Στέκονταν πολλοί πριν από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό στη δεινή βαθμολογική θέση των φιλοξενούμενων. Ουδεμία αντίρρηση. Ωστόσο, στην εξίσωση δεν έβαλαν αρκετά άλλα δεδομένα, αγνόησαν τα λεγόμενα «σημάδια» και κάπως έτσι εξεπλάγησαν από το 2-2. Δεν είναι, όμως, όλα τόσο ανεξήγητα.

Ο Λεβαδειακός έχει πέντε βαθμούς και αυτοί ήρθαν από ισάριθμες ισοπαλίες στις οκτώ πρώτες στροφές της Σούπερ Λίγκας. Με απλά λόγια, πρόκειται για ομάδα που …αγαπά το Χ. Δεν κερδίζει και παράλληλα απεχθάνεται να χάνει. Όταν δε συμβαίνει αυτό, το βλέπουμε να προκύπτει ιδιαίτερα δύσκολα και οι Πράσινοι της Βοιωτίας παλεύουν όλα ματς.

Προσέξτε πώς ήρθαν οι τρεις ήττες: με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ σημείωσε το γκολ του Τριφυλλιού ο Σπόραρ και το 1-0 ήρθε στο έκτο (!) λεπτό των καθυστερήσεων. Νωρίτερα ο Λεβαδειακός είχε τις φάσεις για δικό του γκολ.

Στη Λιβαδειά απέναντι στην ΑΕΚ, ο ρέφερι Πολυχρόνης αγνόησε καταφανέστατο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων και γενικά τους αδίκησε με τα σφυρίγματά του, προτού η Ενωση φύγει με το υπέρ της 3-0. Και κόντρα στον ΠΑΟΚ, έως το 86’ είχαμε 0-0. Στο φινάλε του αγώνα «ξεκλείδωσε» ο Δικέφαλος την αντίπαλη άμυνα και επέστρεψε στην Τούμπα με τους βαθμούς (2-0).

Συμπέρασμα: ανεξάρτητα αν κάποιος πει τον Λεβαδειακό καλή ή ή κακή ομάδα, το βέβαιο είναι πως πρόκειται για δυσκολοκατάβλητο σύνολο. Εκτός όλων των άλλων, μάλιστα, έχει αντιμετωπίσει τους τέσσερις ισχυρούς έως τώρα, έβγαλε δηλαδή δύσκολο πρόγραμμα.

Προσοχή: δεν μπορεί να υποστηρίξει κάποιος πως στη συνέχεια θα εκτοξευτεί βαθμολογικά. Τι βλέπουμε έως τώρα πρέπει να έχουμε κατά νου. Όπως, ασφαλώς, και τι συνέβη στο Γ. Καραϊσκάκης και στο 2-2 με τον Ολυμπιακού.

Με τους Ερυθρόλευκους να πιάνονται στον ύπνο, να χαλαρώνουν εντελώς μετά το 2-0 που ήρθε πολύ νωρίς και να πιστεύουν πως θα κάνουν περίπατο. Δεν τους χτύπησε κάποιο καμπανάκι από τον πάγκο. Και όταν ξαναμπήκε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου στο ματς ο Λεβαδειακός με το δικό του εύστοχο πέναλτι, ήταν η στιγμή που είχε πιστέψει πως όλα γίνονται και μπορούσε να κάνει την ανατροπή. Όλα τα ματς χρειάζονται προσοχή και όποιος δεν είναι συγκεντρωμένος, μπορεί να την πατήσει.

Ο Μεντιλίμπαρ ναι, έχει ευθύνες, όπως άλλωστε όλα τα φώτα θα έπεφταν πάνω σε έναν προπονητή που του …γυρίζει ματς υποδεέστερος αντίπαλος και εξασφαλίζει ισοπαλία ύστερα από ένα 0-2 σε βάρος του. Και με ένα ακόμη «σημάδι» να είναι πως έβαλε γκολ και το πανηγύρισε έντονα ο Γιάννης Γιαννιώτας, ποδοσφαιριστής που πέρασε και δεν ακούμπησε από τον Ολυμπιακό την τριετία 2015-’18 (μία συμμετοχή), όπως γκολ είχε πετύχει και ο Βαγγέλης Κρύος το ’93 (και τότε 2-2) , παίκτης που κι αυτός ως νεαρός ήταν στα τμήματα υποδομών αλλά χωρίς καμμιά επίσημη παρουσία με τα ερυθρόλευκα.