Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Φροντίδα του δέρματος: Ειδικοί μιλούν για τις πιο αηδιαστικές και επικίνδυνες τάσεις του TikTok

Φροντίδα του δέρματος: Ειδικοί μιλούν για τις πιο αηδιαστικές και επικίνδυνες τάσεις του TikTok

Το συμπέρασμα είναι ένα: μήπως να μην εμπιστεύεστε με κλειστά μάτια τις συμβουλές για την περιποίηση της επιδερμίδας που βλέπετε στο TikTok;

Το TikTok έχει ένα βίντεο για όλες σας τις απορίες: από το τι χρώμα πρέπει να βάψετε τα μαλλιά, μέχρι ποια προπόνηση είναι σίγουρο ότι θα μεγαλώσει επιτέλους τους γλουτούς σας. Φυσικά στην εν λόγω εφαρμογή θα βρείτε και εκατοντάδες συμβουλές για την περιποίηση του δέρματος.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι συμβουλές έχουν βάση -ίσα ίσα που κάποιες είναι και επικίνδυνες-. Στην πραγματικότητα, υπάρχει τόση παραπληροφόρηση για την υγεία και την ευεξία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτές τις μέρες, που αμέτρητοι γιατροί έχουν γίνει οι ίδιοι δημιουργοί περιεχομένου μόνο και μόνο για να την καταπολεμήσουν.

Ας δούμε μερικές από αυτές τις συμβουλές που μπορεί να καταστρέψουν το δέρμα σας, παρόλο που παρουσιάζονται ως καινοτόμες.

Λίπος ως ενυδατική κρέμα

Αυτή η τάση έχει πραγματικά απογειωθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς όλο και περισσότερες Tik Tokers δηλώνουν εντυπωσιασμένοι με την εν λόγω «φυσική ενυδατική κρέμα» που ξεπερνά όλες τις άλλες, αν επιδιώκετε να έχετε αλαβάστρινη επιδερμίδα.

Ωστόσο, πρόκειται κυριολεκτικά για λιωμένο λίπος βοδινού κρέατος, οπότε ίσως να χρειαστεί να ερευνήσετε λίγο αυτή την τάση πριν την ακολουθήσετε.

«Πρώτον, δεν μυρίζει πολύ ωραία. Δεύτερον, δεν υπάρχει πραγματικό όφελος σε σχέση με μια κλασική ενυδατική κρέμα», δήλωσε ο Dr. Muneeb Shah, δερματολόγος στο Hudson Dermatology and Laser Surgery στη Νέα Υόρκη, ο οποίος είναι επίσης γνωστός ως ο δημοφιλής χρήστης του TikTok “DermDoctor”.

@gracemayofficial Giving beef tallow a shot in my skincare routine… if I break out in a few days, we’ll know why! 😂 Have you guys tried it before? Share your experience with me in the comments 😀 #fyp #viral #relatable #acne #hormonalacne #acnetreatment #beeftallow #clearskin ♬ original sound – Grace 🌿🫧

Ice Rolling

Τα ice rollers είναι υπέροχα στη θεωρία, αλλά δυνητικά επικίνδυνα στην πραγματική ζωή. Ορισμένοι ειδικοί τα προτείνουν προκειμένου να ελαττωθεί το πρήξιμο, αλλά σίγουρα θα πρέπει να είστε προσεκτικοί.

«Αν αφήσετε τον πάγο σε ένα σημείο για πολύ ώρα, μπορεί να πάθετε θερμικό έγκαυμα. Οπότε ναι, δεν είναι κάτι που χρησιμοποιώ στην καθημερινή μου ρουτίνα», δήλωσε ο Shah. «Τα ρόλερ με πάγο, ή ακόμα και το να βουτάτε το πρόσωπό σας σε παγωμένο νερό το πρωί, θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν με το πρήξιμο(…)αλλά δεν πρόκειται να υπάρξουν μακροπρόθεσμα οφέλη από την τοποθέτηση πάγου στο πρόσωπο».

Αν θέλετε τα οφέλη χωρίς κινδύνους, άλλοι δερματολόγοι συνιστούν να πάρετε μια φέτα αγγούρι (κρύο από το ψυγείο) και να την εφαρμόσετε στο πρόσωπο.

@kait_continued If you use an ice roller I hope this saves you an ice burn 🥲🥲🥲 #iceroller #faceburn #iceburn #faceroller ♬ original sound – kait gilberti

Contouring με αντηλιακό

Μέχρι τώρα, όλοι γνωρίζουμε ότι η έκθεση στον ήλιο είναι επιβλαβής και αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Αλλά οι TikTokers χρησιμοποιούν SPF για να τονίσουν το πρόσωπό τους, αφήνοντας κάποια μέρη του προσώπου να σκουρύνει (ή να καεί) από τον ήλιο, δημιουργώντας ένα μακράς διάρκειας, contour. Αυτή είναι μια τάση που οι δερματολόγοι δεν εγκρίνουν, δήλωσε η Dr. Blair Murphy-Rose, δερματολόγος στο Laser & Skin Surgery Center of New York.

«Το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται έτσι ώστε να καλύπτει το δέρμα. Αναζητήστε ένα αντηλιακό που να σας προστατεύει και που περιέχει οξείδιο ψευδαργύρου ή διοξείδιο τιτανίου με δείκτη προστασίας 30 ή υψηλότερο και, το σημαντικότερο, εφαρμόστε και επαναλάβετε σωστά. Ως γενικός κανόνας, θα πρέπει να εφαρμόζετε αντηλιακό με δύο δάχτυλα για να καλύπτετε το πρόσωπο, τα αυτιά και το λαιμό σας», δήλωσε μεταξύ άλλων.

@damndar was it worth it 😭 #sunscreencontouring @Supergoop ♬ love game speed up – 🎼🎧🎼

Αντιβακτηριδιακό Σαπούνι ως καθαριστικό προσώπου

Οι υποστηρικτές του αντιβακτηριδιακού σαπουνιού λένε ότι εξαφανίζει την ακμή και τα μαύρα στίγματα γρήγορα και αποτρέπει τη δημιουργία νέων κηλίδων. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι το μόνο που κάνει, λένε οι δερματολόγοι.

«Πριν γίνω δερματολόγος, το έκανα και εγώ για πολύ καιρό. Δεν μου έκανε τίποτα κακό, αλλά ήταν αρκετά ξηρό, και δεν χρειάζεσαι αντιβακτηριδιακό σαπούνι για το πρόσωπο γενικά», λέει ο Shah.

«Το δέρμα σας έχει ένα μικροβίωμα διαφορετικών οργανισμών πάνω του, οπότε πραγματικά δεν θέλετε να καθαρίζετε το δέρμα σας από όλα τα βακτήρια, γιατί διαφορετικά θα μπορούσατε να χαλάσετε το μικροβίωμά σας. Τα νεότερα καθαριστικά είναι φτιαγμένα για να καθαρίζουν το δέρμα και να σέβονται τον δερματικό φραγμό αφήνοντας πίσω τους ενυδάτωση».

@danajillflaherty Oh and for the record: it works #skincare #hormonalacne #wrinkles #skintexture #over30 #trifectaskincare #trifecta #matureskin ♬ The Hills x Say It Right by GOBAITH – GOBAITH

*Με πληροφορίες από: Huffpost | Katie McPherson

Only in

Τι θα ήταν το ΠΑΣΟΚ χωρίς την Φώφη Γεννηματά;

Ο πρόωρος χαμός της Γεννηματά, από μια ασθένεια που πολεμούν κάθε μέρα όλο και περισσότερες γυναίκες, συγκινεί ακόμα και εκείνους που ποτέ θα άκουσαν όσα έλεγε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024