Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Μετρά αντίστροφα ο Κασσελάκης για Συνέδριο και νέο κόμμα – «Πιο κοντά στη ΝΔ» τα γραφεία των 1.500τ.μ.

Μετρά αντίστροφα ο Κασσελάκης για Συνέδριο και νέο κόμμα – «Πιο κοντά στη ΝΔ» τα γραφεία των 1.500τ.μ.

Σε τέσσερις ημέρες ο Στέφανος Κασσελάκης θα γνωρίζει και τυπικά ότι το όνομά του δεν θα είναι στο φάκελο των υποψηφιοτήτων για το Συνέδριο

Δυο ημερομηνίες ορόσημα έχει μπροστά του ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι άλλες από την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, τελική ημερομηνία της επίσημης ανακήρυξης των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος και η επομένη στις 25, όταν και θα κλείσει η διαδικασία εγγραφής μελών για τις εκλογές των συνέδρων στις αρχές Νοεμβρίου.

Νέα γραφεία

Σε δυο τρεις ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες τα γραφεία των 1.500τ.μ στον Ταύρο θα ανοίξουν για τις τηλεοπτικές κάμερες και για τους εθελοντές που εγγράφει ο κ. Κασσελάκης μέσω της παράλληλης πλατφόρμας που έχει ανοίξει στον ιστότοπο odikosmassyriza.

Σχολιάζοντας πάντως σκωπτικά την κίνηση του κ. Κασσελάκη από την πλευρά της πλειοψηφίας έκαναν λόγο για επιβεβαίωση της προσπάθειάς του να απαξιώσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε τέτοιο βαθμό που να μην είναι πλέον ανταγωνιστικός στο επόμενο βήμα

Από το περιβάλλον διαμηνύουν ότι το βιομηχανικό αχανές loft που νοικιάστηκε κάπου στην οδό Πειραιώς είναι με μίσθωμα μόλις δυο μηνών, δηλαδή μέχρι το δεύτερο γύρο των εκλογών.

Παρ’ όλα αυτά πολλοί είναι εκείνοι που απορούν γιατί ένας υποψήφιος πρόεδρος να νοικιάσει τόσο γιγαντιαίο χώρο για τις ανάγκες μιας εσωκομματικής καμπάνιας, όταν κανείς υποψήφιος σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα που έστησε μέχρι τώρα εσωκομματικές κάλπες στη βάση για την ανάδειξη νέας ηγεσίας δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι αντίστοιχο.

«Πιο κοντά στη ΝΔ το κόμμα Κασσελάκη»

Σχολιάζοντας πάντως σκωπτικά την κίνηση του κ. Κασσελάκη από την πλευρά της πλειοψηφίας έκαναν λόγο για επιβεβαίωση της προσπάθειάς του να απαξιώσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε τέτοιο βαθμό που να μην είναι πλέον ανταγωνιστικός στο επόμενο βήμα του που δεν είναι άλλο από τη δημιουργία δικού του κόμματος.

Είναι το plan b για το οποίο έκανε λόγο η Όλγα Γεροβασίλη ή η γνωστή επιχειρηματική πρακτική της εκκαθάρισης εν λειτουργία μιας επιχείρησης, όπως σημείωνε ο Γιάννης Ραγκούσης ήδη από την τελευταία πολιτική γραμματεία και για το δίλλημα ήταν πλέον όπως σημείωνε «ή Κασσελάκης ή ΣΥΡΙΖΑ».

Στο κλίμα μάλιστα της ταύτισης που καλλιεργούν από την πλευρά της πλειοψηφίας του κ. Κασσελάκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο άκουσμα της ενοικίασης τόσο μεγάλου χώρου στην οδό Πειραιώς στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζε «όλο και πιο κοντά στη ΝΔ το κόμμα Κασσελάκη». Στην οδό Πειραιώς εξάλλου στο ύψος του Μοσχάτου είναι η έδρα της ΝΔ.

«Κόμμα Κασσελάκη»

Η είδηση της ενοικίασης των γραφείων Κασσελάκη ήρθε ως κερασάκι στην τούρτα μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των Νέων Σαββατοκύριακο το οποίο τάραξε συθέμελα το επικοινωνιακό οικοδόμημα της πλευράς Κασσελάκη ότι δε σκοπεύει να φύγει από το ΣΥΡΙΖΑ και ότι θα «φέρει τη Δημοκρατία» στο κόμμα.

Η ανακοίνωση του γραφείου του κ. Κασσελάκη και στη συνέχεια η ανάρτηση τού ίδιου σε πολλούς ακούστηκαν περισσότερο ως επιβεβαίωση των όσων έγραψε η στήλη «Στίγμα» της εφημερίδας πάρα ως διάψευση.

Αυτό γιατί ο κ. Κασσελάκης μίλησε για «καθόλου αθώο» δημοσίευμα και αυτή τη φορά δεν σκέφτηκε να κινηθεί νομικά όπως αντίθετα έπραξε με το εξώδικο στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως παρατηρούν οι επικριτές του.

Μάλιστα στην ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης, χωρίς να διαψεύδει καμία από τις αναφορές του κ. Παπαχρήστου για όσα είπε σε ομήγυρη για εξαΰλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο 0,5% και ότι θα βρει χρήματα – 15εκατ.€ – για να φτιάξει το δικό του κόμμα, γράφει χαρακτηριστικά, ότι αν ήθελε να το κάνει «το timing ήταν ο παράνομος αποκλεισμός της υποψηφιότητάς μου» και διαβεβαιώνει ότι όλη του η προσπάθεια είναι να επιστρέψει ως πρόεδρος στο ΣΥΡΙΖΑ και να είναι υποψήφιος.

Ο χρόνος τελειώνει

Μόνο που ο χρόνος τελειώνει για τον κ. Κασσελάκη και την Παρασκευή κλείνουν οι κατάλογοι για τους υποψήφιους σύνεδρους. Ο κ. Κασσελάκης περιόδευσε ακριβώς στους νομούς ότι εκτιμά ότι θα αντλήσεις την μεγαλύτερή του δύναμη, την Καστοριά, την Έδεσσα και τη Θεσσαλονίκη έχοντας στο πλευρό τις κυρίες Τελιγιωρίδου και Τζάκρη.

«Κανένας μηχανισμός, όσο ισχυρός και αν είναι, δεν μπορεί να νικήσει έναν λαό που αποφασίζει να μιλήσει» έγραψε ο κ. Κασσελάκης δείχνοντας ότι το εγχείρημα είναι δύσκολο μέσα στις παραδοσιακές δομές του κόμματος.

Όπως θυμίζουν μάλιστα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης πήρε τις εκλογές πριν ένα χρόνο χάρη στους μηχανισμούς των τότε προεδρικών του Αλέξη Τσίπρα όπως ο Νίκος Παππάς, της τάσης της Ρενέ της Ρένας Δούρου που ήταν ισχυρή στη Δυτική Αττική και του Παύλου Πολάκη.

Ένα χρόνο μετά οι μηχανισμοί αυτοί στους οποίους αναφέρεται ο κ. Κασσελάκης δεν είναι μαζικά μαζί του κάτι που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την επικράτησή τους το Συνέδριο.

«Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος. Ο κ. Κασσελάκης μας απειλεί με το Συνέδριο, με τον εισαγγελέα. Ο κ. Κασσελάκης λέει πως θα έρθει με κάποιους συνέδρους, και εκεί μπορεί να τεθεί κάποιο θέμα. Αν γίνει δεκτό, τότε θα συζητήσουμε το εάν θα είναι υποψήφιος ο κ. Κασσελάκης. Ο κ. Κασσελάκης αποκλείεται να έχει 2.001 συνέδρους. Έχει αυτοαποκλειστεί γιατί ψηφίζουν οι φίλοι του κόμματος. Δεν κατάφερε τίποτα από όσα υποσχέθηκε» είπε σε συνέντευξή του στο mega ο κ. Μαντζουράκης μέλος της ΚΕ και μέχρι πρότινος και σύμμαχος του πρώην προέδρου.

Αναβάλλεται η ανοιχτή ομιλία Κασσελάκη στην Αθήνα

Πάντως η ανοιχτή ομιλία του κ. Κασσελακη στην Αθήνα αναβάλλεται.

Ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη μετά από νέο αίτημα της ομάδας υποστηρικτών του κ. Κασσελακη στο Δήμο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται τώρα κλειστό γήπεδο.

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αριθμοί και η αλήθεια για την πτώση διαρκείας

Παράλληλη, καθοδική πορεία ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ και Στέφανος Κασσελάκης εδώ κι ένα χρόνο. Τι λένε οι αριθμοί για τον αντίκτυπό των δύο στην κοινωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024