Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
«Ο Ολυμπιακός έδωσε περισσότερο ξύλο»

«Ο Ολυμπιακός έδωσε περισσότερο ξύλο»

Δύο παίκτες της ομάδας χάντμπολ του Ολυμπιακού, ο Σάββας Σάββας και ο Δημήτρης Τζηράς μίλησαν στο In.gr για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα των «ερυθρολεύκων» στη νίκη επί της Φάιβερς με 30-21.

Με όπλο την καλή άμυνα και την εξαιρετική απόδοση στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της αυστριακής Φάιβερς με 30-21 και ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο τις φετινές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του, με παρακαταθήκη την περσινή πρόκριση στον τελικό του European Cup.

Μετά τον αγώνα στο κλειστό Κανήθου στην Χαλκίδα, ο σκόρερ του τελευταίου υπέροχου γκολ για τον Ολυμπιακό, Σάββας Σάββας και ο Δημήτρης Τζηράς μίλησαν για τον αγώνα με τους Αυστριακούς, τη ρεβάνς και τα όνειρα για επανάληψη της περσινής υπέροχης πορείας ως τον τελικό.

Ο Σάββας αναφέρθηκε στη διαφορά ασφαλείας που πήρε ο Ολυμπιακός των εννέα τερμάτων ενόψει της ρεβάνς. «Δεν έχει καμία απολύτως σημασία η ατομική στατιστική, στο τέλος της ημέρας μετρά νίκη της ομάδας. Σίγουρα χαιρόμαστε όταν πάμε καλά ατομικά, είναι κάτι που βοηθά την ομάδα μας, παρόλα αυτά η νίκη ήταν μία συνολική προσπάθεια όλων των παιδιών αλλά και της προπονητικής ομάδας. Είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα αυτό, έχουμε κάνει ένα μαξιλαράκι ασφαλείας αλλά όπως ξέρετε στον αθλητισμό, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Πάμε να παίξουμε τη ρεβάνς στην Αυστρία απέναντι σε μία δύσκολη ομάδα που μας δυσκόλεψε αρκετά, αλλά στο τέλος με μία καλή άμυνα καταφέραμε να πάρουμε μία καλή διαφορά. Θα δουλέψουμε όλη την εβδομάδα, θα δούμε βίντεο, θα αναλύσουμε το παιχνίδι, θα δούμε που μπορούμε να βελτιωθούμε, ώστε να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.»

Ο 27χρονος ίντερ του Ολυμπιακού μίλησε και για τη διαφορά των ευρωπαϊκών αγώνων σε σχέση με τους αγώνες στην Ελλάδα. «Μέχρι τώρα τα παιχνίδια δεν μας βοηθάνε σαν ομάδα, γιατί τα ευρωπαϊκά παιχνίδια έχουν διαφορετικό ρυθμό. Η Αυστρία είναι μία σχολή χάντμπολ που παίζει πάρα πολύ γρήγορο χάντμπολ. Εμείς ως Ολυμπιακό προσπαθούμε να το κάνουμε αλλά χρειάζεται ακόμα δουλειά. Στο πρώτο ημίχρονο δυσκολευτήκαμε αρκετά γιατί χάσαμε αρκετά σουτ. Εάν έμπαιναν αυτά τα σουτ ίσως να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα. Πήγαμε στα αποδυτήρια, βάλαμε τα πράγματα κάτω, κάναμε κάποιες αναπροσαρμογές που μας βγήκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Κρατάμε το καλό δεύτερο ημίχρονο και την πολύ καλή άμυνα που είχαμε επί 60 λεπτά που θα μας βοηθήσει την ερχόμενη εβδομάδα να πάρουμε την πρόκριση.»

«Ο κόσμος είναι πάντα δίπλα μας»

Στο πλευρό του Ολυμπιακού στάθηκαν αρκετοί φίλοι της ομάδας και ο Σάββας αισθάνθηκε την ανάγκη να τους ευχαριστήσει. «Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που ήρθε μέχρι εδώ να μας υποστηρίξει. Το λέγαμε και πέρσι σε όλα τα σημαντικά παιχνίδια και στους τελικούς του πρωταθλήματος στο ΣΕΦ. Ήταν πάντα δίπλα μας και τον ευχαριστούμε για αυτό. Είναι κάτι που χρειαζόμαστε για να κερδίζουμε ειδικά αυτά τα παιχνίδια και ελπίζουμε να πάρουμε την πρόκριση και να τους ευχαριστήσουμε με αυτό τον τρόπο.»

Μετά την περσινή πορεία ως τον τελικό του Eυρωπαϊκού Κυπέλλου, όλοι ονειρεύονται να γίνει κάτι αντίστοιχο και φέτος, όμως, ο Σάββας Σάββας, κρατάει χαμηλά τον πήχη. «Δεν θέλω να μιλήσω ακόμα για τελικό. Πέρσι χάσαμε το Κύπελλο για ένα σουτ, κρίθηκαν όλα στις λεπτομέρειες, για ένα δοκάρι. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, παίζουμε καλά, είμαστε βελτιωμένοι σαν ομάδα, αλλά δεν φτάνει μόνο να το λέμε, πρέπει να το δείξουμε και μέσα στο γήπεδο. Δουλεύουμε καθημερινά , πιστεύουμε σε αυτή την ομάδα και με τη βοήθεια του κόσμου μας, θα προχωρήσουμε βήμα – βήμα.»

«Δώσαμε το περισσότερο ξύλο»

Ο Δημήτρης Τζηράς μίλησε για το σκληρό παιχνίδι με τη Φάιβερς. «Ο αγώνας αυτός, είχε παραπάνω ξύλο από το συνηθισμένο και από τις δύο ομάδες, αλλά εμείς δώσαμε το περισσότερο και άνοιξε η διαφορά. Πέρα από την καλή άμυνα που την ξεκινήσαμε από το πρώτο ημίχρονο, αυτή την καλή άμυνα, την μεταφέραμε και στην επίθεση, κάναμε αρκετούς αιφνιδιασμούς και έτσι άνοιξε η διαφορά. Παίξαμε και το 7-6, όταν βγαίνει ο τερματοφύλακας και μπαίνει ένας παίκτης γηπέδου, το κάνουμε στις προπονήσεις και λειτούργησε και μας δίνει το κάτι παραπάνω όταν κολλάμε λίγο.»

Ο 33χρονος εξτρέμ τόνισε ότι ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς το ερχόμενο Σάββατο με τη Φάιβερς στη Βιέννη. «Η διαφορά ενόψει της ρεβάνς είναι πάρα πολύ καλή. Σίγουρα θα πιέσουν το ματς, αλλά εμείς έχουμε την ποιότητα να κρατήσουμε το πλεονέκτημα και να πάρουμε την πρόκριση».

Only in

«Το μυστικό όπλο του Τσώρτσιλ» στον αγώνα κατά των Ναζί ήταν μια γυναίκα

Η αριστοκρατική νύφη και έμπιστη του Ουίνστον Τσώρτσιλ, Πάμελα Χάριμαν, δεκαετίες μετά τον θάνατό της, εξακολουθεί να διχάζει τις απόψεις -ήταν μια έξυπνη παίκτρια της εξουσίας ή θύμα μισογυνισμού;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024