Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Νέα μηνυτήρια αναφορά για την κατάσταση των σιδηροδρόμων

Νέα μηνυτήρια αναφορά για την κατάσταση των σιδηροδρόμων

Ο κ. Σταικούρας έχει ήδη καταθέσει από τον περασμένο Απρίλιο δύο μηνυτήριες αναφορές στη δικαιοσύνη για την κατάσταση των σιδηροδρόμων

Λίγες ημέρες μετά  την αποκάλυψη του νέου περιστατικού που λίγο έλειψε συρμός προαστιακού να μπει σε σήραγγα του μετρό, το κρίσιμο θέμα της ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταικούρας έχει ήδη καταθέσει από τον περασμένο Απρίλιο δύο μηνυτήριες αναφορές στη δικαιοσύνη με επίκεντρο το σιδηροδρομικό δίκτυο και σήμερα ενημέρωσε την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό για μία συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά που έχει κατατεθεί μετά τα νέα περιστατικά στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Σταϊκούρας έχει συνάντηση με την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό. Η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Απρίλιο με αντικείμενο και πάλι την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Εξερχόμενος ο κ.Σταϊκούρας δήλωσε: «Ήρθα σήμερα προκειμένου να ενημερωθώ και να ενημερώσω. Να ενημερωθώ για την πορεία δύο μηνυτήριων αναφορών που είχα υποβάλει τον Απρίλιο του 2024 και να ενημερώσω για μία τρίτη μηνυτήρια αναφορά συμπληρωματική την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με ανησυχητικά περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στον ελληνικό σιδηρόδρομο. Περιστατικά τα οποία βλάπτουν τον σιδηρόδρομο και την χώρα μας. Περιστατικά τα οποία εγείρουν ερωτήματα τα οποία με τη σειρά τους απαιτούν απαντήσεις, αρμοδίως. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι σε κάθε κατεύθυνση, εργαζόμαστε μεθοδικά και επίμονα προκειμένου να βελτιώσουμε και να ενισχύσουμε την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σε αυτήν την προσπάθεια παίγνια με οποιαδήποτε στόχευση δεν γίνονται αποδεκτά. Οφείλουμε όλοι μας να μην είμαστε υπεράνω αξιολόγησης, ελέγχου και εφαρμογής του νόμου.»

Only in

Αιώνιοι φοιτητές το 48% των εγγεγραμμένων στα ελληνικά ΑΕΙ - Η άβολη αλήθεια πίσω από τους αριθμούς

Από το 2025 το 48% των εγγεγραμμένων φοιτητών κινδυνεύουν να διαγραφούν, ως «αιώνιοι φοιτητές». Έχουν ξεπεράσει δηλαδή το όριο των v+2 χρόνων σπουδών. Η πραγματικότητα όμως είναι πιο σύνθετη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024