Mπαρτζώκας: Γρίφοι…
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει μακρύ δρόμο μπροστά του, ώστε να λύσει γρίφους που ισοδυναμούν με βουνό.
Μπορείς να γίνει φακίρης στη θέση του φακίρη; Πολύπλοκο. Ακόμη περισσότερο, λίγοι θα ήθελαν να είναι στην τωρινή θέση του Γιώργου Μπαρτζώκα. Του κόουτς που επιχειρεί να δημιουργήσει τον Ολυμπιακό της νέας εποχής, να ισορροπήσει σε ένα… κρεβάτι με καρφιά, να έχει τους πάντες ενεργούς ή ικανοποιημένους και τελικά να φέρνει νίκες. Το πώς θα πετύχει όλα αυτά, μοιάζει με σταυρόλεξο. Αλλά επί της ουσίας, έχει μακρύ δρόμο μπροστά του ώστε να λύσει γρίφους που ισοδυναμούν με βουνό.
Οι γρίφοι που καλείται να λύσει ο Έλληνας τεχνικός
1.Το ζήτημα των ριμπάουντ «πονά» όσο τίποτα άλλο τον Ολυμπιακό. Απέναντι στην Εφές μάζεψε 21 και ο αντίπαλος 36. Η διαφορά χαώδη και μάλιστα οι Τούρκοι είχαν 13 επιθετικά, άρα από εκεί πήραν πόντους ή ανανέωσαν κατοχές. Μια ομάδα με δυνατά και ψηλά κορμιά, παράξενο να ηττάται πανηγυρικά σε αυτόν τον τομέα.
2. Επιδόσεις ψηλών. Βλέπεις τη στελέχωση του ρόστερ και δικαίως στο ΣΕΦ καμαρώνουν για το ύψος της ομάδας. Ουδεμία αντίρρηση. Προσέξτε όμως τι συνέβη στην Πόλη. Κανένα ριμπάουντ ο Ράιτ. Δύο επιθετικά ο Πετρούσεφ. Δύο αμυντικά ο Φαλ. Είναι ή όχι απίστευτη η συγκεκριμένη πενιχρή συγκομιδή;
3.Θέμα Πετρούσεφ. Εδώ και πολλές εβδομάδες, για να μην ειπωθεί μήνες, σέρνεται μια κατάσταση του στυλ «μένει ή φεύγει». Ο Ερυθρός Αστέρας διαψεύδει φλερτ και μεταγραφή, το ίδιο και ο Ολυμπιακός, αλλά τα δεδομένα φαντάζουν διαφορετικά. Ο νεαρός σέντερ δυσφορεί να είναι τέταρτος ψηλός, πίσω από τους Μιλουτίνοφ (που δεν έχει επιστρέψει), Φαλ (μόλις γύρισε) και Ράιτ. Όταν αγωνίζεται με διάθεση, προσφέρει και το ταλέντο του δεν κρύβεται. Από την ώρα που φαίνεται …ξενερωμένος, μια τρύπα στην άμυνα δεν κρύβεται.
4.Διαχείριση. Ηρθαν τόσοι και τόσοι αστέρες και η λάμψη τους ενιότε «τυφλώνει»» το κοινό. Ασφαλώς επιβεβαιώνεται από το όνομά τους και τα παχυλά συμβόλαια. Αλλά μήπως ο Μπαρτζώκας στην προσπάθειά του να αγωνιστούν οι πάντες, να μοιράσει τον χρόνο και να βρει σταθερές, παρασύρεται και ξεχνά ορισμένους; Ο Ντόρσεϊ, πήγε στο ημίχρονο με ηθικό ανεβασμένο στα αποδυτήρια ένεκα δίποντου εντυπωσιακού στο φινάλε και μετά δεν έπαιξε ξανά. Ο Γουόκαπ όταν πάτησε παρκέ σε κρίσιμο σημείο, επιχείρησε σουτ ενώ υπήρχαν άλλοι να βγάλουν «το φίδι από την τρύπα». Ο Φουρνιέ, στο καλύτερό του βράδυ με τα Κόκκινα, εμφανίστηκε κοντά 17’, χρεώνεται όμως με δύο λάθη στο τέλος. Ο δε Μακ Κίσικ, από ‘ κει που δεν το περίμενε κανείς, έχει γίνει ο κορυφαίος σκόρερ και αποδεικνύεται ο πλέον κομβικός.
5. Παίκτης-εξολοθρευτής. Ποιος είναι, αλήθεια; Ο Γουόκαπ; Ο Παπανικολάου; Κάποιος άλλος; Κανείς δεν φάνηκε. Κάπως έτσι, ο Λάρκιν των 32 ετών θύμισε σε πολλούς τον Γκάλη περασμένων δεκαετιών , τον υπερ- άσο που έπαιρνε σχεδόν μόνος τα παιχνίδια.
Συμπέρασμα: ισορροπία σε τεντωμένο σκοινί δεν γίνεται παρά μόνο αν έχεις ξεχωριστό ταλέντο. Το να λες «ο Ολυμπιακός έχασε δικό του ματς με την Εφές», όπως υποστηρίζουν οι φίλοι της ομάδας, δεν λέει και πολλά. Το ζήτημα αφορά στο πώς θα ξεπεράσεις τα αγκάθια και θα βρεις λύσεις. ‘Η τον τρόπο που μετά από …φακίρης θα γίνεις και …χημικός, ανακαλύπτοντας σωστές αναλογίες και συστατικά προκειμένου να βελτιωθεί θεαματικά ο Ολυμπιακός. Και να φτάσει στους στόχους που έχει βάλει.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις