Βυθισμένος στα άγρια νερά του διχασμού παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς το Συνέδριο με βολές και κατηγορίες από στελέχη σε στελέχη. Ο Γιάννης Μαντζουράνης, μέλος της ΚΕ του κόμματος της Κουμουνδούρου, μίλησε στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη στο MEGA, «Εξελίξεις Τώρα», για τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα.

«Θα μπορούσε να βάλει υποψηφιότητα ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΥΡΙΖΑ; Εκτός από τα τυπικά προσόντα, όπως οι υπογραφές, πρέπει να σέβεται το κατάστικτο του κόμματος και τις αποφάσεις των οργάνων. Αυτή την προϋπόθεση δεν την έχει ο κ. Κασσελάκης. Η πλειοψηφία ισχύει όταν τον βολεύει και όποτε δεν τον βολεύει δεν ισχύει», είπε αρχικά ο γνωστός δικηγόρος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα βέλη του στον Στέφανο Κασσελάκη έστρεψε ο Γιάννης Μαντζουράνης αποκλείοντας ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να έχει 2.001 συνέδρους

Και πρόσθεσε: «Η ΚΕ είναι το ανώτερο όργανο του κόμματος, πάνω και από τον πρόεδρο. Ο κ. Κασσελάκης δεν εξελέγη με λευκή επιταγή. Ήρθε σε ένα κόμμα με αρχές. Ο κ. Κασσελάκης λέει τόσα που ούτε ο ίδιος δεν προλαβαίνει να τα διορθώσει. Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος. Ο κ. Κασσελάκης μας απειλεί με το Συνέδριο, με τον εισαγγελέα. Ο κ. Κασσελάκης λέει πως θα έρθει με κάποιους συνέδρους, και εκεί μπορεί να τεθεί κάποιο θέμα. Αν γίνει δεκτό, τότε θα συζητήσουμε το εάν θα είναι υποψήφιος ο κ. Κασσελάκης. Ο κ. Κασσελάκης αποκλείεται να έχει 2.001 συνέδρους. Έχει αυτοαποκλειστεί γιατί ψηφίζουν οι φίλοι του κόμματος. Δεν κατάφερε τίποτα από όσα υποσχέθηκε. Δεν μπορώ να πω ποιον θα στηρίξω αλλά υπέγραψα για την υποψηφιότητα και των τεσσάρων».

Στη Θεσσαλονίκη ο Στέφανος Κασσελάκης

Στο μεταξύ, ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε το πρωί της Κυριακής με τα συντονιστικά των Οργανώσεων Μελών της Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, στον Λευκό Πύργο, και έτυχε θερμής υποδοχής.

«Είναι όντως θα έλεγα πρωτοφανές, τραγελαφικό, φαρσοκωμωδία. Αστείο; Γελοίο το γεγονός ότι δεν με αφήνουν να χάσω.

Δηλαδή τι φοβούνται πλέον; Αλλά αυτό που ξέρουν είναι. Ότι εάν μας αφήσουν να φτάσουμε στο τέλος, εσείς θα έχετε τη δύναμη στα χέρια σας. Θα μπορείτε να αποφασίζετε για όλες και όλους μας. Και προφανώς αυτό θα ξεβολέψει πολλούς. Και επιτέλους ας γίνει πράξη αυτό.

Μέσα στο δρόμο που έχουμε αποφασίσει», ανέφερε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.