Ο Μοχάμεντ Σαλάχ είναι ο ηγέτης της Λίβερπουλ, είναι ο παίκτης που κάνει την διαφορά και αυτός που θα «μιλήσει» στα δύσκολα, όπως έκανε και σήμερα κόντρα στην Τσέλσι.

Ο Σαλάχ είναι εξαιρετικός και στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ και όλοι αναγνωρίζουν πως χωρίς τον Αιγύπτιο στράικερ, η ομάδα του λιμανιού δεν θα ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο διεθνής άσος των «reds» πέτυχε γκολ (το πρώτο) και στην μεγάλη νίκη της Λίβερπουλ επί της Τσέλσι (2-1), φτάνοντας τα 162 στην Πρέμιερ Λιγκ κι έγραψε ιστορία.

Μια φανταστική επίδοση από τον σούπερ σταρ της Λίβερπουλ, ο οποίος είχε και την ασίστ στον Τζόουνς για το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο ότι είναι και φέτος ο ηγέτης των «κόκκινων».

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως ο Αφρικανός επιθετικός έφτασε τις 74 ασίστ με την φανέλα της Λίβερπουλ στην Πρέμιερ Λιγκ κι αυτό επίσης φανερώνει πολλά για το πόσο σημαντικός είναο ο διεθνής άσος για το παιχνίδι της αγγλικής ομάδας.

Ο Σαλάχ έφτασε, όπως προαναφέραμε, τα 162 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ κι αυτό το γκολ του δίνει το «εισιτήριο» για ένα κλειστό κλαμπ του αγγλικού πρωταθλήματος.

Ο Αιγύπτιος επιθετικός είναι πλέον στην λίστα με τους δέκα κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, ισοβαθμώντας με τον Ζερμέν Ντεφόε.

Και βεβαίως θα πρέπει εδώ να τονίσουμε ότι ο Σαλάχ αναμένεται να ξεπεράσει σύντομα έναν πρώην παίκτη των «κόκκινων», τον Ρόμπι Φάουλερ, ο οποίος είχε πετύχει 163 γκολ στην Πρέμιερ.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας είναι ο θρύλος της Νιούκαστλ, Άλαν Σίρερ ο οποίος είχε πετύχει 260 γκολ ενώ στην δεύτερη θέση ακολουθεί ο Χάρι Κέιν με 213 τέρματα.

Η σημερινή νίκη των «reds» επί της Τσέλσι είναι αποτέλεσμα που δίνει μεγάλη ώθηση στην ομάδα του Άρνε Σλοτ, στην προσπάθεια που κάνει η Λίβερπουλ για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος και ο Σαλάχ θέλει να κατακτήσει για δεύτερη φορά τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η απάντηση του Σαλάχ στην Λίβερπουλ

Ένα θέμα που σίγουρα «καίει» τους οπαδούς αλλά και την διοίκηση της Λίβερπουλ είναι το αν ο Μοχάμεντ Σαλάχ θ’ ανανεώσει το συμβόλαιο του με τους «κόκκινους», το οποίο λήγει το καλοκαίρι.

Ο ίδιος έχει τοποθετηθεί επί του θέματος, λέγοντας πως αυτή είναι η τελευταία του σεζόν στο «Άνφιλντ» αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι ο Αιγύπτιος θα φύγει από την Λίβερπουλ στο τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Οι οπαδοί των «κόκκινων» κάνουν ότι μπορούν για να μεταπείσουν τον διεθνή επιθετικό ενώ και οι ιθύνοντες του αγγλικού συλλόγου αναμένεται να κάνουν μια ύστατη προσπάθεια για να δελεάσουν τον Σαλάχ, προσφέροντας ένα μυθικό συμβόλαιο για τα τρία επόμενα χρόνια.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει κάποια ένδειξη που να φανερώνει αλλαγή στάσης από τον διεθνή άσο της ομάδας του λιμανιού.

Βέβαια μέχρι τον Μάιο πολλά μπορούν ν’ αλλάξουν αλλά τα «σενάρια» θέλουν τους Σαουδάραβες να έχουν… στρώσει χαλί εκατοντάδων εκατ. ευρώ στον Αιγύπτιο άσο για να «μετακομίσει» στην Σαουδική Αραβία.