Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπορούσια Ντόρτμουντ έχουν αναπτύξει μια έντονη αντιπαλότητα στο πλαίσιο του UEFA Champions League, με αρκετές αξέχαστες αναμετρήσεις να καθορίζουν την ιστορία τους.

Η Ντόρτμουντ έχει δημιουργήσει δυσκολίες για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο παρελθόν, με αγώνες όπως οι ημιτελικοί του 2013, όταν η Ντόρτμουντ προκρίθηκε στον τελικό με την τρομερή παρουσία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, σημειώνοντας τέσσερα γκολ.

Ωστόσο, η Ρεάλ Μαδρίτης, γνωστή για την ισχυρή της παρουσία στα μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια, έχει επίσης σημειώσει επιτυχίες απέναντι στην Ντόρτμουντ, κυρίως στην φάση των ομίλων αλλά και στα νοκ άουτ.

Μεταξύ αυτών, η επικράτηση της Ρεάλ το 2014 στο Σαντιάγο Μπερναμπέου και η πορεία προς τον δέκατο τίτλο της στο Champions League (La Décima) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία της μεταξύ τους ιστορίας.

Ο περσινός τελικός

Ο πιο αξέχαστος αγώνας στη σύγχρονη ιστορία αυτών των δύο συλλόγων ήρθε πριν από λίγους μήνες στο Λονδίνο, όταν αναμετρήθηκαν στον τελικό του Champions League. Σε έναν συγκλονιστικό τελικό, η Ρεάλ Μαδρίτης με 2-0 επικράτησε της Ντόρτμουντ, κατακτώντας τον τίτλο.

Ο αγώνας είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας κλασικής αναμέτρησης: ένταση, ανατροπές, και φανταστικές ατομικές προσπάθειες από αστέρες όπως ο Βινίσιους Τζούνιορ και ο Τζουντ Μπέλινγχαμ.

Η Ρεάλ κατάφερε να επανέλθει και να κατακτήσει τον 15ο τίτλο της στη διοργάνωση, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως ο πιο επιτυχημένος σύλλογος στην ιστορία του Champions League.

Αν και η Ντόρτμουντ πάλεψε σκληρά, η εμπειρία και το ταλέντο της Ρεάλ Μαδρίτης στα κρίσιμα σημεία του αγώνα της χάρισε τον τίτλο, προσθέτοντας άλλη μία ένδοξη σελίδα στο βιβλίο της ευρωπαϊκής της κυριαρχίας.

Στο video μπορούμε να θυμηθούμε όλες τις μεγάλες στιγμές των προηγούμενων αναμετρήσεων της Ρεάλ με την Ντόρτμουντ.