Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Το πιο πιασάρικο τραγούδι όλων των εποχών γράφτηκε από τους Queen

Το πιο πιασάρικο τραγούδι όλων των εποχών γράφτηκε από τους Queen

Επιστημονική έρευνα βρήκε ποιο είναι το πιο πιασάρικο τραγούδι που γράφτηκε ποτέ - Το Y.M.C.A από Village People και το Fat Lip του Sum 41 είναι επίσης στη λίστα.

Στις 3 Οκτωβρίου του 2011 σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, το «We Are The Champions» των Queen βρέθηκε να είναι το πιο πιασάρικο τραγούδι που γράφτηκε ποτέ. Ο μουσικολόγος Dr Alisun Pawley από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου πραγματοποίησε έρευνα για το τι κάνει ένα τραγούδι αξέχαστο και συνέταξε μια λίστα με τα δέκα πιο «πιασάρικα» τραγούδια όλων των εποχών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ανακάλυψαν ότι τα πιο πολυτραγουδισμένα τραγούδια περιείχαν τέσσερα βασικά στοιχεία: μακριές και λεπτομερείς μουσικές φράσεις, πολλαπλές αλλαγές τόνου στο «hook» ενός τραγουδιού, άντρες τραγουδιστές και υψηλότερες οκτάβες σε αντρικές φωνές που έκαναν αξιοσημείωτη φωνητική προσπάθεια. Το Y.M.C.A από Village People, το Fat Lip του Sum 41 και το The Final Countdown του Europe ήταν επίσης στη λίστα.

Ποια είναι όμως η ιστορία πίσω από το «We Are The Champions» των Queen;

Από όλα τα εμβληματικά κομμάτια των Queen, ίσως το «We Are The Champions» να είναι αυτό που έχει φτάσει πέρα ​​από τα όρια της μουσικής και στον ίδιο τον πολιτισμικό ιστό της κοινωνίας. Φυσικά, δεδομένου του τίτλου του τραγουδιού, έχει χρησιμοποιηθεί συχνά σε αθλητικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της νικήτριας ομάδας.

Το «We Are The Champions» έφτασε στο έκτο στούντιο άλμπουμ των Queen, «News of the World», και θεωρείται ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ροκ ύμνους, φτάνοντας στο νούμερο δύο στο UK Singles Chart.

*Πηγή: Grace 

Only in

Ελεονώρα Μιλάτσο: «Ο διχασμός στην ΕΕ επανέρχεται»

Μιλάει στα «ΝΕΑ» η ερευνήτρια στο Κέντρο Μεταναστευτικής Πολιτικής (MPC) και συνεργάτις στο Ινστιτούτο Egmont στις Βρυξέλλες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024