Μετά το σπουδαίο «διπλό» (8-15) επί της Σαμπαντέλ στην Ισπανία, για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού επιστρέφει στη «μάχη» του πρωταθλήματος, την Κυριακή (20/10). Στις 14:00 (InSports, MEGA Play/megatv.com), οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν τον Απόλλωνα Σμύρνης, τον οποίο υποδέχονται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, στο ντέρμπι της 2ης «στροφής» της Α1, με μοναδικό στόχο τη νίκη και το «δύο στα δύο».

Για τον αγώνα ο Κωνσταντίνος Γούβης του Ολυμπιακού δήλωσε: «Για εμάς, το αυριανό παιχνίδι είναι μια ευκαιρία να κρατήσουμε τον αγωνιστικό μας ρυθμό υψηλό απέναντι σε μια ομάδα που παρουσιάζει καλά στοιχεία, από την αρχή της σεζόν. Ανεξάρτητα με το ποιος είναι ο αντίπαλος, οφείλουμε να καθιερώσουμε τα καλά μας στοιχεία σαν ομάδα και να παρουσιαζόμαστε ακόμα καλύτεροι σε κάθε παιχνίδι».  Στην πρεμιέρα της Α1 οι νταμπλούχοι είχαν νικήσει άνετα με 23-5 τη Γλυφάδα.

Ο Απόλλωνας ήταν η τελευταία ομάδα που νίκησε τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα. Ήταν στις 16/5/2022, στον δεύτερο αγώνα της σειράς των ημιτελικών της Α1 με 10-9. Στο τρίτο ματς οι Πειραιώτες νίκησαν με 17-7 και προκρίθηκαν στους τελικούς. Έκτοτε τρέχουν σερί 67 αγώνων δίχως ήττα σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδας (66 νίκες και 1 ισοπαλία εκ των οποίων οι 59 νίκες και το 1 «Χ» είναι στην Α1).

Ο Απόλλων προέρχεται από ήττα με 9-11 εντός έδρας από την Μπρέσια για το Eurocup. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε νικήσει 14-9 τον ΠΑΟΚ.

Μετά τον αγώνα ο προπονητής της «ελαφράς ταξιαρχίας», Πέταρ Ραντάνοβιτς, δήλωσε: «Θα συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Θέλουμε να δίνουμε νίκες και χαρά στον κόσμο μας».

Στην περιγραφή ο Παναγιώτης Περπερίδης και στο ρεπορτάζ ο Θέμης Σωτηρόπουλος.

Διαιτητές: Νίκος Μπουδραμής, Γιώργος Πολυχρονόπουλος. Παρατηρητής: Χρήστος Τσαρουχάς. Αλυτάρχης: Νίκος Κανελλόπουλος.

*Για την είσοδο στο MEGA Play, την υβριδική πλατφόρμα του MEGA, το μόνο που χρειάζεται ο χρήστης, είναι να διαθέτει «έξυπνη» τηλεόραση (smart TV), συνδεδεμένη στο διαδίκτυο και να πατήσει το μπλε κουμπί.