Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Eίχε σχέση με έναν άνδρα που δεν είχε γνωρίσει ποτέ – Η αληθινή ιστορία πίσω από το ντοκιμαντέρ Sweet Bobby

Eίχε σχέση με έναν άνδρα που δεν είχε γνωρίσει ποτέ – Η αληθινή ιστορία πίσω από το ντοκιμαντέρ Sweet Bobby

Η Kirat Assi, 43 ετών, από το δυτικό Λονδίνο, έπεσε θύμα μια περίτεχνης απάτη που αφορούσε έναν άνδρα ονόματι Bobby Jandu, που νόμιζε ότι ήταν γιατρός -Αυτό είναι το πραγματικό Sweet Bobby.

Στο Sweet Bobby του Netflix, μια γυναίκα πέρασε σχεδόν μια δεκαετία νομίζοντας ότι είχε σχέση με έναν άνδρα που δεν είχε γνωρίσει ποτέ.

Οι λάτρεις των αληθινών εγκλημάτων θα ενθουσιαστούν με το ντοκιμαντέρ Sweet Bobby, το οποίο εξερευνά μια από τις πιο αινιγματικές ιστορίες «ψαρέματος» στην πρόσφατη μνήμη.

Η ιστορία ακούστηκε για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια μέσω του συναρπαστικού podcast Sweet Bobby, το οποίο περιέγραφε λεπτομερώς μια γυναίκα που πέρασε σχεδόν μια δεκαετία σε μια σχέση χωρίς ποτέ να συναντήσει το αμόρε της ή να κάνει βιντεοκλήση στον άνδρα που θεωρητικά ήταν το αγόρι της.

Η πλατωνική φιλία που οδήγησε σε σεξουαλικές κουβέντες

Η Kirat Assi, 43 ετών, από το δυτικό Λονδίνο, έπεσε σε μια περίτεχνη απάτη που αφορούσε έναν άνδρα ονόματι Bobby Jandu, που νόμιζε ότι ήταν γιατρός.

Αυτό που ξεκίνησε ως πλατωνική φιλία μετατράπηκε σταδιακά σε μια βαθιά σχέση, με τους δύο να επικοινωνούν καθημερινά μέσω τηλεφώνου συχνά, και να έχουν συζητήσεις που συχνά γίνονταν σεξουαλικές.

Εγκέφαλος της απάτης ο ξάδερφος

Η Assi ενημερώθηκε για μια σειρά θλιβερών γεγονότων, όπως ότι ο Jandu είχε πυροβοληθεί, είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και μάλιστα έπασχε από όγκο στον εγκέφαλο. Ωστόσο, η αλήθεια ήταν πολύ πιο βαριά για το στομάχι της: Ο ξάδελφος της Assi, ο Simran Bhogal, ήταν ο εγκέφαλος πίσω από το όλο κόλπο.

Η Assi μοιραζόταν συστηματικά τα προβλήματα της σχέσης της με τον Bhogal, ο οποίος δημιούργησε την ψεύτικη προσωπικότητα και διατηρούσε ένα δίκτυο έως και 50 ψεύτικων προφίλ για να υποστηρίξει την απάτη.

Στο τρέιλερ του Netflix, η Assi λέει: «Αυτό που μου συνέβη είναι απλώς μια τρελή ιστορία. Δεν μπορείς να την επινοήσεις. Μιλάμε για δέκα χρόνια από τη ζωή μου».

Πίστευε ότι ήταν ερωτευμένη με τον Jandu, ήταν πεπεισμένη ότι αυτός ζούσε στην Αυστραλία, ενώ όλο αυτό το διάστημα ένας φανταστικός χαρακτήρας τροφοδοτούνταν από τη νοσηρή φαντασία του συγγενή της.

Αλλά μέχρι το 2017 ο ψεύτικος Bobby έγινε ανυπόφορος, απαιτώντας μάλιστα από την Assi να πληρώσει για μια ιδιωτική ακτινογραφία όταν αισθάνθηκε πόνους στο στήθος

Δείτε το τρέιλερ του Sweet Bobby

Υπήρχε και πραγματικός Jandu

Η απάτη αποκαλύφθηκε μόνο όταν η Assi, απογοητευμένη από τα αναπάντητα ερωτήματα, προσέλαβε έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ και ανακάλυψε την ανατριχιαστική αλήθεια. Η υπόθεση αυτή θεωρείται μία από τις μακροβιότερες και πιο περίπλοκες υποθέσεις catfishing που έχουν αναφερθεί ποτέ.

Ξεκίνησε το 2009, όταν η Assi, εξέχουσα προσωπικότητα της κοινότητας των Σιχ του Λονδίνου, εργαζόταν ως βοηθός καλλιτεχνών και εκδηλώσεων και παρουσίαζε μια εκπομπή στο Radio Desi. Έλαβε ένα απροσδόκητο μήνυμα στο Facebook από έναν άνδρα που νόμιζε ότι ήταν ο πρώην φίλος του ξαδέρφου της Bhogal, ο JJ.

Μίλησε με τον JJ για πέντε μήνες και οι δυο τους ανέπτυξαν φιλία. Στη συνέχεια ο JJ πέθανε και ο Bhogal την ενθάρρυνε να απευθυνθεί στον Bobby Jandu. Το ψεύτικο προφίλ χρησιμοποίησε τις φωτογραφίες και ορισμένα βιογραφικά στοιχεία του πραγματικού Jandu και τον Νοέμβριο του 2010 η Assi είχε την πρώτη της συνάντηση με το ψεύτικο προφίλ στο Facebook.

Ο Bobby είχε πυροβοληθεί

Αρχικά, ο Bobby ισχυρίστηκε ότι ήταν παντρεμένος, αλλά σύντομα μετέτρεψε την αφήγηση σε μια αποτυχημένη σχέση. Η Assi τον στήριξε καθ’ όλη τη διάρκεια του διαζυγίου του, αλλά τα πράγματα πήραν μια σκοτεινή τροπή όταν η Assi έλαβε ένα μήνυμα ότι ο Bobby είχε πυροβοληθεί και στη συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2014, έμαθε ότι είχε πεθάνει.

«Με κάλεσαν να συμμετάσχω σε μια ομάδα φίλων του στο Facebook. Υπήρχαν 39 άτομα σε αυτήν. Έκτοτε έμαθα ότι κανένας από αυτούς δεν ήταν πραγματικός», δήλωσε η ίδια. Ωστόσο, λίγο αργότερα έλαβε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που την ενημέρωνε ότι ο Bobby ήταν πράγματι ζωντανός, είχε σκηνοθετήσει τον θάνατό του και βρισκόταν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

«Γελοίο», παραδέχτηκε. «Αλλά σε κάθε βήμα, αυτά τα τρελά γεγονότα υποστηρίζονταν και από άλλους ανθρώπους». Το 2015, της είπε ότι είχε όγκο στον εγκέφαλο, τον οποίο ακολούθησε εγκεφαλικό επεισόδιο. Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου της δήλωσε την αγάπη του. «Δεν περίμενα ότι θα ζούσε».

«Όλο αυτό το διάστημα, τελικά, με ποιον μιλούσα;» / Photo: Netflix

Υπήρχε ομάδα πίσω από τον «Sweet Bobby»

«Ο σύμβουλός του [υπήρχαν επίσης συνεχή μηνύματα από την ψεύτικη ιατρική του ομάδα] δεν περίμενε να ζήσει μετά τον Ιούλιο», είχε πει πριν από τρία χρόνια. «Δεν είμαι ένα γλυκανάλατο άτομο. Όταν μου είπε σ’ αγαπώ, δεν ήξερα τι να το κάνω, αλλά τον αγαπούσα… ως φίλο, τότε.

»Σκέφτηκα επίσης “Πού είναι το κακό;”. Δεν είναι σαν να επρόκειτο ποτέ να έχω σωματική σχέση με αυτό το άτομο. Αλλά αυτός συνέχισε να μου βάζει την ιδέα στο μυαλό. Και όλοι οι άλλοι έλεγαν συνέχεια: “Ω, είναι τόσο ερωτευμένος μαζί σου”». Οι δυο τους τελικά έγιναν «ζευγάρι».

Αλλά μέχρι το 2017 ο ψεύτικος Bobby έγινε ανυπόφορος, απαιτώντας μάλιστα από την Assi να πληρώσει για μια ιδιωτική ακτινογραφία όταν αισθάνθηκε πόνους στο στήθος. Τελικά, η Assi απολύθηκε από την εργασία της λόγω άγχους. Παρά τις πολυάριθμες αποτυχημένες προσπάθειες να συναντηθούν από κοντά, ο Bobby είχε πάντα μια δικαιολογία, απειλώντας συχνά με αυτοκτονία αν η Assi πίεζε για μια προσωπική συνάντηση.

Δεν είχε διαπραχθεί κανένα ποινικό αδίκημα

Η εξαπάτηση συνεχίστηκε μέχρι που η Assi ανακάλυψε ότι ο Bhogal ήταν πίσω από όλα αυτά, αφού προσέλαβε έναν ιδιωτικό ερευνητή. Ήρθε επίσης αντιμέτωπη με τον πραγματικό Bobby ο οποίος δεν γνώριζε ότι η ταυτότητά του είχε χρησιμοποιηθεί σε μια εννιάχρονη εκστρατεία κακοποίησης και εξαπάτησης. Ο σπαραγμός της Assi μετατράπηκε σε αναζήτηση δικαιοσύνης, αλλά η αστυνομία την ενημέρωσε ότι δεν είχε διαπραχθεί κανένα ποινικό αδίκημα.

Ενώ διευθέτησε μια αστική υπόθεση εναντίον του Bhogal, τα συναισθηματικά σημάδια παρέμειναν. «Μου πήρε δέκα χρόνια από τη ζωή μου», παραπονέθηκε. «Σε αυτό το διάστημα, θα μπορούσα να είχα γνωρίσει κάποιον αληθινό, να είχα κάνει ένα παιδί. Έχασα τους φίλους μου, τη δουλειά μου, τις οικονομίες μου».

Το podcast κατέγραψε το οδυνηρό ταξίδι της Assi, συμπεριλαμβανομένης της συγκλονιστικής στιγμής που έμαθε την αλήθεια.

«Με ποιον μιλούσα;»

«Ούρλιαζα συνέχεια, “Γιατί, γιατί το έκανες αυτό; Είχες κάθε ευκαιρία να σταματήσεις”», θυμάται η Assi. «Ο Βobby, ο οποίος θα εμφανιστεί επίσης στο ντοκιμαντέρ του Netflix, αποκάλυψε ότι ο Bhogal εξαπατούσε ταυτόχρονα τόσο τον ίδιο όσο και την Assi. Οι ζωές τους διασταυρώθηκαν ακόμη και σε μια νυχτερινή έξοδο, με την Assi να μη γνωρίζει το χάος που συνέβαινε στα παρασκήνια.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η Assi ζήτησε να αντιμετωπιστεί πιο σοβαρά το catfishing από το νομικό σύστημα, δηλώνοντας: «Νομίζω ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά για πολλούς ανθρώπους να γνωρίζουν ότι αν σε πιάσουν, τότε αμέσως είναι έγκλημα… Όλο αυτό το διάστημα, τελικά, με ποιον μιλούσα;».

*Με στοιχεία από standard.co.uk | Αρχική Φωτό: Netflix

Only in

Μνήμες Τεμπών ξύπνησε το συμβάν στη Δουκίσσης Πλακεντίας - Πώς έγινε το ίδιο λάθος

Μπορεί το περιστατικό στη Δουκίσσης Πλακεντίας να αντιμετωπίστηκε ως μη σοβαρό, ωστόσο για όσους γνωρίζουν τις λεπτομέρειες ξύπνησε μνήμες από το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024