Τουρισμός: Εξαντλητικά ωράρια και άθλιες συνθήκες διαβίωσης απωθούν τους νέους από τα επαγγέλματα εστίασης
Με κατσαρίδες, μυρμήγκια και σκορπιούς αναφέρουν πως «συγκατοικούν» εργαζόμενοι στον τουρισμό.
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Το 2ο Διεθνές Συνέδριο «Τhe Luxury Side of Greece» πραγματοποιήθηκε και φέτος στο νησί της Σαντορίνης. Κύρια θεματική του συνεδρίου ήταν ο πολυτελής τουρισμός, ενώ σκοπός του ήταν η ενίσχυση της επικοινωνίας και της τεχνογνωσίας του.
Ωστόσο, το συνέδριο δεν κύλησε τόσο ομαλά όσο φαντάζεστε, καθώς εργαζόμενος στο χώρο του τουρισμού έκανε παρέμβαση κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα «Luxury Gastronomy Experience». Ο νεαρός εξήγησε πως είναι αναγκαίο να διακόψει την ομιλία καθώς τα πράγματα δεν είναι τόσο «ρόδινα» για τους εργαζόμενους στον τουρισμό, όσο παρουσιάζονται στην κουβέντα. Συγκεκριμένα, ο σπουδαστής αναφέρθηκε στις άθλιες συνθήκες διαμονής του προσωπικό, ενώ έκανε λόγο για κατσαρίδες και μυρμήγκια στο δωμάτιο που τον είχαν βάλει να μείνει κατά την διάρκεια της πρακτικής του.
«Όταν κάποιος νέος μπαίνει σε μια επιχείρηση θα κάνει λάντζα, αλλά όταν πάει να ξεκουραστεί θα πρέπει οι συνθήκες να είναι τέλειες. Δεν γίνεται να ζει με κατσαρίδες»
Ο πρόεδρος του Chefs Club Ελλάδος, Τάσος Πρωτόψαλτης, πήρε τον λόγο και απάντησε πως και στο δικό του σπίτι κάποιες φορές συναντάει έντομα, αλλά και πως όταν κάνει κανείς αυτό που αγαπά θα πρέπει να κάνει υπομονή.
Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο διατροφολόγος Ευάγγελος Ζουμπανέας ο οποίος με τη σειρά του τοποθετήθηκε για τις απαιτήσεις που ενέχει ο τουρισμός, διαχωρίζοντας τη φύση της συγκεκριμένης δουλειάς, από τις συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων.
Ο κος Ζουμπανέας, είπε συγκεκριμένα: «Όταν κάποιος νέος μπαίνει σε μια επιχείρηση θα κάνει και την λάντζα αν χρειαστεί, αλλά όταν πάει να ξεκουραστεί θα πρέπει οι συνθήκες να είναι τέλειες. Δεν γίνεται να ζει με κατσαρίδες». Ενώ έκανε αναφορά σε περιστατικά τα οποία έχει βιώσει ο ίδιος όπου ακόμα και σκορπιοί έχουν τσιμπήσει εργαζόμενο στην εστίαση.
«Πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα. Χρειάζονται ωράριο και συνθήκες ξεκούρασης και ηρεμίας»
Ο διατροφολόγος έθιξε όμως κι ένα ακόμη ζήτημα, αυτό των ωραρίων των εργαζομένων στον τουρισμό. Μάλιστα υποστήριξε πως είναι παράλογο να ζητάμε από κάποιον εργαζόμενο που επιβιώνει τέτοιες συνθήκες εξάντλησης να είναι χαμογελαστός κι ευχάριστος απέναντι στον κόσμο που εξυπηρετεί.
«Πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα. Χρειάζονται ωράριο και συνθήκες ξεκούρασης και ηρεμίας», συμπλήρωσε ο Ευάγγελος Ζουμπανέας του οποίου οι δηλώσεις προκάλεσαν το χειροκρότημα του κοινού το οποίο μάλλον συμφώνησε με τα λεγόμενά του αποδοκιμάζοντας έτσι τον προηγούμενο ομιλητή.
*Πήγη: Mykonos Live TV
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις