Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Κούβα: Κατέρρευσε δύο φορές το δίκτυο ηλεκτροδότησης – Ολόκληρη η χώρα στο σκοτάδι

Κούβα: Κατέρρευσε δύο φορές το δίκτυο ηλεκτροδότησης – Ολόκληρη η χώρα στο σκοτάδι

Στο σκοτάδι βυθίστηκε η Κούβα και, μάλιστα, δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες - Η κυβέρνηση «δείχνει» τις υποδομές που παρακμάζουν, τις ελλείψεις σε καύσιμα και την αυξανόμενη ζήτηση ως αιτίες

Το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας στην Κούβα κατέρρευσε εκ νέου σήμερα (19/10), νωρίς το πρωί του Σαββάτου, μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ, βυθίζοντας ολόκληρη τη χώρα στο σκοτάδι για δεύτερη φορά, ώρες αφότου οι αρχές ανακοίνωσαν πως ξεκίνησαν τις εργασίες αποκατάστασης.

Το CubaDebate, ένα από τα κρατικά ΜΜΕ της νήσου, μετέδωσε πως η εταιρεία που χειρίζεται το δίκτυο UNE ανακοίνωσε στις 06.15 το πρωί, τοπική ώρα, την «πλήρη αποσύνδεση του εθνικού ηλεκτρο-ενεργειακού συστήματος».

«Η Cuban Electric Union εργάζεται για την αποκατάστασή του», επισημαίνεται στο σύντομο μήνυμα.

Δεύτερη μπλακ άουτ σε μια ημέρα στην Κούβα

Το δίκτυο ηλεκτροδότησης της Κούβας κατέρρευσε για πρώτη φορά χθες, το μεσημέρι τοπική ώρα, αφότου μία από τις μεγαλύτερες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της χώρας σταμάτησε να λειτουργεί, με αποτέλεσμα να μείνουν ξαφνικά χωρίς ρεύμα περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ακόμα και πριν από την κατάρρευση του δικτύου, μια ανεπάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος χθες ανάγκασε την κυβέρνηση της Κούβας να στείλει στο σπίτι τους μη αναγκαίους δημοσίους υπαλλήλους και να ακυρώσει τα μαθήματα στα σχολεία.

Ωστόσο, τα φώτα άρχισαν να τρεμοπαίζουν στη νήσο νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, γεννώντας ελπίδες ότι η ηλεκτροδότηση θα αποκατασταθεί.

Τι ισχυρίζεται η κυβέρνηση για τις αιτίες των μπλακ άουτ

Η διαχειρίστρια εταιρεία δεν έχει παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τα αίτια που προκάλεσαν την κατάρρευση του δικτύου σήμερα. ούτε για το πόσο χρόνο θα χρειαστεί προκειμένου να επαναφέρει το ρεύμα.

Η κυβέρνηση της Κούβας υποστηρίζει ότι τα ολοένα και χειρότερα μπλακάουτ, που σημειώνονται στη χώρα εδώ και εβδομάδες, διάρκειας συχνά από 10 έως 20 ώρες την ημέρα, οφείλονται στις υποδομές που παρακμάζουν, τις ελλείψεις σε καύσιμα και την αυξανόμενη ζήτηση.

Only in

Αδυνατούν να αγοράσουν ακίνητο οι νέοι – Τα δύο αγκάθια [πίνακες]

Οι νέοι στην Ελλάδα αδυνατώντας να αγοράσουν ακίνητο εγκαταλείπουν το πατρικό τους σπίτι μετά τα 30 χρόνια, ενώ στην Ε.Ε. το εγκαταλείπουν –κατά μέσο– όρο μετά τα 26

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024