Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μπρους Σπρίνγκστιν μίλησε για τον θάνατο του Λίαμ Πέιν: «Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στον κλάδο μας»

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν μίλησε για τον θάνατο του Λίαμ Πέιν: «Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στον κλάδο μας»

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν τοποθετήθηκε για την πίεση που ασκεί η πολιτιστική βιομηχανία στους νέους καλλιτέχνες, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Λίαμ Πέιν.

Τις τελευταίες μέρες όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες κάνουν δηλώσεις με σκοπό να εκφράσουν τη θλίψη τους για το τραγικό γεγονός του θανάτου του τραγουδιστή των One Direction, Λίαμ Πέιν. Ο 31χρονος το βράδυ της Τετάρτης έχασε τη ζωή του μετά από πτώση που είχε από τον τρίτο όροφο του ξενοδοχείου που διέμενε στο Μπουένος Άιρες.

«Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στον κλάδο μας. Είναι μια κανονικότητα. Είναι μια δουλειά που ασκεί τεράστια πίεση στους νέους ανθρώπους».

Μάλιστα, με αφορμή το γεγονός διάφορα Μέσα Ενημέρωσης δείχνουν τους τρόπους με τους οποίους δρα η πολιτιστική βιομηχανία στην ψυχολογία των καλλιτεχνών. Μεταξύ αυτών που έκαναν σε τέτοιες δηλώσεις είναι και ο Μπρους Σπρίνγκστιν. Συγκεκριμένα, ο αμερικανός τραγουδιστής σχολίασε την «τεράστια πίεση» που ασκεί η μουσική βιομηχανία στους νέους ανθρώπους.

Οι δηλώσεις του Μπρους Σπρίνγκστιν

Μιλώντας στην εφημερίδα Telegraph, ο Μπρους Σπρίνγκστιν ανέφερε: «Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στον κλάδο μας. Είναι μια κανονικότητα. Είναι μια δουλειά που ασκεί τεράστια πίεση στους νέους ανθρώπους. Οι νέοι δεν έχουν ακόμη αναπτύξει την εσωτερική ικανότητα ή το αίσθημα αυτοπροστασίας για να αντέξουν τα πολλά που συνοδεύουν την επιτυχία και τη φήμη. Έτσι χάνονται συχνά σε δύσκολες και επίπονες καταστάσεις, είτε πρόκειται για ναρκωτικά ή αλκοόλ, για να μειώσουν αυτό το βάρος».

«Οι νέοι δεν έχουν ακόμη αναπτύξει την εσωτερική ικανότητα ή το αίσθημα αυτοπροστασίας για να αντέξουν τα πολλά που συνοδεύουν την επιτυχία και τη φήμη. Έτσι χάνονται συχνά σε δύσκολες και επίπονες καταστάσεις, είτε πρόκειται για ναρκωτικά ή αλκοόλ, για να μειώσουν αυτό το βάρος».

Ο θρυλικός κιθαρίστας πρόσθεσε πως κατανοεί αυτό το φαινόμενο πολύ καλά από την προσωπική του εμπειρία, καθώς έχει δώσει τη δική του μάχη με διάφορα θέματα. Μάλιστα, ο 75χρονος έχει περιγράψει την κατάθλιψή του στην αυτοβιογραφία του «Born To Run», και έχει πει ότι έφτασε «κοντά στην άβυσσο».

Τι είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της ζωής του σχετικά ο Λίαμ Πέιν

Ο Λίαμ Πέιν είχε μιλήσει κατά τη διάρκεια της ζωής του αρκετές φορές για το πώς η παγκόσμια φήμη των One Direction άλλαξε τη ζωή του και επηρέασε τη σχέση του με τις καταχρήσεις, ενώ φαίνεται να είχε δηλώσει: «Δεν ξέρω αν έχω πιάσει πάτο ακόμα».

«Ανησυχούσα πόσο χαμηλά θα φτάσω. Πού είναι ο πάτος για μένα; Και δεν θα το έβλεπε κανείς. Είμαι πολύ καλός στο να το κρύβω».

Μιλώντας στον Στίβεν Μπάρτλετ στο podcast «Diary Of A CEO» το 2021, ο Λίαμ παραδέχτηκε: «Ανησυχούσα πόσο χαμηλά θα φτάσω. Πού είναι ο πάτος για μένα; Και δεν θα το έβλεπε κανείς. Είμαι πολύ καλός στο να το κρύβω».

Ο Λίαμ Πέιν είχε παραδεχτεί επίσης κατά το παρελθόν πως για χρόνια υπέφερε από κοινωνικό άγχος και στρες λόγω της φήμης. Συγκεκριμένα, για το αντίκτυπο που είχε στη ψυχική του υγεία η πίεση του να είναι μέλος ενός boyband – με όλους τους περιορισμούς που συνοδεύει την κατάσταση, καθώς δεν είχε την ελευθερία να πάει οπουδήποτε ως μέλος του συγκροτήματος, αλλά και τις καταχρήσεις λόγω της ευκολίας πρόσβασης σε αυτές.

«Υπάρχουν φορές που το αίσθημα της μοναξιάς και οι πιέσεις από τον κόσμο… αναρωτιέσαι, ‘Πότε θα τελειώσει αυτό;’… και αυτό σχεδόν με σκότωσε μερικές φορές».

Επίσης, είχε πει ότι ήταν «αρκετά τυχερός που είναι ακόμα εδώ», μιλώντας στον Άντ Μίντλετον στο πρόγραμμα «Straight Talking» το 2019: «Υπάρχουν φορές που το αίσθημα της μοναξιάς και οι πιέσεις από τον κόσμο… αναρωτιέσαι, ‘Πότε θα τελειώσει αυτό;’… και αυτό σχεδόν με σκότωσε μερικές φορές».

Only in

Ελεονώρα Μιλάτσο: «Ο διχασμός στην ΕΕ επανέρχεται»

Μιλάει στα «ΝΕΑ» η ερευνήτρια στο Κέντρο Μεταναστευτικής Πολιτικής (MPC) και συνεργάτις στο Ινστιτούτο Egmont στις Βρυξέλλες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024