Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1: Άντεξε στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Δικέφαλος του Βορρά (vid)

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1: Άντεξε στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Δικέφαλος του Βορρά (vid)

Μοιρασιά στη Νέα Φιλαδέλφεια (1-1) ανάμεσα στους δυο Δικεφάλους με τους Θεσσαλονικείς να μένουν στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, σε ένα ντέρμπι με ξέφρενο ρυθμό, έμειναν στο 1-1 για την 8η αγωνιστική της Super League, με τους Θεσσαλονικείς πλέον να συγκατοικούν στην κορυφή της βαθμολογίας με τον συμπολίτη Άρη. Μπάμπα και Πιερό τα γκολ του ματς. Στους 17 βαθμούς πλέον η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, στην τρίτη θέση με 15 (όσους και ο Ολυμπιακός) αυτή του Ματίας Αλμέιδα.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε με τον Στρακόσα κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Πήλιο στην τετράδα της άμυνας, Σιμάνσκι και Περέιρα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τους Γκαρσία, Κοϊτά και Λαμέλα, πίσω από τον Πιερό.

Από την άλλη ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, τους Ότο, Κεντζιόρα, Λόβρεν και Μπάμπα στην τετράδα της άμυνας, Σβαμπ και Οζντόεφ να είναι το δίδυμο της μεσαίας γραμμής και τους Μουργκ, Ζίβκοβιτς και Τάισον, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τσάλοφ.

Τρελός ρυθμός στο πρώτο μέρος

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο ματς και θέλησε να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα. Ο Λαμέλα απείλησε πρώτος στο 6ο λεπτό, αλλά το σουτ του σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ όμως πήρε μέτρα στο γήπεδο. Ανέβασε το ρυθμό του και αντέδρασε αρχικά με τον Οζντόεφ, που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, στο 15ο λεπτό, αφού πρώτα είχε ακουμπήσει τη μπάλα ο Στρακόσα, κάτι που έδωσε στον ΠΑΟΚ το κόρνερ με το οποίο άνοιξε το σκορ.

Στη συνέχεια της φάσης, ο Ζίβκοβιτς το εκτέλεσε, ο Τσάλοφ πήρε την κεφαλιά και ο Μπάμπα έκανε το 0-1 για τον Δικέφαλο του Βορρά από κοντά. Ο Στρακόσα αρχικά απέκρουσε με τα πόδια, αλλά ο αμυντικός του ΠΑΟΚ τσίμπησε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα.

Η ομάδα του Λουτσέσκου συνέχισε να πιέζει. Στο 19ο λεπτό, ο Ζίβκοβιτς έκανε ένα παράλληλο γύρισμα από τα δεξιά, προς τη μικρή περιοχή, αλλά ο Βίντα με προβολή απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ΑΕΚ.

Στο 25ο λεπτό η ΑΕΚ θα απαντήσει με τον Πιερό. Ο φορ της Ένωσης, υποδέχθηκε τη μπάλα από την όμορφη κάθετη του Κοϊτά, έβαλε πλάτη τον Κεντζιόρα, γύρισε και πλάσαρε εξαιρετικά για το 1-1, κάτω από τα πόδια του Κοτάρσκι.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει μετά την ισοφάριση. Στο 35ο λεπτό, ο Πιερό έκανε τη σέντρα, με τον Λιβάι Γκαρσία να παίρνει τη κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Τρία λεπτά μετά, η ΑΕΚ θα έχει διπλή ευκαιρία να σκοράρει. Ο Λιβάι Γκαρσία σέντραρε από τα αριστερά, ο Πιερό πήρε την κόντρα από τον Λόβρεν, ο Ρότα έκανε αρχικά το σουτ με τον Κοτάρσκι να λέει «όχι» και στην συνέχεια ο Περέιρα από καλή θέση θα πάρει το ριμπάουντ αλλά το τελείωμα δεν ήταν καλό.

Με ρυθμό αλλά χωρίς γκολ το δεύτερο ημίχρονο

Μετά από ένα… ξέφρενο πρώτο 45λεπτό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ πήγαν με το 1-1 στα αποδυτήρια, αφού πρώτα ο Λουτσέσκου είδε την κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία στο 43ο λεπτό.

Το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου δεν είχε τον ίδιο… τρελό ρυθμό με το πρώτο και στο 55ο λεπτό ήρθε η πρώτη καλή στιγμή, για την ΑΕΚ, με τον Λαμέλα να εκτελεί φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής, με τη μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Στο ξεκίνημα της φάσης, το VAR τσέκαρε το μαρκάρισμα του Μπάμπα στον Λιβάι Γκαρσία, μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, χωρίς όμως να δοθεί κάτι.

Λίγα λεπτά μετά, ο Λιβάι βρέθηκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ και έκανε το γύρισμα. Όμως οι αμυντικοί του ΔΙκεφάλου του Βορρά «καθαρισαν» τη φάση. Η Ένωση απείλησε και στο 60ό λεπτό, όταν ο Ρότα έκανε ωραία σέντρα στο πέναλτι, ο Πιερό πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 67ο λεπτό ήταν η ώρα του ΠΑΟΚ να ψάξει ένα δεύτερο γκολ. O Ζίβκοβιτς μπήκε στην περιοχή, μετά από βολές του Κοτάρσκι, αλλά το σουτ που έκανε σταμάτησε στον Ρότα. Στο 72′ ο Κοϊτά θα κάνει το γύρισμα με τον Λόβρεν να διώχνει σε κόρνερ. Λίγο μετά πάλι οι ίδιοι παίκτες πρωταγωνιστούν με τον εξτρέμ της Ένωσης να σουτάρει και να βάζει το σώμα του ξανά ο Κροάτης στόπερ.

Στη συνέχεια, έγιναν αλλαγές και για τις δύο ομάδες με τους Αλμέιδα και Λουτσέσκου να θέλουν τη νίκη στο ντέρμπι. Ωστόσο οι μαζεμένες παρεμβάσεις εκατέρωθεν «χάλασαν» τον ρυθμό της αναμέτρησης. Τελευταία καλή στιγμή ένα σουτ του Οντουμπάτζο στο 87ο λεπτό, που πέρασε λίγο άουτ.

Από κει και πέρα ιδιαίτερες φάσεις δεν είχαν οι δύο ομάδες στα τελευταία λεπτά. Το ματς έμεινε στο 1-1, με πολλές φάσεις στο πρώτο μέρος και γρήγορο ρυθμό αλλά χωρίς φάσεις στο δεύτερο.

ΑΕΚ: Στρακόσα, Πήλιος, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα (75′ Οντουμπάτζο), Σιμάνσκι, Περέιρα (75′ Πινέδα), Κοϊτά, Γκαρσία (75′ Μαρσιάλ), Λαμέλα (82′ Γκατσίνοβιτς), Πιερό.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Λόβρεν, Μπάμπα (62′ Κόλι), Σβαμπ, Οζντόεφ (75′ Καμαρά), Μουργκ (75′ Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς, Τάισον (89′ Ντεσπόντοφ), Τσάλοφ (62′ Τόμας).

Only in

Μνήμες Τεμπών ξύπνησε το συμβάν στη Δουκίσσης Πλακεντίας - Πώς έγινε το ίδιο λάθος

Μπορεί το περιστατικό στη Δουκίσσης Πλακεντίας να αντιμετωπίστηκε ως μη σοβαρό, ωστόσο για όσους γνωρίζουν τις λεπτομέρειες ξύπνησε μνήμες από το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024