Η αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ βρίσκεται πίσω από την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην κατοικία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Η ενέργεια αυτή έγινε από τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ», δήλωσε η αποστολή απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον ρόλο της Τεχεράνης στην επίθεση, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Νωρίτερα ο Νετανιάχου σε ανάρτησή του στο Χ δήλωσε ότι για την επίθεση στο σπίτι του υπεύθυνοι είναι «πράκτορες του Ιράν» και εξαπέλυσε εκ νέου απειλές ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί έως ότου αλλάξει η πραγματικότητα ασφαλείας στην περιοχή.

Βολές Ισραήλ κατά Ιράν

Απευθυνόμενος προς την Ισλαμική Δημοκρατία και «τους εταίρους τους στον άξονα του κακού», ο Νετανιάχου είπε:

«Όποιος βλάπτει τους πολίτες του κράτους του Ισραήλ θα πληρώσει βαρύ τίμημα γι’ αυτό. Θα συνεχίσουμε να εξαλείφουμε τους τρομοκράτες σας. Θα επιστρέψουμε τους ομήρους μας από τη Γάζα. Θα επιστρέψουμε τους κατοίκους μας στο βορρά. Θα αλλάξουμε την πραγματικότητα της ασφάλειας στην περιοχή μας για πολλές γενιές».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατζ επέπληξε «τους συμμάχους του Ιράν που προσπάθησαν να δολοφονήσουν» τον Μπενιαμίν Νετανιάχου αφού ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) έθεσε σήμερα στο στόχαστρο την ιδιωτική κατοικία του στην Καισάρεια (κεντρικό Ισραήλ), μια επίθεση που δείχνει με αυτό τον τρόπο «το πραγματικό πρόσωπο του Ιράν».

«Οι σύμμαχοι του Ιράν που προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και την οικογένειά του σήμερα έδειξαν γι΄ άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο της Τεχεράνης και τον άξονα του κακού που διευθύνει», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Κατζ.