Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Κίνδυνος για βαριά τιμωρία σε Τσαλχάνογλου λόγω επαφών με ultras της Ίντερ

Κίνδυνος για βαριά τιμωρία σε Τσαλχάνογλου λόγω επαφών με ultras της Ίντερ

Με βαριά «καμπάνα» κινδυνεύει ο Χακάν Τσαλχάνογλου επειδή είχε επαφές με τους αρχηγικά μέλη των ultras της Ίντερ, οι οποίοι ήταν μπλεγμένοι στη μαφία.

Ο Χακάν Τσαλχάνογλου κινδυνεύει με τιμωρία και χρηματικό πρόστιμο μετά την παραδοχή του για επαφές με τους ηγέτες της ριζοσπαστικής φατρίας των οπαδών της ομάδας της Ιντερ, καθώς είναι πράξη που τιμωρείται από τον Αθλητικό Κώδικα.

Ο διεθνής Τούρκος μεσοεπιθετικός κλήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο του Μιλάνου για κατάθεση ως μη ερευνημένος αφού γνώριζε τα γεγονότα. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Σιμόνε Ιντζάκι, προπονητής του, και  Νταβίντε Καλάμπρια, αρχηγός της Μίλαν, οι οποίοι είχαν επίσης επαφές με τους αρχηγούς των οπαδών της ομάδας τους.

Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα, ο Τσαλχάνογλου παραδέχτηκε ότι είχε επαφές με τον Μάρκο Φερντίκο και τον Αντρέα Μπελόκο, γνωστούς ηγέτες της «Nord 69 Curve» και συνδεδεμένους με τη μαφία της Καλαβρίας.  Ο Φερντίκο, μάλιστα, ήταν ένας από αυτούς που συνελήφθησαν στις 30 Σεπτεμβρίου μαζί με άλλους 19 που συμμετείχαν σε μια συνωμοσία παράνομων επιχειρήσεων στο «Τζουσέπε Μεάτσα» και σύνδεση με τη μαφία.

Ο Μπελόκο, από την άλλη, δολοφονήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου από έναν εκ των ηγετών των Inter Radicals. Ο Τσαλχάνογλου από την πλευρά του, αρνήθηκε ότι τους συνάντησε τους δύο ηγέτες των ultras σε φιλικό πλαίσιο. Ο παίκτης αναγνώρισε επίσης ότι η Ίντερ του συνέστησε να μην έχει επαφή με τους προαναφερθέντες ηγέτες των ultras.

Τι λέει η Εισαγγελία

Από την πλευρά της, η Εισαγγελία της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIGC) ζήτησε από την Εισαγγελία του Μιλάνου τα έγγραφα της έρευνας για να κινήσει νομική διαδικασία στον αθλητικό τομέα, ανεξάρτητη από την κοινή. Και σύμφωνα με τον αθλητικό κώδικα της FIGC, τόσο ο Καλάμπρια όσο και ο Τσαλχάνογλου, επειδή είχαν επαφές με τους «ultras», κινδυνεύουν τώρα με αθλητική κύρωση, ενός ή περισσότερων αγώνων, και οικονομική κύρωση 20.000 ευρώ.

«Όσοι ανήκουν σε αθλητικό φορέα απαγορεύεται να διατηρούν σχέσεις με εκπροσώπους ομάδων που δεν ανήκουν σε ενώσεις που έχουν συνάψει συμφωνία με τους συλλόγους», αναφέρει ο προαναφερθείς κώδικας.

Η Ίντερ και η Μίλαν, προς το παρόν, δεν συμμετέχουν στην έρευνα της Εισαγγελίας του Μιλάνου.

Only in

«Νομιμότητα παντού» το νέο δόγμα του Μαξίμου

Από τις 1.000 κάμερες στους δρόμους και το «κυνήγι» της υπερσυνταγογράφησης έως την εφαρμογή Μystreet, το Μαξίμου θέτει σε εφαρμογή ένα νέο πλάνο για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024