Ο Τζον Στόουνς είναι δίχως αμφιβολία ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για την Μάντσεστερ Σίτι στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ, καθώς η πρωταθλήτρια Αγγλίας βρίσκει στο πρόσωπο του διεθνούς αμυντικού έναν παίκτη που «βγάζει τα κάστανα από την φωτιά».

Ο Στόουνς ήταν ξανά καθοριστικός στις καθυστερήσεις ενός αγώνα, καθώς με δικό του γκολ στο 95’ η Σίτι πέρασε νικηφόρα από το «Μολινό» (2-1) και απέφυγε μια μεγάλη γκέλα απέναντι στην ουραγό της βαθμολογίας.

Θα πρέπει μάλιστα εδώ να επισημανθεί πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 30χρονος στόπερ βγάζει την ομάδα του από μια δύσκολη θέση, καθώς θυμίζουμε ότι είχε σκοράρει και εναντίον της Άρσεναλ στις καθυστερήσεις.

Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός είχε γλυτώσει την ομάδα του από ήττα στο ντέρμπι με τους Λονδρέζους καθώς είχε ισοφαρίσει (2-2) στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων.

Σήμερα, σκόραρε λίγο… νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στο 95’, με τον Γκουαρντιόλα να νιώθει ανακούφιση στο σφύριγμα της λήξης του παιχνιδιού.

Η Σίτι κατάφερε να πάρει μια δύσκολη νίκη με το γκολ στις καθυστερήσεις αλλά δεν μπορούν να κρυφτούν όλα… κάτω απ’ το χαλί.

Η απουσία του Ρόντρι είναι μεγάλο πρόβλημα

Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές πως η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και για πρώτη φορά ο Γκουαρντιόλα βρίσκεται ανάμεσα σε Συμπληγάδες.

Η αγωνιστική εικόνα των πρωταθλητών Αγγλίας δεν είναι καλή και δεν αναφερόμαστε μόνο στο σημερινό ματς, όπου η Σίτι νίκησε με τα χίλια ζόρια την Γουλβς.

Εδώ κι ένα μήνα η απόδοση της Μάντσεστερ Σίτι δεν θυμίζει σε τίποτα ομάδα του… Γκουαρντιόλα και ο Καταλανός τεχνικός της πρωταθλήτριας Αγγλίας καλείται να βρει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σίτι.

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι αυτή είναι η πρώτη φορά την τελευταία τετραετία που η ομάδα του Πεπ βιώνει μια τέτοια κατάσταση κι εδώ θα πρέπει να υπάρξει και η διαχείριση από τον πολύπειρο τεχνικό των «πολιτών».

Το σίγουρο είναι πως ο σοβαρός τραυματισμός του Ρόντρι, έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την αγωνιστική εικόνα της Σίτι κι αυτό είναι εμφανές σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού.

Ο Γκουαρντιόλα στήριζε πολλά στον διεθνή άσο για το δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού της Σίτι και τώρα που δεν τον έχει στην διάθεσή του, όλα γίνονται δυσκολότερα για τους πρωταθλητές Αγγλίας.

Μπορεί λοιπόν η απουσία ενός και μόνο παίκτη να επηρεάσει τόσο πολύ μια ομάδα; Στην περίπτωση του Ρόντρι φαίνεται πως ναι, καθώς χωρίς τον Ισπανό η Σίτι είναι «άλλη» ομάδα.

Ο Γκουαρντιόλα βλέπει ότι η ομάδα του έχει πολλά «θέματα» και καλείται να βρει τις λύσεις.