Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-2: Σοκ στο Φάληρο για τους «ερυθρόλευκους» (vids)

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-2: Σοκ στο Φάληρο για τους «ερυθρόλευκους» (vids)

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Τσικίνιο και Ελ Κααμπί, αλλά ο Λεβαδειακός ισοφάρισε σε 2-2 με Όζμπολτ και Γιαννιώτα…

Ιδανικός… αυτόχειρας. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε γρήγορα με 2-0 απέναντι στον Λεβαδειακό με γκολ των Τσικίνιο και Ελ Κααμπί, αλλά οι Βοιωτοί ισοφάρισαν με τους Όζμπολτ και Γιαννιώτα και «σόκαραν» τους Ερυθρόλευκους, στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής της Super League.

«Αυτοκτονία» για τους Πειραιώτες, που βρέθηκαν να έχουν προβάδισμα δύο γκολ με τη συμπλήρωση 20 λεπτών στο φαληρικό γήπεδο, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με το βαθμό της ισοπαλίας από το Φάληρο.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Μουζακίτης και Έσε ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα, Βέλντε και Τσικίνιο πίσω από τον Ελ Κααμπί. Ο Νίκος Παπαδόπουλος από την άλλη πλευρά, παρέταξε τον Λεβαδειακό με τους: Γκροφ, Τσάπρα, Κ. Παπαδόπουλο, Λιάγκα, Μορέιρα, Τσοκάι, Λομαράνα, Πλέγα, Γιαννιώτα, Πεντρόσο και Όζμπολτ.

Γρήγορο 2-0 για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξε το σκορ μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Τσικίνιο.

Ο Κάρμο με ωραία βαθιά μπαλιά βρήκε τον Βέλντε, αυτός έδωσε με το κεφάλι στον Τσικίνιο, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός βγήκε τετ α τετ με τον Γκροφ και με υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ του Βέλντε, αλλά μετά την εξέταση της φάσης στο VAR μέτρησε κανονικά και ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0.

Στο 12’ οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν με τον Ελ Κααμπί. Ο Μασούρας έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μαροκινός πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Γκροφ απέκρουσε. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μασούρας δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.  Στο 20’ οι Πειραιώτες κέρδισαν πέναλτι, όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Ο Ελ Κααμπί εκτέλεσε εύστοχα την «εσχάτη των ποινών» και έκανε το 2-0 για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Στο 25’ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ, αλλά ο Γκροφ απέκρουσε το σουτ που έκανε ο Μασούρας μέσα από την περιοχή του Λεβαδειακού.

Αλλαγές και 2-1

Στο 35’ ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Νίκος Παπαδόπουλος, έκανε δύο αλλαγές, με τους Ζίνι και Κάτρη να παίρνουν τις θέσεις των Κ. Παπαδόπουλου και Πλέγα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Τσάπρας έκανε το επικίνδυνο γύρισμα από δεξιά, αλλά δεν κατάφερε να βρει συμπαίκτη του, με την μπάλα να περνάει παράλληλα με την εστία του Τζολάκη. Στο 45’ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ του Λεβαδειακού σε μαρκάρισμα του Ντόη πάνω στον Ζίνι, με τον Όζμπολτ να μειώνει στο 2-1, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Ισοφάρισε ο Λεβαδειακός

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου να βρουν το 3-1, αλλά στο 59’ ο Λεβαδειακός κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 με τον Γιαννιώτα. Ο Πεντρόσο έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο έμπειρος μεσοεπιθετικός με κεφαλιά –ψαράκι από κοντά νίκησε τον Τζολάκη και έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Μετά το γκολ των φιλοξενούμενων, ο Μεντιλίμπαρ έκανε τις πρώτες του αλλαγές, με τους Ανδρούτσο και Κωστούλα να παίρνουν τις θέσεις των Τσικίνιο και Βέλντε. Στο 64’ και στο 74’ ο Ανδρούτσος είχε δύο τελικές, αλλά στην πρώτη περίπτωση ο Γκροφ μπλόκαρε το σουτ που έκανε ο άσος των Πειραιωτών, ενώ στη δεύτερη η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Λιάγκα.  Ένα λεπτό νωρίτερα (73’) ο Μεντιλίμπαρ έριξε στο παιχνίδι τους Ντάνι Γκαρθία και Κοστίνια αντί των Έσε και Ροντινέι.

Στο 80’ ο Κωστούλας πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Γκροφ μπλόκαρε. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μεντιλίμπαρ έβαλε στο παιχνίδι και τον Γιάρεμτσουκ αντί του Μασούρα. Στο 90+2’ ο Ουκρανός έκανε το σουτ, αλλά ο Γκροφ «εκτινάχθηκε» και απέκρουσε. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 2-2 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ορτέγα, Κάρμο, Ντόι, Ροντινέι (73′ Κοστίνια), Εσε (73′ Γκαρθία), Μουζακίτης, Βέλντε (62′ Κωστούλας), Τσικίνιο (62′ Ανδρούτσος), Μασούρας (85′ Γιάρεμτσουκ) και Ελ Καμπί.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Γκροφ, Τσάπρας, Παπαδόπουλος (35′ Κάτρης), Λιάγκας, Μορέιρα, Τσοκάι, Λομαράνα, Πλέγας (35′ Ζίνι), Πεντρόζο, Γιαννιώτας (62′ Ρόμο) και Όζμπολτ (78′ Βήχος).

Only in

Μνήμες Τεμπών ξύπνησε το συμβάν στη Δουκίσσης Πλακεντίας - Πώς έγινε το ίδιο λάθος

Μπορεί το περιστατικό στη Δουκίσσης Πλακεντίας να αντιμετωπίστηκε ως μη σοβαρό, ωστόσο για όσους γνωρίζουν τις λεπτομέρειες ξύπνησε μνήμες από το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024