Συνταγή: Ρυζόγαλο με μέλι, κανέλα και βατόμουρα
Μια συνταγή για ένα γλυκό που μας έκανε η γιαγιά μας όταν ήμασταν παιδιά.
- Ένα εκατ. δολάρια θα δίνει ο Μασκ κάθε μέρα σε πολίτη μέχρι τις εκλογές - Η προϋπόθεση
- «Ο Κασσελάκης νοίκιασε γραφεία για τον προεκλογικό του αγώνα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ»
- Ο 6 φορές Ολυμπιονίκης Κρις Χόι αποκαλύπτει ότι πάσχει από καρκίνο σε τελικό στάδιο
- Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης - Οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας
Υπάρχουν κάποια πιάτα που είναι συνδεδεμένα με τη ζωή μας, σαν να τα ξέρουμε από τότε που έχουμε γεννηθεί. Μια τέτοια συνταγή είναι και το ρυζόγαλο – ένα γλυκό που έχει αρώματα και γεύσεις των παιδικών μας χρόνων.
Σε αυτό τον κόσμο μας «ταξίδεψε» ο Δημήτρης Σκαρμούτσος. Ο γνωστός σεφ στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά μας γύρισε χρόνια πίσω, κάνοντας το κλασικό ρυζόγαλο και βάζοντας τη δική του πινελιά στο τέλος. Εύκολο, γρήγορο και πάνω από όλα υπέροχο.
Τα υλικά
300 γρ. ρύζι γλασέ
2 λίτρα γάλα αγελάδος
250 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. μέλι
150 γρ. βούτυρο αγελάδος
40 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κιλό βατόμουρα
Αλάτι
Το μυστικό
Οι περισσότεροι βάζουν μόνο γάλα. Το μυστικό είναι όμως να προσθέτεις κρέμα γάλακτος και βούτυρο.
Η διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε να καρβουδιστεί. Προσθέτουμε κρύα κρέμα γάλακτος, ενώ έχουμε κατεβάσει την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Ρίχνουμε το γάλα και αρχίζουμε να τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το μέλι και το ξύσμα από λεμόνι.
Τέλος ρίχνουμε το ρύζι και με μια ξύλινη κουτάλα το ανακατεύουμε συνέχεια σε δυνατή φωτιά.
Στα 20 λεπτά το μείγμα είναι έτοιμο και από εκεί και πέρα πειραματιζόμαστε:
– η μια εκδοχή είναι με την κανέλα
– η άλλη με μαρμελάδα βατόμουρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις