Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Βιβλίο επιστράφηκε σε βιβλιοθήκη μετά από 113 χρόνια

Βιβλίο επιστράφηκε σε βιβλιοθήκη μετά από 113 χρόνια

Ένα βιβλίο «επαναπατρίστηκε» σε σχολική βιβλιοθήκη μετά από 113 χρόνια

Περίεργο και όμως αληθινό είναι αυτό που συνέβη στην Αγγλία, όταν ένα βιβλίο που είχε δανειστεί μαθητής από σχολική βιβλιοθήκη πριν τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, επιστράφηκε μετά από 113 χρόνια.

Το βιβλίο είχε δανειστεί πριν 113 χρόνια μαθητής του σχολείου.

Το βιβλίο

Ένα αντίγραφο της ποίησης του Λόρδου Βύρωνα εντοπίστηκε από έναν άνδρα στη νότια Ουαλία, ο οποίος αποφάσισε να το επιστρέψει στο St Bees School, στην Κάμπρια, από όπου το είχε δανειστεί πριν έναν αιώνα μαθητής.

Μέσα στο βιβλίο υπήρχε το όνομα Leonard Ewbank, δηλαδή του ατόμου που το είχε παραλάβει, μαζί και η ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου 1911. Το συγκεκριμένο άτομο, σύμφωνα με τον Guardian, ήταν μαθητής στο σχολείο από το 1902 μέχει και το 1911.

Σύμφωνα με τα αρχεία του κράτους, ο νεαρός, παρά το πρόβλημα όρασης που αντιμετώπιζε, είχε κληθεί να πολεμήσει στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, στον οποίο και έχασε τη ζωή του το 1916. Στον Leonard Ewbank έγινε τιμητική μνεία για την ανδρεία του, ενώ το σχολείο δήλωσε «τιμή» που του επιστράφηκε το συγκεκριμένο βιβλίο, σύμφωνα με τον διευθυντή Andrew Keep.

Ο διευθυντής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι απίστευτο ότι ένα κομμάτι της ιστορίας του σχολείου βρήκε τον «δρόμο» του πίσω σε εμάς, μετά από όλα αυτά τα χρόνια».

Αντίστοιχες περιπτώσεις επιστροφής βιβλίων

Αντίστοιχο περιστατικά συνέβησαν και σε άλλες περιπτώσεις. Τον Μάιο ένα από τα βιβλία της βιβλιοθήκης του Ελσίνκι επιστράφηκε μετά από 84 χρόνια. Η επιστροφή του βιβλίου είχε λήξει από το 1939.

Τον Ιούλιο το «Canoe Building in Glass-Reinforced Plastic» επιστράφηκε στην βιβλιοθήκη του Orkney με καθυστέρηση 47 ετών. Το συγκεκριμένο αντίτυπο βρέθηκε μετά το καθάρισμα μίας οικίας.

Αστειευόμενος εργαζόμενος της βιβλιοθήκης είπε: «Ευτυχώς δεν χρεώνουμε φόρους σε επιστροφές που έχουν λήξει».

Only in

Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε να προβάρει το κοστούμι της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Η αισιοδοξία στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και η εδραίωση στη δεύτερη θέση στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή Ανδρουλάκη. Η «σκιώδης κυβέρνηση» και η ορμή από τις εσωκομματικές εκλογές

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024