Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου: «Το πλημμυρικό πρόβλημα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου είναι γνωστό»
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου συμμετείχε σε ενημερωτική ημερίδα για την αναγκαιότητα της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Κηφισού και άλλων περιοχών του λεκανοπεδίου Αττικής.
Σε ενημερωτική εκδήλωση – συζήτηση με θέμα τα καίρια ζητήματα που αφορούν στον Κηφισό, συμμετείχε ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, παρουσία του Δημάρχου της πόλης, Κωνσταντίνου Μαραγκάκη. Στην εκδήλωση, που συγκέντρωσε εκπροσώπους πολλών όμορων Δήμων και φορέων, τέθηκαν στο επίκεντρο σημαντικά περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά θέματα που σχετίζονται με τον ποταμό και την προστασία του.
Η εκδήλωση αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για την ανταλλαγή απόψεων και την προώθηση κοινών δράσεων για το μέλλον του Κηφισού, με γνώμονα τη διαρκή προστασία και την ανάδειξή του ως στοιχείου ζωτικής σημασίας για τις περιοχές της Αττικής.
Από τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, πέρα από τον Δήμαρχο, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Σάββας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Μανώλης Αντωνάκος, η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Τεχνικών Υπηρεσιών.
Η κλιματική αλλαγή, που επιδεινώνει τα πλημμυρικά φαινόμενα, απαιτεί άμεση δράση
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, στην τοποθέτησή του στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη δημιουργίας ικανοποιητικής αντιπλημμυρικής θωράκισης στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, τονίζοντας τα εξής: «Το πλημμυρικό πρόβλημα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου είναι γνωστό, διαχρονικό και πολύ σοβαρό. Η κατασκευή έργων του παρελθόντος, όπως αναχώματα και η υπερυψωμένη Λεωφόρος Ποσειδώνος, έχουν δημιουργήσει παγίδες πλημμυρών στις χαμηλές περιοχές του Μοσχάτου και της Καλλιθέας.
Η απορροή των ομβρίων υδάτων εμποδίζεται, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο πλημμυρών των περιοχών όταν ανεβαίνει η στάθμη του Κηφισού. Το κοινό έργο των Δήμων Μοσχάτου-Ταύρου και Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη βόρεια των γραμμών του ΗΣΑΠ Μοσχάτου σταμάτησε το 2019.
Τα έργα που υλοποιήθηκαν από το 2010 βελτίωσαν εν μέρει την κατάσταση, όπως η κατασκευή αντιπλημμυρικού καναλιού και παραλιακού συλλεκτήρα, αλλά προβλήματα παραμένουν σε περιοχές όπως η Χαμοστέρνα και ο Προφήτης Δανιήλ. Επίσης, απαιτούνται νέες μελέτες για τον Κηφισό και τον Ιλισό, λόγω παρωχημένων δεδομένων σχεδιασμού.
Η κλιματική αλλαγή, που επιδεινώνει τα πλημμυρικά φαινόμενα, απαιτεί άμεση δράση με σύγχρονες μεθόδους, συνδυαστικά έργα, και δίκτυο έγκαιρης προειδοποίησης. Ανάγκη υπάρχει για στρατηγική και σωστό προγραμματισμό, ώστε να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι και να προστατευθούν οι κάτοικοι».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις