WhatsApp: Η νέα απάτη μέσω της εφαρμογής έρχεται απ’ την Ινδονησία
Οι επιτήδειοι ξεκινούν με έναν απλό χαιρετισμό στο WhatsApp και στη συνέχεια προσπαθούν να αποσπάσουν πληροφορίες και χρήματα από τους χρήστες.
Μπορεί πλέον όλοι μας να είμαστε πιο προσεκτικοί και υποψιασμένοι με τη χρήση των social media. Ωστόσο, οι χάκερς συνεχίζουν να βρίσκουν νέους τρόπους για να μας αποσπάσουν προσωπικές πληροφορίες ή χρήματα.
Η νέα απάτη κυκλοφορεί μέσω WhatsApp και έρχεται από την Ινδονησία, με τους επιτήδειους να προσφέρουν υποτιθέμενες ευκαιρίες εργασίας με υψηλές αποδοχές.
Αυτές οι απάτες συνήθως ξεκινούν με ένα μήνυμα που υπόσχεται μια πολύ απλή δουλειά με αντάλλαγμα μεγάλα χρηματικά ποσά. Στην πραγματικότητα όμως αυτές οι προσφορές εργασίας είναι ψευδείς.
Η απάτη μέσω WhatsApp στα μηνύματα από αγνώστους
Είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί και να μην απαντάμε σε μηνύματα από άγνωστους αριθμούς που προσφέρουν εργασιακές ευκαιρίες ή ζητούν προσωπικά δεδομένα.
Αν λάβουμε ένα τέτοιο μήνυμα, είναι καλύτερο να το αγνοήσουμε, να το διαγράψουμε και να μπλοκάρουμε τον αριθμό.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν αριθμό από την Ινδονησία, με πρόθεμα +62, που ξεκινά με έναν απλό χαιρετισμό, και αργότερα δίνει μια υποτιθέμενη προσφορά εργασίας.
Αν και φαίνεται σαν μια προσφορά εργασίας, οι επιτήδειοι ενθαρρύνουν αμέσως τις μικρές χρηματικές συναλλαγές
Συγκεκριμένα, υπόσχεται την απόκτηση μεγάλων χρηματικών ποσών για ένα «Like» βίντεο στο YouTube. Μάλιστα, υποτίθεται ότι μπορείς να κερδίσεις έως και 400 ευρώ ανά μετοχή.
Ωστόσο, αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα, γιατί αν και φαίνεται σαν μια προσφορά εργασίας, ενθαρρύνουν αμέσως τις μικρές χρηματικές συναλλαγές και στη συνέχεια τις επιστρέφουν με κάποιες προμήθειες ως αντάλλαγμα.
Τα χρηματικά ποσά που ζητούνται συνήθως αυξάνονται σιγά σιγά, φτάνοντας ακόμη και τις χιλιάδες ευρώ και όταν επιτευχθεί υψηλός αριθμός, το άτομο αυτό σταματά να ανταποκρίνεται στα μηνύματα.
Όσον αφορά τα δεδομένα που εμφανίζονται για αυτό το τηλέφωνο, εμφανίζεται ένα όνομα, η προέλευση του αριθμού, ότι είναι «Εταιρικός Λογαριασμός» και πότε έγινε μέλος αυτής της εφαρμογής.
Αντιμέτωποι με αυτές τις απάτες, είναι καλύτερο να αποκλείσετε την επαφή.
- Αμαλιάδα: «Μελάνιασε και τέζα…» – Τι έλεγε η Ειρήνη λίγο μετά τον θάνατο του μικρού Παναγιωτάκη
- Αμετάβλητη διατήρησε την αξιολόγηση της Ελλάδας η Fitch
- Ανησχυχία για παιδί που βρέθηκε θετικό στη γρίπη των πτηνών
- Παρί Σεν Ζερμέν – Τουλούζ 3-0: Πέμπτη σερί νίκη για τους πρωταθλητές (vid)
- Επίκειται επέλαση της ρωσικής ελίτ των χάκερ – Σήμανε συναγερμό η Google
- Αυτά είναι τα μέλη της συμμορίας που ρήμαζε σπίτια στην Αττική με λεία 1,5 εκατ. ευρώ