Επιστροφή στο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό μετά την διακοπή για το Nations League, με τους «ερυθρόλευκους» να φιλοξενούν την Κυριακή το μεσημέρι (16:00) τον Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως στον Ολυμπιακό σκέφτονται μόνο τη νίκη απέναντι στην ομάδα της Βοιωτίας και το ζητούμενο για την ομάδα του λιμανιού είναι να μην την… πατήσουν όπως στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Ο Μεντιλίμπαρ μίλησε στους παίκτες του, ζήτησε προσοχή και συγκέντρωση για να πάρει ο Ολυμπιακός τους τρεις βαθμούς και ο Ισπανός προπονητής ξέρει πολύ καλά ότι η ομάδα του πρέπει ν’ αποφύγει την παγίδα.

Το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό δεν είναι εύκολο για τον Ολυμπιακό κι αυτό για τρεις λόγους.

1.Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι είχαμε διακοπή του πρωταθλήματος και πάντα τα παιχνίδια μετά την διακοπή για τις Εθνικές ομάδες κρύβουν παγίδες. Αυτό άλλωστε το είδαμε και στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό για τον Ολυμπιακό, καθώς το ματς απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου ήταν το πρώτο μετά την προηγούμενη διακοπή λόγω nations league.

Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού θα πρέπει να είναι δυο φορές προσεκτικοί αύριο το μεσημέρι στο «Καραϊσκάκη» καθώς την έχουν… πατήσει ήδη μια φορά.

2.Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να ξεχνά την αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε ο Λεβαδειακός στους αγώνες με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, καθώς οι Βοιωτοί προκάλεσαν πολλά προβλήματα τόσο στους «πράσινους» όσο και στον «δικέφαλο» του Βορρά.

Ο Λεβαδειακός θα παραταχθεί στο Καραϊσκάκη για να κλείσει κάθε διάδρομο στον Ολυμπιακό κι αυτό σημαίνει πως για να γίνει πιο εύκολη η ζωή των «ερυθρόλευκων» θα χρειαστούν ένα γκολ στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Αυτό θέλει να πετύχει ο Ολυμπιακός κι αυτό ακριβώς θέλει ν’ αποφύγει ο Λεβαδειακός.

3.Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι την Πέμπτη υπάρχει στο πρόγραμμα ευρωπαϊκό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, καθώς οι πειραιώτες αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Μάλμε, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του Γιουρόπα Λιγκ.

Είναι προφανές πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να σκεφτούν οι «ερυθρόλευκοι» τον ευρωπαϊκό αγώνα στην Σουηδία, θεωρώντας πως εύκολη ή δύσκολα θα πάρουν τους τρεις βαθμούς στο αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στον Λεβαδειακό.

Αυτό θα είναι μεγάλο λάθος για τον Ολυμπιακό αν και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ φρόντισε να εστιάσει στην αυριανή αναμέτρηση για το πρωτάθλημα, τονίζοντας πολλές φορές στους παίκτες του πως παίζουν με τον Λεβαδειακό και όχι με την Μάλμε.

Η ευκαιρία για τον Ολυμπιακό 

Αναφερθήκαμε στους τρεις λόγους που το αυριανό ματς του πρωταθλήματος δεν είναι εύκολο για τον Ολυμπιακό, πάμε όμως να δούμε και γιατί είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του λιμανιού.

Το σημερινό πρόγραμμα της Σούπερ Λίγκας περιλαμβάνει το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να εκμεταλλευτούν το αποτέλεσμα της κόντρας των δύο «δικεφάλων».

Αν ο Ολυμπιακός πάρει τη νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό θα περιμένει να δει το αποτέλεσμα του ντέρμπι και ίσως στο φινάλε της αυριανής βραδιάς να είναι και στην κορυφή της βαθμολογίας.

Είναι πράγματι μια καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό αλλά για να πετύχουν τον στόχο τους οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζεται και μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση απέναντι στον Λεβαδειακό.