Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Σινουάρ: Η στιγμή που ισραηλινοί στρατιώτες τον σκοτώνουν – Νέα βίντεο του Ισραήλ

Σινουάρ: Η στιγμή που ισραηλινοί στρατιώτες τον σκοτώνουν – Νέα βίντεο του Ισραήλ

Νέα βίντεο με τον Σινουάρ σε τούνελ πριν τις 7 Οκτώβρη και από τη στιγμή του θανάτου του δημοσίευσαν οι IDF

Νέο βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα οι IDF στο οποίο φέρεται να αποτυπώνονται οι τελευταίες στιγμές του Γιαχία Σινουάρ.

Στο πρόσφατο βίντεο φαίνεται μία φιγούρα σε ένα κτίσμα, που σύμφωνα με τον στρατό είναι ο ηγέτης της Χαμάς, και στη συνέχεια το κτίριο βομβαρδίζεται.

Οι εικόνες που είχε δώσει επίσης στη δημοσιότητα το Ισραήλ με τον τραυματισμένο Σινουάρ να πετά ένα κομμάτι ξύλο σε ένα ισραηλινό drone που τον είχε εντοπίσει αλλά και ο τρόπος που σκοτώθηκε ο ηγέτης της Χαμάς, πολεμώντας στην πρώτη γραμμή με τα ισραηλινά στρατεύματα μεγάλωσαν τον μύθο του ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και όχι μόνο.

Το γεγονός επίσης ότι το Ισραήλ αντιλήφθηκε εκ των υστέρων ότι ο Σινουάρ είναι νεκρός, ενώ επί ένα χρόνο έλεγε ότι κρύβεται στα τούνελ της Γάζας περιτριγυρισμένος από ομήρους ως ανθρώπινη ασπίδα, δημιούργησαν επίσης ερωτήματα για τις ικανότητες της ισραηλινής κατασκοπείας στη Γάζα, και κατά πόσο είναι ικανές να εντοπίσουν τους ομήρους.

Ο Σινουάρ σε τούνελ στις 6 Οκτωβρίου

Μαζί με τις τελευταίες στιγμές του Σινουάρ, οι IDF δημοσιεύουν ένα βίντεο που όπως υποστηρίζουν τραβήχτηκε στις 6 Οκτωβρίου του 2023, την ημέρα πριν η Χαμάς εξαπολύσει την άνευ προηγουμένου επίθεση στο Ισραήλ.

Σε αυτό φέρεται να είναι ο ηγέτης της Χαμάς με την οικογένειά του, δύο παιδιά και μια γυναίκα, να περπατούν μέσα από μια σήραγγα στις 6 Οκτωβρίου 2023, μια ημέρα πριν από τις επιθέσεις της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

Το βίντεο χωρίζεται σε διάφορα κλιπ που έχουν μονταριστεί μαζί. Το πρώτο τμήμα του βίντεο δείχνει τον Σινουάρ με δύο παιδιά και μια γυναίκα, όλοι μαζί με τσάντες.

Τα επόμενα τμήματα φέρεται ότι δείχνουν τον ηγέτη της Χαμάς να κάνει αρκετούς γύρους πάνω και κάτω από τη σήραγγα για να μεταφέρει περισσότερες τσάντες και μπουκάλια με νερό.

Τα τελευταία αποσπάσματα δείχνουν τον Σινουάρ με ένα από τα δύο παιδιά να μεταφέρουν κάτι που μοιάζει με μαξιλάρι και στρώμα.

Ο χρόνος στην αρχή του βίντεο λέει ότι τραβήχτηκε στις 10:44μμ.

Το βίντεο αυτό, λένε οι IDF, ανακαλύφθηκε από τον στρατό πριν από κάποιους μήνες στη Γάζα.

Σε άλλες φωτογραφίες οι IDF υποστηρίζουν ότι φαίνεται το μέρος που έμενε ο Σινουάρ σε κάποια σήραγγα στην Ταλ αλ Σουλτάν. Κάποια βιβλία, μία τηλεόραση, ένα κρεβάτι, ρούχα, ένα τραπεζάκι και κάποιοι ανεμιστήρες συνθέτουν το φερόμενο ως κρησφύγετο ηγέτη της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι εξακρίβωσε ότι επρόκειτο για το μέρους που έμενε ο Σινουάρ από DNA σε χαρτομάντηλα που βρήκε στο δωμάτιο.

Σινουάρ
Only in

Η Ευρώπη νεκροταφείο πυρηνικών αποβλήτων - Τα σχέδια για να χτίσουν «τάφους» χιλιετιών

Ποια κράτη σχεδιάζουν να κάνουν το επόμενο βήμα για τα πυρηνικά απόβλητα – Η αποθήκευσή τους αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του 21ου αιώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024