Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν: Η Χεζμπολάχ είναι πίσω από την επίθεση με drone στο σπίτι του Νετανιάχου

Ιράν: Η Χεζμπολάχ είναι πίσω από την επίθεση με drone στο σπίτι του Νετανιάχου

Η αντιπροσωπεία του Ιράν στον ΟΗΕ είπε ότι την επίθεση την πραγματοποίησε η Χεζμπολάχ

Η αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ βρίσκεται πίσω από την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην κατοικία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Η ενέργεια αυτή έγινε από τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ», δήλωσε η αποστολή απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον ρόλο της Τεχεράνης στην επίθεση, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Νωρίτερα ο Νετανιάχου σε ανάρτησή του στο Χ δήλωσε ότι για την επίθεση στο σπίτι του υπεύθυνοι είναι «πράκτορες του Ιράν» και εξαπέλυσε εκ νέου απειλές ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί έως ότου αλλάξει η πραγματικότητα ασφαλείας στην περιοχή.

Βολές Ισραήλ κατά Ιράν

Απευθυνόμενος προς την Ισλαμική Δημοκρατία και «τους εταίρους τους στον άξονα του κακού», ο Νετανιάχου είπε:

«Όποιος βλάπτει τους πολίτες του κράτους του Ισραήλ θα πληρώσει βαρύ τίμημα γι’ αυτό. Θα συνεχίσουμε να εξαλείφουμε τους τρομοκράτες σας. Θα επιστρέψουμε τους ομήρους μας από τη Γάζα. Θα επιστρέψουμε τους κατοίκους μας στο βορρά. Θα αλλάξουμε την πραγματικότητα της ασφάλειας στην περιοχή μας για πολλές γενιές».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατζ επέπληξε «τους συμμάχους του Ιράν που προσπάθησαν να δολοφονήσουν» τον Μπενιαμίν Νετανιάχου αφού ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) έθεσε σήμερα στο στόχαστρο την ιδιωτική κατοικία του στην Καισάρεια (κεντρικό Ισραήλ), μια επίθεση που δείχνει με αυτό τον τρόπο «το πραγματικό πρόσωπο του Ιράν».

«Οι σύμμαχοι του Ιράν που προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και την οικογένειά του σήμερα έδειξαν γι΄ άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο της Τεχεράνης και τον άξονα του κακού που διευθύνει», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Κατζ.

Only in

Η Ευρώπη νεκροταφείο πυρηνικών αποβλήτων - Τα σχέδια για να χτίσουν «τάφους» χιλιετιών

Ποια κράτη σχεδιάζουν να κάνουν το επόμενο βήμα για τα πυρηνικά απόβλητα – Η αποθήκευσή τους αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του 21ου αιώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024