Η Άστον Βίλα δεν καταλαβαίνει από «εμπόδια» ούτε στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ και η ομάδα του Ουνάι Έμερι δείχνει ότι μπορεί να κάνει την διαφορά στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Για την ακρίβεια η Βίλα δείχνει έτοιμη να διεκδικήσει ακόμα και τον τίτλο της πρωταθλήτριας καθώς φιγουράρει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Απέχει έναν μόλις βαθμό από την κορυφή, εκεί που βρίσκεται η Λίβερπουλ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Το στοιχείο που κάνει την Άστον Βίλα να… ονειρεύεται τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ είναι η αγωνιστική εικόνα που βγάζει η ομάδα του Μπέρμιγχαμ.

Και μιλάμε για μια ομάδα που είναι ικανή για όλα γιατί πολύ απλά στηρίζεται στις αρχές του προπονητή της.

Ο Ουνάι Έμερι «χτίζει» κάθε χρόνο όλο και κάτι περισσότερο, δημιουργώντας την Βίλα των ονείρων του, μια ομάδα που θα είναι σε θέση να κοντράρει την Μάντσεστερ Σίτι, την Λίβερπουλ και την Άρσεναλ.

Έφτασε άραγε η στιγμή για να δούμε την ομάδα του Μπέρμιγχαμ να κόβει πρώτη το νήμα της Πρέμιερ Λιγκ;

Δεν είναι εύκολο, αλλά όλοι διαπίστωσαν και στο σημερινό ματς απέναντι στην Φούλαμ, ότι μιλάμε για ένα σύνολο που δεν έχει να ζηλέψει και πολλά (αυτή την περίοδο) από τους πρωταθλητές Αγγλίας, τους «κόκκινους» και τους Λονδρέζους.

Η Βίλα και ο κορυφαίος πορτιέρε στην Αγγλία

Μια ματιά και μόνο στο ρόστερ της Βίλα, είναι αρκετή για να διαπιστώσει κάποιος τις δυνατότητες που έχει η ομάδα της Μπέρμιγχαμ.

Η θέση όμως στην οποία πρέπει να εστιάσει κάποιος είναι αυτή του τερματοφύλακα, καθώς ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ είναι αυτός που πολλές φορές κάνει την διαφορά.

Το «οικοδόμημα» της Άστον Βίλα στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στα γκολπόστ καθώς ο Αργεντίνος πορτιέρε της αγγλικής ομάδας είναι εξαιρετικός.

Ο Έμερι έχει το… κεφάλι του ήσυχο με τον Αργεντινό τερματοφύλακα καθώς δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι ο Μαρτίνεζ είναι αυτή την στιγμή ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Πρέμιερ Λιγκ.

Σήμερα για παράδειγμα, ο Μαρτίνεζ έθεσε τις βάσεις για την μεγάλη νίκη, με την απόκρουση πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης και με το σκορ στο 1-1.

Δεν ήταν μάλιστα τυχαία η ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της Βίλα στο Χ, στην οποία γίνεται λόγος για «τα πιο ασφαλή χέρια».

Η Άστον Βίλα έχει 17 πόντους μετά από οκτώ παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ, έναν λιγότερο από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, η οποία έχει πάντως κι ένα ματς λιγότερο.

Η ουσία είναι πως η Βίλα εντυπωσιάζει με την εικόνα της και την φετινή αγωνιστική περίοδο και ο Ουνάι Έμερι είναι έτοιμος για το μεγαλύτερο «κόλπο» της καριέρας του.

Έχει φτιάξει μια ομάδα που μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος του… δρόμου.