Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Διακοπές τα Χριστουγέννα: Οκτώ ευρωπαϊκοί προορισμοί για τον Δεκέμβριο

Διακοπές τα Χριστουγέννα: Οκτώ ευρωπαϊκοί προορισμοί για τον Δεκέμβριο

Η Ευρώπη σιγά - σιγά μεταμορφώνεται σε παραμύθι και οι πρωτεύουσες της γίνονται ιδανικός προορισμός για διακοπές τα Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να επισκέπτεστε την Ευρώπη για διακοπές τα Χριστούγεννα. Ενώ οι περισσότεροι ταξιδιώτες αρχίζουν να ψάχνουν για τροπικές παραλίες και μακρινά νησιά με το που αρχίζουν να πέφτουν οι θερμοκρασίες στην πατρίδα τους, εμείς ονειρευόμαστε πιο συχνά χιονισμένα καλντερίμια και χαριτωμένες χριστουγεννιάτικες αγορές.

Άν θέλετε να προγραμματίσετε τις διακοπές σας για το τέλος του τρέχοντος έτους, αυτές οι πόλεις της Ευρώπης θα σας κάνουν να κλείσετε το επόμενο ταξίδι σας σε χρόνο dt.

Ταλίν, Εσθονία

Το Ταλίν αποπνέει γοητεία, χάρη στα κάστρα του και την υπέροχη τοποθεσία του στη Βαλτική Θάλασσα. Η πόλη διαθέτει ένα από τα καλύτερα διατηρημένα ιστορικά κέντρα της Ευρώπης, με πολλές από τις μεσαιωνικές εκκλησίες να βρίσκονται υπό την προστασία της UNESCO. Η θέα του κέντρου της πόλης από το Κάστρο της Toompea είναι όμορφη ανεξαρτήτως εποχής, αλλά ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο κάτω από ένα στρώμα χιονιού – στην πραγματικότητα, κάνει τους κρύους χειμώνες της Βαλτικής εντελώς υποφερτούς.

Φωτογραφία: Ilya Orehov | Unsplash

Πράγα, Τσεχία

Η Πράγα βρίσκεται στο κεντροδυτικό τμήμα της Τσεχικής Δημοκρατίας και μερικές φορές αναφέρεται ως «η καρδιά της Ευρώπης». Αποτελεί έναν από τους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς της ηπείρου, λόγω των χριστουγεννιάτικων αγορών με θέμα τα παραμύθια, των πλακόστρωτων δρόμων, της αρχιτεκτονικής και των καλαίσθητων παμπ και εστιατορίων της.Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της διάσημης Γέφυρας του Καρόλου και του Κάστρου της Πράγας, φαίνεται ακόμη πιο μαγική όταν είναι πασπαλισμένη με χιόνι.

Φωτογραφία: Natalia Marcelewicz | Unsplash

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο έχουν μια διαχρονική ομορφιά, η οποία οφείλεται στα στολισμένα γεωργιανά αρχοντικά, τις ζωηρές παμπ και μια δόση ντικενσιανής γοητείας. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν πατινάζ στο Somerset House και στη συνέχεια να ζεσταθούν σε μουσεία και καφέ. Φροντίστε να προγραμματίσετε μερικές ημερήσιες εκδρομές σε κοντινές πόλεις όπως το Κέιμπριτζ και το Μπαθ, όπου μπορείτε να θαυμάσετε τους απίστευτα γοητευτικούς δρόμους που έχουν σκεπαστεί με χιόνι και να «ταμπουρωθείτε» σε ακόμα πιο φιλόξενες παμπ.

Φωτογραφία: Jamie Davies | Unsplash

Λιουμπλιάνα, Σλοβενία

Η πρωτεύουσα της Σλοβενίας είναι ένα πραγματικό παραμυθένιο σκηνικό, είτε έχει λιακάδα είτε χιονίζει. Επισκεφθείτε τη κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου για να δείτε την μπαρόκ αρχιτεκτονική της να περιβάλλεται από χριστουγεννιάτικα φώτα- ή αποφύγετε τα πλήθη και κλείστε ένα ταξίδι μετά τις γιορτές, όταν θα έχετε άπλετο χώρο για να περπατήσετε στην παλιά πόλη που είναι μόνο για πεζούς και να πιείτε ένα ποτό στα καφέ δίπλα στο ποτάμι. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε στο πρόγραμμά σας τη λίμνη Μπλεντ και τις Ιουλιανές Άλπεις,

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Η Βουδαπέστη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για χειμερινές διακοπές, καθώς διαθέτει πολλά τουριστικά αξιοθέατα, όπως το Κάστρο της Βούδας, το μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, τη λεωφόρο Andrássy, τα κτίρια του Κοινοβουλίου και πολλά άλλα. Η εορταστική ατμόσφαιρα ενισχύει τη μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονική, την πλούσια ιστορία και τον ζωντανό πολιτισμό της πόλης, καθιστώντας την ιδανικό προορισμό για χειμερινές διακοπές. Η Βουδαπέστη αποκαλείται το «Παρίσι της Ανατολής» λόγω της ρομαντικής της αύρας και της φυσικής ομορφιάς της. Μπορείτε να απολαύσετε δραστηριότητες, όπως πατινάζ στον πάγο και κρουαζιέρα στον ποταμό Δούναβη.

Φωτογραφία: Krisztian Tabori | Unsplash

Ροβανιέμι, Φινλανδία

Η φινλανδική Λαπωνία δεν μοιάζει με καμιά άλλη, με καλύτερο ίσως παράδειγμα την πρωτεύουσα της περιοχής, το Ροβανιέμι. Εκτός από το ότι είναι ίσως το καλύτερο μέρος για να περάσετε τα Χριστούγεννα (η πόλη ισχυρίζεται ότι είναι η επίσημη πατρίδα του Άγιου Βασίλη, άλλωστε), το Ροβανιέμι είναι γεμάτο με φάρμες ταράνδων, έλκηθρα με χάσκι, παγοδρόμια και σαφάρι για το Βόρειο Σέλας που το καθιστούν must προορισμό για οικογένειες.

Φωτογραφία: Kin Wai Cheung | Unsplash

Εδιμβούργο, Σκωτία

Το φεστιβάλ Hogmanay του Εδιμβούργου – ένα τριήμερο πανηγύρι για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς, με υπαίθριες συναυλίες, πυροτεχνήματα και Σκωτσέζους χορευτές – είναι ένας επαρκής λόγος για να κλείσετε ένα ταξίδι στην πόλη. Δεν είστε και πολύ γλεντζές; Ψωνίστε μερικά κασμίρ και, στη συνέχεια, κουρνιάστε με το νέο σας κασκόλ και λίγο ουίσκι στο Panda and Sons. Μπορείτε επίσης να ιδρώσετε κάνοντας σκι στο Pentland Hills Regional Park ή να περπατήσετε ανάμεσα στα χιονισμένα φυτά στον Βασιλικό Βοτανικό Κήπο.

Φωτογραφία: George McVeigh | Unsplash

Παρίσι, Γαλλία

Το Παρίσι είναι πάντα μια καλή ιδέα. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι ακόμη καλύτερη ιδέα – ειδικά όταν βλέπετε πώς οι Παριζιάνοι απολαμβάνουν μια μέρα με χιόνι. Η Πόλη του Φωτός γίνεται ιδιαίτερα εκθαμβωτική με τα λαμπερά φώτα στα Ηλύσια Πεδία και τις υπέροχες χριστουγεννιάτικες επιδείξεις στις Galeries Lafayette. Το πιο μαγικό από όλα; Οι περιβόητες ουρές για να μπει κανείς στον Πύργο του Άιφελ και το Λούβρο συρρικνώνονται. Απλά φορέστε το πιο κομψό σας χειμερινό παλτό – κάνει κρύο.

Φωτογραφία: Celine Ylmz | Unsplash

*Με πληροφορίες από: outlooktraveller | cntraveler | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Ταλίν, Εσθονία | Hert Niks | Unsplash

Only in

Το χρονικό του «ψαλιδίσματος» των δωρεάν απογευματινών χειρουργείων - Ξεκινούν στα μέσα Νοεμβρίου

Τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία από 50.000 που είχαν ανακοινωθεί από τον υπουργό Υγείας Άδ. Γεωργιάδη τελικά… «κουρεύτηκαν» σε 37.000 ενώ παράλληλα άνοιξε διάπλατα η πόρτα στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024