Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Νύχτα τρόμου στον Λίβανο – Το Ισραήλ σκορπά τον όλεθρο στη χώρα

Νύχτα τρόμου στον Λίβανο – Το Ισραήλ σκορπά τον όλεθρο στη χώρα

Ήδη επλήγη χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ - «Θα επιτεθούμε σε έναν αριθμό στόχων τις επόμενες ώρες», ανακοίνωσε νωρίτερα το Ισραήλ

Το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε πως πλήγμα από το Ισραήλ σημειώθηκε απόψε (20/10) στον ανατολικό Λίβανο, εναντίον θυγατρικής χρηματοπιστωτικού ομίλου που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ, τα γραφεία του οποίου βομβαρδίστηκαν και στον νότιο τομέα της Βηρυτού, μετά τις εντολές του ισραηλινού στρατού για απομάκρυνση των κατοίκων.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έθεσε στο στόχαστρο «τη θυγατρική της Al-Qard al-Hassan» στην περιοχή της Χερμέλ, στον ανατολικό Λίβανο, διευκρίνισε το ANI, καθώς ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή των γραφείων αυτού του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος σε όλη τη χώρα.

Το Ισραήλ θα εξαπολύσει στοχευμένα πλήγματα σε εγκαταστάσεις που συνδέονται με τη χρηματοδότηση της Χεζμπολάχ στον Λίβανο τις ερχόμενες ώρες και οι Λιβανέζοι κάτοικοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν περιοχές κοντά στις εγκαταστάσεις αυτές, δήλωσε νωρίτερα εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

«Θα επιτεθούμε σε έναν αριθμό στόχων τις επόμενες ώρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ντάνιελ Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου. Νωρίτερα σήμερα, ο στρατός του Ισραήλ ανατίναξε με δυναμίτη πολλά σπίτια σε τρία χωριά στον Λίβανο.

Καπνός υψώνεται καθώς ένα κτίριο καταρρέει στα νότια προάστια της Βηρυτού μετά από ισραηλινή επίθεση

«Τις επόμενες ώρες θα εκδώσουμε προειδοποίηση εκκένωσης στους Λιβανέζους κατοίκους στη Βηρυτό και σε άλλες τοποθεσίες για να εκκενώσουν εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για να χρηματοδοτούνται οι τρομοκρατικές δραστηριότητες της Χεζμπολάχ».

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών πρόσθεσε πως το Ισραήλ πρόκειται να επιτεθεί σε διαφορετικά παραρτήματα του οικονομικού βραχίονα της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ Al-Qard Al-Hassan.

Το Ισραήλ επεξεργάζεται τη στρατιωτική αντίδρασή του στα πρόσφατα ιρανικά πυραυλικά πλήγματα

Δεν αναφέρθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τις τοποθεσίες των εγκαταστάσεων που θα τεθούν στο στόχαστρο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις στην Al-Qard Al-Hassan το 2007, λέγοντας ότι χρησιμοποιούνταν από τη Χεζμπολάχ «ως κάλυμμα για τη διαχείριση των οικονομικών δραστηριοτήτων της τρομοκρατικής οργάνωσης και για να αποκτήσει πρόσβαση στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Εν τω μεταξύ, η αποστολή διατήρησης της ειρήνης του ΟΗΕ κατήγγειλε σε ανακοίνωσή της ότι «μπουλντόζα» του ισραηλινού στρατού «κατεδάφισε εσκεμμένα» σήμερα ένα «παρατηρητήριο και την περίφραξη» θέσης της UNIFIL στη Μαρουάχιν στον νότιο Λίβανο.

«Παρά την πίεση που ασκείται στην αποστολή (…) οι στρατιώτες διατήρησης της ειρήνης παραμένουν σε όλες τις θέσεις», σύμφωνα με την ανακοίνωση. ‘»Θα συνεχίσουμε να επιτελούμε τα καθήκοντα για τα οποία έχουμε εντολή» δηλ. «να επιτηρούμε και να αναφέρουμε» για την κατάσταση στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, προσθέτει η UNIFIL.

Νετανιάχου σε ΗΠΑ: Στο τέλος θα κάνουμε ό,τι θέλουμε εμείς

Παράλληλα, σήμερα έγινε γνωστό από το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου επανέλαβε όσα έχει επίσης πει δημοσίως: το Ισραήλ λαμβάνει υπόψη του τα θέματα που εγείρει η αμερικανική διοίκηση, όμως, εντέλει, θα λάβει τις αποφάσεις του με βάση τα εθνικά του συμφέροντα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο Τραμπ, μιλώντας αργότερα στους δημοσιογράφους στη Φιλαδέλφεια, δήλωσε ότι είχε «ένα πολύ καλό τηλεφώνημα» με τον Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός ηγέτης ζήτησε τη γνώμη του σχετικά με το τι να κάνει με το Ιράν, είπε. Το Ισραήλ επεξεργάζεται τη στρατιωτική αντίδρασή του στα πρόσφατα ιρανικά πυραυλικά πλήγματα.

«Με ρωτούσε τι σκέπτομαι. Και είπα, κάνε ό,τι πρέπει να κάνεις», είπε ο Τραμπ.

Only in

OnlyFans, Mέση Ανατολή και εσωτερικός μισογυνισμός: η γυμνή αλήθεια της Μία Καλίφα στους NYT

Το ταξίδι της Μία Καλίφα από σταρ του ερωτικού κινηματογράφου σε influencer στα social media είναι γεμάτο ανατροπές και αναιρέσεις ωστόσο η ίδια αντέχει -πολύ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024