Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι η Χαμάς είναι ζωντανή και καλά παρά τον θάνατο του ηγέτη της Γιαχία Σινουάρ σε ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα.

Το Ιράν στηρίζει τη Χαμάς και ζητά να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα

«Η απώλειά του είναι σίγουρα οδυνηρή για το μέτωπο της αντίστασης» κατά του Ισραήλ, «αλλά δεν θα τελειώσει καθόλου με τον μαρτυρικό θάνατο του Σινουάρ», είπε χαρακτηριστικά ο Χαμενεΐ.

Δείτε σχετική ανάρτηση:

Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν ότι είναι αυτό που ελέγχει μια σειρά από μαχητικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή.

Η ανακοίνωση της Χαμάς

Η Χαμάς, που βρίσκεται στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας από το 2007 και θεωρείται εξασθενημένη έπειτα από έναν χρόνο και πλέον πολέμου, επιβεβαίωσε χθες τον θάνατο του ηγέτη της, που το Ισραήλ θεωρεί πως ήταν ο αρχιτέκτονας της άνευ προηγουμένου επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023 εναντίον νότιων τομέων της επικράτειάς του.

Η Χαμάς διαβεβαίωσε πως ο θάνατός του θα «ενισχύσει» το κίνημα, ενώ επέμεινε πως οι όμηροι που κρατούνται στον παλαιστινιακό θύλακο δεν πρόκειται να απελευθερωθούν προτού «σταματήσει η επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας».

Ο στρατιωτικός βραχίονάς της τόνισε πως η μάχη θα συνεχιστεί «ως την απελευθέρωση της Παλαιστίνης», ενώ η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) απηύθυνε έκκληση για «ενότητα» των παλαιστινιακών παρατάξεων.