Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Πήρε την pole position στο Όστιν ο Νόρις (pics)

Πήρε την pole position στο Όστιν ο Νόρις (pics)

Για δεύτερο σερί Grand Prix ο Λάντο Νόρις πήρε την pole position ενώ δίπλα του στην εκκίνηση του Grand Prix του Όστιν θα έχει τον Φερστάπεν. Τρίτος ο Σάινθ.

Ο Λάντο Νόρις με McLaren έφτασε στην καλύτερη pole position της καριέρας του, αφού άφησε πίσω του τον αντίπαλο της Red Bull και πρωτοπόρο της Formula 1, Μαξ Φερστάπεν στο Grand Prix των ΗΠΑ στο Όστιν.

Ο Ολλανδός, με 54 πόντους διαφορά από τον Νόρις στη βαθμολογία αφού νωρίτερα κέρδισε το σπριντ, μπορεί να πήγε πιο γρήγορα, αλλά ο Τζορτζ Ράσελ τράκαρε τη Mercedes του στα τελευταία δευτερόλεπτα, στο τέλος των δοκιμαστικών κατάταξης και τον ανάγκασε να επιβραδύνει.

Ο Ράσελ δεν έπαθε τίποτα και βγήκε από το αυτοκίνητο, έχοντας βάλει ουσιαστικά τέλος στη διαδικασία, αφού όλοι οι άλλοι οδηγοί έχασαν την ευκαιρία να βελτιώσουν τους χρόνους τους, μένοντας με εκείνους πρώτης προσπάθειας.

H pole position του Νόρις

Ο Νόρις είχε προσωρινό χρόνο στο pole 1 λεπτό και 32.330 δευτερόλεπτα και ο Φερστάπεν ήταν 0.031 πιο αργός. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull φαινόταν πιο γρήγορος στη δεύτερη διαδρομή του, αλλά η πρόσκρουση στο τέλος στον τελικό τομέα έφερε διπλές κίτρινες προειδοποιητικές σημαίες.

Η pole ήταν η έκτη για τον Νόρις στη σεζόν, και δεύτερη στη σειρά, και ήταν ενθουσιασμένος με αυτό: «Ήταν ένας όμορφος γύρος. Δεν θα πήγαινα πολύ πιο γρήγορα από ό,τι έκανα», είπε. «Είναι αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Ήμασταν στο πίσω μέρος σχεδόν όλο το διάστημα. Δεν είχαμε τον ρυθμό των Ferrari ή των Red Bulls. Έπρεπε λοιπόν να κάνω κάτι και το έκανα αυτό. Ένας ωραίος γύρος και ένας ωραίος τρόπος για να ξεκινήσει ο αγώνας αύριο(σ.σ: σήμερα)».

Ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari και ο Σαρλ Λεκλέρκ προκρίθηκαν τρίτοι και τέταρτοι αντίστοιχα. Ο Όσκαρ Πιάστρι και ο Ράσελ της McLaren θα μοιραστούν την τρίτη σειρά και ο Πιερ Γκασλί της Alpine και ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin προκρίθηκαν στην έβδομη και όγδοη θέση.

Ο Κέβιν Μάγκουσεν της Haas και ο Σέρχιο Πέρες της Red Bull συμπλήρωσαν το top 10. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον, ο πιο επιτυχημένος οδηγός F1 σε αγώνες των ΗΠΑ και όλων των εποχών, προκάλεσε ένα μεγάλο σοκ με την πρόκριση στην 19η θέση: «Το μονοθέσιο ήταν εφιάλτης στις κατατακτήριες. Μάλλον θα έπρεπε να ξεκινήσω από το pit lane, διαφορετικά δεν θα πάω πουθενά από εκεί που βρίσκομαι», είπε.

Only in

Προσέξτε αν σας στείλουν WhatsApp από έναν αριθμό με αυτό το πρόθεμα: είναι απάτη

Αν λάβετε ένα τέτοιο μήνυμα WhatsApp, είναι καλύτερο να το αγνοήσετε, να το διαγράψετε και να μπλοκάρετε τον αριθμό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024