Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Τουρισμός: Εξαντλητικά ωράρια και άθλιες συνθήκες διαβίωσης απωθούν τους νέους από τα επαγγέλματα εστίασης

Τουρισμός: Εξαντλητικά ωράρια και άθλιες συνθήκες διαβίωσης απωθούν τους νέους από τα επαγγέλματα εστίασης

Με κατσαρίδες, μυρμήγκια και σκορπιούς αναφέρουν πως «συγκατοικούν» εργαζόμενοι στον τουρισμό.

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο «Τhe Luxury Side of Greece» πραγματοποιήθηκε και φέτος στο νησί της Σαντορίνης. Κύρια θεματική του συνεδρίου ήταν ο πολυτελής τουρισμός, ενώ σκοπός του ήταν η ενίσχυση της επικοινωνίας και της τεχνογνωσίας του.

Ωστόσο, το συνέδριο δεν κύλησε τόσο ομαλά όσο φαντάζεστε, καθώς εργαζόμενος στο χώρο του τουρισμού έκανε παρέμβαση κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα «Luxury Gastronomy Experience». Ο νεαρός εξήγησε πως είναι αναγκαίο να διακόψει την ομιλία καθώς τα πράγματα δεν είναι τόσο «ρόδινα» για τους εργαζόμενους στον τουρισμό, όσο παρουσιάζονται στην κουβέντα. Συγκεκριμένα, ο σπουδαστής αναφέρθηκε στις άθλιες συνθήκες διαμονής του προσωπικό, ενώ έκανε λόγο για κατσαρίδες και μυρμήγκια στο δωμάτιο που τον είχαν βάλει να μείνει κατά την διάρκεια της πρακτικής του.

«Όταν κάποιος νέος μπαίνει σε μια επιχείρηση θα κάνει λάντζα, αλλά όταν πάει να ξεκουραστεί θα πρέπει οι συνθήκες να είναι τέλειες. Δεν γίνεται να ζει με κατσαρίδες»

Ο πρόεδρος του Chefs Club Ελλάδος, Τάσος Πρωτόψαλτης, πήρε τον λόγο και απάντησε πως και στο δικό του σπίτι κάποιες φορές συναντάει έντομα, αλλά και πως όταν κάνει κανείς αυτό που αγαπά θα πρέπει να κάνει υπομονή.

Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο διατροφολόγος Ευάγγελος Ζουμπανέας ο οποίος με τη σειρά του τοποθετήθηκε για τις απαιτήσεις που ενέχει ο τουρισμός, διαχωρίζοντας τη φύση της συγκεκριμένης δουλειάς, από τις συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων.

Ο κος Ζουμπανέας, είπε συγκεκριμένα: «Όταν κάποιος νέος μπαίνει σε μια επιχείρηση θα κάνει και την λάντζα αν χρειαστεί, αλλά όταν πάει να ξεκουραστεί θα πρέπει οι συνθήκες να είναι τέλειες. Δεν γίνεται να ζει με κατσαρίδες». Ενώ έκανε αναφορά σε περιστατικά τα οποία έχει βιώσει ο ίδιος όπου ακόμα και σκορπιοί έχουν τσιμπήσει εργαζόμενο στην εστίαση.

«Πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα. Χρειάζονται ωράριο και συνθήκες ξεκούρασης και ηρεμίας»

Ο διατροφολόγος έθιξε όμως κι ένα ακόμη ζήτημα, αυτό των ωραρίων των εργαζομένων στον τουρισμό. Μάλιστα υποστήριξε πως είναι παράλογο να ζητάμε από κάποιον εργαζόμενο που επιβιώνει τέτοιες συνθήκες εξάντλησης να είναι χαμογελαστός κι ευχάριστος απέναντι στον κόσμο που εξυπηρετεί.

«Πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα. Χρειάζονται ωράριο και συνθήκες ξεκούρασης και ηρεμίας», συμπλήρωσε ο Ευάγγελος Ζουμπανέας του οποίου οι δηλώσεις προκάλεσαν το χειροκρότημα του κοινού το οποίο μάλλον συμφώνησε με τα λεγόμενά του αποδοκιμάζοντας έτσι τον προηγούμενο ομιλητή.

*Πήγη: Mykonos Live TV

Only in

Αιώνιοι φοιτητές το 48% των εγγεγραμμένων στα ελληνικά ΑΕΙ - Η άβολη αλήθεια πίσω από τους αριθμούς

Από το 2025 το 48% των εγγεγραμμένων φοιτητών κινδυνεύουν να διαγραφούν, ως «αιώνιοι φοιτητές». Έχουν ξεπεράσει δηλαδή το όριο των v+2 χρόνων σπουδών. Η πραγματικότητα όμως είναι πιο σύνθετη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024