Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδομεί το «success story» της κυβέρνησης

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδομεί το «success story» της κυβέρνησης

Τέσσερις χαρακτηριστικές περιπτώσεις γιατί «στην οικονομία, η Νέα Δημοκρατία και η αλήθεια δεν έχουν συναντηθεί ποτέ» από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά.

Γιατί «στην οικονομία, η Νέα Δημοκρατία και η αλήθεια δεν έχουν συναντηθεί ποτέ» εξηγεί ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε μια ανάρτηση που επιχειρεί να καταρρίψει το «success story» της κυβέρνησης.

Ο πρώην υπουργός, με ανάρτησή του στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάζει τέσσερις χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Απασχόληση, επενδύσεις, ανάπτυξη, φόροι

«1. Απασχόληση: Είμαστε στην 26η θέση στην Ε.Ε. με μόλις 67% απασχόληση το 2023. Οι μισές θέσεις εργασίας είναι μερικής απασχόλησης. Και, δυστυχώς, καταγράφουμε ρεκόρ θανάτων από εργατικά δυστυχήματα.

2. Επενδύσεις: Η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ε.Ε. στις επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ με 15%. Στις τελευταίες θέσεις είναι και στις εξαγωγές.

3. Ανάπτυξη: Στην ανάπτυξη 4ετιας είμαστε στην 21η θέση με περίπου 1,5% ανάπτυξη ανά έτος. Μια ανάπτυξη για λίγους, αφού είμαστε τελευταίοι στην αγοραστική δύναμη.

4. Φόροι: Παρά την αύξηση των φορολογικών εσόδων (πάνω από 40% από το 2021) και του ΦΠΑ (πάνω από 50%), η κυβέρνηση της Ν.Δ. αρνείται να πάρει μέτρα ανακούφισης για τους πολλούς».

Οι δείκτες που η Ελλάδα κινείται σε εξαρετικά χαμηλές θέσεις, σύμφωνα με όσα έγραψε ο Νίκος Παππάς

Ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος της Κουμουνδούρου σημειώνει πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί να συναντηθεί με την κοινωνία και τις ανάγκες της» και την προτρέπει να κάνει «τουλάχιστον μια προσπάθεια να συναντηθεί, έστω και μία φορά, με την αλήθεια».

Μειωμένα έσοδα από τον τουρισμό

Η ανάρτηση του Νίκου Παππά έρχεται μερικές ώρες μετά τις ανακοινώσεις από την Τράπεζας της Ελλάδος που δείχνει πως ο τουρισμός στην χώρα να κινήθηκε με εντυπωσιακούς ρυθμούς, πλην όμως, τα έσοδα σημείωσαν σημάδια κόπωσης. Στην καρδιά του καλοκαιριού οι ταξιδιωτικές εισπράξεις έπεσαν κάτω από τον πήχη του 2023.  Σύμφωνα με τα στοιχεία φέτος τον Αύγουστο οι εισπράξεις ήταν 78,6 εκατ. ευρώ λιγότερες αυτών του Αυγούστου του 2023 και συγκεκριμένα 4,249 δισ. ευρώ έναντι 4,328 δισ. ευρώ.

Η μείωση έρχεται παρότι οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 6,6%.

Only in

Τι θα ήταν το ΠΑΣΟΚ χωρίς την Φώφη Γεννηματά;

Ο πρόωρος χαμός της Γεννηματά, από μια ασθένεια που πολεμούν κάθε μέρα όλο και περισσότερες γυναίκες, συγκινεί ακόμα και εκείνους που ποτέ θα άκουσαν όσα έλεγε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024