Το «Dune: Prophecy» επεκτείνει το σύμπαν των κινηματογραφικών κεφαλαίων και κάνει πρεμιέρα στη streaming πλατφόρμα του HBO MAX. Η σειρά έξι επεισοδίων αφηγείται την αφορμή και την γέννηση  της γυναικείας αίρεσης των Μπένε Τζέζεριτ.

Ήταν προφανές ότι η εισπρακτική επιτυχία των κθα ανανέωνε το ενδιαφέρον των studio για την εποποιία φαντασίας του Φρανκ Χέρμπερτ.

Σε σενάριο των Νταϊάν Αντέμου-Τζον και Σκοτ Ζ. Μπερνς η σειρά βασίζεται στο βιβλίο «Sisterhood of Dune» των Κέβιν Τζ. Αντερσον και Μπράιαν Χέρμπερτ –ο τελευταίος είναι και γιος του συγγραφέα που δημιούργησε το πολυβραβευμένο (βραβείο Nebula και βραβείο Hugo) μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας.

H σειρά, prequel των ταινιών, εξελίσσεται 10.000 χρόνια πριν τoν Πολ Ατρείδη και αφηγείται το πως η οικογένεια Χαρκόνεν δημιούργησε τις , την αποκλειστικά γυναικεία αίρεση που ορίζει το μέλλον όλου του γαλαξία στο επικό σύμπαν του «Dune».

Τις δύο αδελφές Χαρκόνεν υποδύονται και δύο σπουδαίες ηθοποιοί, οι Έμιλι Γουάτσον και Ολίβια Γουίλιαμς -μέλη της Αδελφότητας υποδύθηκαν στη μεγάλη οθόνη η Ρεμπέκα Φέργκιουσον και η Σαρλότ Ράμπλινγκ.

Η ιστορία επικεντρώνεται στις δύο αδερφές, οι οποίες αντιμετωπίζουν μια άγνωστη απειλή που θα μπορούσε να καταστρέψει το μέλλον της ανθρωπότητας. Στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν αυτή την απειλή, ιδρύουν την περίφημη Αδελφότητα των Μπένε Τζέζεριτ που θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στα γεγονότα του σύμπαντος του «Dune».

To «Dune: Prophecy» φέρει την υπογραφή του Βιλνέβ

View this post on Instagram

A post shared by DUNE (@dunemovie)

Το «Dune: Prophecy», το πρώτο spin-off του franchise, ανακοινώθηκε το 2019 και αρχικά έφερε τον τίτλο «Dune: The Sisterhood».

Ο Ντενί Βιλνέβ, σκηνοθέτης των κινηματογραφικών «Dune» είναι εκτελεστικός παραγωγός της σειράς, εξασφαλίζοντας συνέπεια στο επικό franchise που έχει αναδειχθεί σε blue chip του box office.

Ο Βιλνέβ έχει επιβεβαιώσει και επίσημα ότι η τρίτη ταινία «Dune: Messiah» θα είναι η τελευταία της κινηματογραφικής σειράς.

Σε συνέντευξή του στο Vanity Fair, ο Γαλλο- Καναδός σκηνοθέτης είπε: «Είναι σημαντικό ο κόσμος να καταλάβει ότι για μένα ήταν πραγματικά ένα δίπτυχο. Ήταν πραγματικά δύο ταινίες που αποτελούν τη διασκευή του πρώτου βιβλίου. Αυτό έγινε και τελείωσε».

«Αν κάνω μια τρίτη, η οποία βρίσκεται στη διαδικασία συγγραφής σεναρίου, δεν θα είναι σαν μια τριλογία. Είναι περίεργο να το λέω αυτό, αλλά αν επιστρέψω εκεί, θα είναι για κάνω κάτι που θεωρώ διαφορετικό και έχει τη δική του ταυτότητα», διευκρίνισε.

Η τρίτη και καταληκτική ταινία, φέρεται να διαδραματίζεται 12 χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου μυθιστορήματος «Dune», πράγμα που σημαίνει ότι το καστ θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο σε ηλικία.

Πώς θα καταφέρει κάτι τέτοιο; «Αυτό είναι δικό μου πρόβλημα. Ξέρω πώς να το κάνω».