Αν και η αποχώρηση του Μαουρίσιο Σάρι από την Λάτσιο έγινε τον περασμένο Μάρτιο, το όνομα του Ιταλού προπονητή ακόμα απασχολεί τους κύκλους των «λατσιάλι». Για την συγκεκριμένη αποχώρηση μίλησε και ο πρόεδρος της ιταλικής ομάδας Κλαούντιο Λολίτο.

Ο Λολίτο αναφέρθηκε στις άσχημες σχέσεις του Σάρι με τους λεγόμενους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές του ρόστερ ενώ αποκάλυψε ότι αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος που «χώρισε» τους δρόμους της Λάτσιο και του 65χρονου.

Η τοποθέτηση του Λολίτο για τον Σάρι:

«Είχα καλή σχέση με τον Μαουρίτσιο. Έχει τις ιδέες του αλλά ανάμεσά μας έχει δημιουργηθεί μία χημεία που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό.

Η παραίτησή του; Κατάλαβε πως υπήρχε ένα βαθύ πρόβλημα. Υπήρχε μία σύγκρουση στα αποδυτήρια με τους πιο έμπειρους παίκτες και όταν κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί τα αποδυτήρια, αποφάσισε να φύγει.

Ο Τούντορ στο φινάλε της σεζόν μου με έκανε να αντιληφθώ την ανάγκη για ουσιαστικές αλλαγές, μεταξύ των οποίων και την πώληση μερικών παικτών που δημιουργούσαν προβλήματα.

Καταλάβαμε πως είχε έρθει η ώρα να ξεριζωθούν όσοι νόμιζαν πως ήταν αφεντικά της ομάδας. Τώρα έχουμε τον Μάρκο Μπαρόνι που μιλάει τη γλώσσα μας, ο οποίος έχει πείνα και θέλει να δείξει την αξία του. Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι θέλουν να είναι ενωμένοι πίσω του».