Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Συνεχίζεται η σφαγή από το Ισραήλ – Τουλάχιστον 33 νεκροί σε νέο βομβαρδισμό προσφυγικού καταυλισμού

Γάζα: Συνεχίζεται η σφαγή από το Ισραήλ – Τουλάχιστον 33 νεκροί σε νέο βομβαρδισμό προσφυγικού καταυλισμού

Ο τραγικός απολογισμός από τους νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς είναι τουλάχιστον 33 νεκροί και δεκάδες τραυματίες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πολιτικής προστασίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Η πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε τη νύχτα χθες Παρασκευή προς σήμερα Σάββατο ότι τουλάχιστον 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμό του Ισραήλ εναντίον του καταυλισμού προσφύγων στην Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα του μικρού παλαιστινιακού θυλάκου όπου ο πόλεμος συνεχίζει να μαίνεται για πάνω από έναν χρόνο (στη φωτογραφία από το Χ, επάνω, νεκροί στους διαδρόμους νοσοκομείου, μετά το νέο δολοφονικό ισραηλινό πλήγμα).

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν τομέα του καταυλισμού προσφύγων στην Τζαμπάλια

«Ο αριθμός των θυμάτων (…) ανέρχεται σε 33 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες», σημείωσε ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας, οργανισμού που αναφέρεται στην κυβέρνηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Διακομίστηκαν νεκροί

Ιατρική πηγή στο νοσοκομείο Αλ Αουντα δήλωνε λίγο νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πως στο κέντρο επειγόντων περιστατικών της δομής υγείας διακομίστηκαν «22 νεκροί και 70 τραυματίες» έπειτα από βομβαρδισμό με στόχο τον τομέα Ταλ αζ Ζαατάρ του καταυλισμού προσφύγων στην Τζαμπάλια.

Ερωτηθείς από το AFP για τον βομβαρδισμό και τους στόχους, ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε αμέσως. Εκπρόσωπός του περιορίστηκε να πει πως ο στρατός βρίσκεται σε διαδικασία «επαλήθευσης».

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν την 6η Οκτωβρίου νέα επιχείρηση στον τομέα της πόλης και του καταυλισμού προσφύγων, βόρεια της πόλης της Γάζας, αναφέροντας πως στόχος ήταν μαχητές της Χαμάς, που όδευαν, κατ’ αυτές, ν’ ανασυνταχθούν.

Εκατοντάδες θύματα

Η ζώνη αυτή, ήδη ρημαγμένη από τις εχθροπραξίες, κατεστραμμένη ακόμη περισσότερο μετά τους νέους βομβαρδισμούς, είχε ήδη μετατραπεί σε θέατρο άγριων μαχών δυο φορές από το ξέσπασμα του πολέμου, έναυσμα του οποίου ήταν η επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο νότιο τμήμα της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου 2023.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Τζαμπάλια από την 6η Οκτωβρίου, σύμφωνα με τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Χθες βράδυ, το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ προειδοποίησε πως η κατάσταση είναι «ολοένα πιο επισφαλής και επικίνδυνη» για «τους αμάχους στη βόρεια (Λωρίδα της) Γάζας», καθώς «οικογένειες (…) προσπαθούν να επιβιώσουν σε φοβερές συνθήκες, υπό εντατικούς βομβαρδισμούς».

Πηγή: ΑΠΕ

Only in

Σούζαν Ιτον: «Ακόμα και σήμερα τα παιδιά της δεν ξέρουν ότι βιάστηκε» λέει στο in η δικηγόρος της οικογένειας

Για την ψυχολογική κατάσταση των παιδιών της αδικοχαμένης Σούζαν Ιτον, αλλά και για τη στάση όλης της οικογένειας απέναντι στην τελεσίδικη δικαστική απόφαση μιλά στο in η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024