Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Η πλατφόρμα του Αλέξη, η πρόβα του Νικόλα και το τυράκι του ανασχηματισμού

Η πλατφόρμα του Αλέξη, η πρόβα του Νικόλα και το τυράκι του ανασχηματισμού

Όλα τα φώτα στραμμένα στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Τσίπρα την ώρα που ο Ανδρουλάκης προβάρει κοστούμι αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές και διαρροές περί ανασχηματισμού.

Αγαπημένα μου golden boys, αδικημένοι μου μικροαστοί, φτωχοί μου προλετάριοι, λατρεμένες μου βιοπαλαίστριες, καλή εβδομάδα να έχουμε και μετράμε ήδη αντίστροφα καθώς απέμεινε ένας μήνας σχεδόν για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, αν τελικά γίνουν στις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί.

Τσάμπα

Αύριο το απόγευμα πάντως, η αφεντιά μου θα βρίσκεται στον Πειραιά, στην εκδήλωση του Alexis. Αυτό αναμένεται να είναι το event της εβδομάδας, αυτό και η πρώτη κονταρομαχία της νέας χρονιάς στη Βουλή την Τετάρτη. Ο Alexis λοιπόν πραγματοποιεί εκδήλωση για την Οικονομία και την Ακρίβεια. Και από τη συζήτηση λέει θα προκύψει μια πλατφόρμα – κεντροαριστερής κοπής φαντάζομαι – για την αντιμετώπιση της δεύτερης και τη διαχείριση της πρώτης. Οι περισσότεροι βέβαια που θα πάνε εκεί θα έχουν στο νου τους μπας και ο Alexis πει τίποτε για τα χάλια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εγώ πιστεύω πως μάλλον δεν θα το κάνει. Αν περιμένετε δηλαδή κάποια σούπερ-ντούπερ παρέμβαση που θα συζητηθεί, μάλλον θα περιμένετε τσάμπα.

Σχεδιασμοί

Άλλαξαν οι σχεδιασμοί του Stefanos. Εκεί που περιμέναμε σήμερα να κάνει τη δική του παρέμβαση σε ανοιχτή ομιλία στην πλατεία της παλιάς Βουλής, το πρόγραμμα αναβλήθηκε για κλειστή συγκέντρωση, ίσως την Τετάρτη, ίσως κάποια άλλη μέρα. Αναζητείται, λέει, κάποιο κλειστό γήπεδο για να γίνει, μάλλον για να έχει την ευκαιρία να πάει η βάση που τον στηρίζει και να κάνει μπούγιο. Λογικό, στην πλατεία θα χάνονταν τόσες χιλιάδες κόσμου. Θα ξεχάσω την κεντρική προεκλογική ομιλία του Stefanos στο Σύνταγμα για τις ευρωεκλογές που με το ζόρι μαζεύτηκαν δύο χιλιάδες νοματαίοι; Δεν είναι περίοδος να στέλνουμε λανθασμένα μηνύματα τώρα, λίγο πριν την τελική ευθεία του συνεδρίου.

Ερώτημα

Με τούτα και με εκείνα, η περίοδος χάριτος και των πανηγυρισμών τελείωσε για το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Σήμερα ανακοινώνει συνεργάτες και όπως φαίνεται έχει ζητήσει να αξιοποιήσει τους περισσότερους από τους αντιπάλους του στην εσωκομματική κούρσα. Όλα καλά ως εδώ, το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα. Την Τετάρτη στη Βουλή θα πάει με τον δημοσκοπικό -προς το παρόν τουλάχιστον- αέρα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τί θα κάνει λοιπόν απέναντι στον Κυριάκο; Εδώ είναι το ερώτημα. Θα δούμε κάποια διαφορά σε σχέση με το – για πολλούς – άνευρο, αντιπολιτευτικό παρελθόν; Εδώ θα είμαστε…

Πυρκαγιές

Η συζήτηση της Τετάρτης στη Βουλή έχει να κάνει με τις πυρκαγιές. Θυμάστε φαντάζομαι ότι τον Αύγουστο οι φλόγες παραλίγο να φτάσουν στο Μαξίμου κι ευτυχώς που επί Καραμανλή – του εθνάρχη – τσιμεντώθηκε η πρωτεύουσα και σταμάτησαν στα Βριλήσσια και το Χαλάνδρι, καθώς δεν είχαν τίποτε άλλο να κάψουν. Το γεγονός ότι δεν έχει μείνει κουκουνάρι όρθιο από τον Βαρνάβα έως τη Νέα Πεντέλη αποτελεί άλλη μια μεγάλη επιτυχία του επιτελικού κράτους, για την οποία πρέπει να συγχαρούμε τον πρωθυπουργό.

Χαλασμός; not

Αν αναρωτιέστε πως θα δικαιολογηθεί ο Κυριάκος, μην σκάτε. Η λύση είναι απλή. Αφενός θα έχει εκείνη την αλαζονεία που τον χαρακτηρίζει, παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά του 2023 έχουν γίνει στάχτη και μπούρμπερη. Σε αυτό, για να είμαστε ειλικρινείς τον βοηθάει η κατάσταση που επικρατεί μέσα στη Βουλή. Ποιός τον απειλεί αλήθεια; Το ΠΑΣΟΚ που ακόμα ψάχνει να βρει τα γράδα του; Ο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται υπό διάλυση; Ή μήπως το ΚΚΕ και η Νέα Αριστερά; Ο Βελόπουλος φρονώ θα ανεβάσει τους τόνους, αλλά αυτό έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με το σκηνικό που σχηματίζεται στα δεξιά της ΝΔ. Γι’ αυτό σας λέω. Αν περιμένετε μεγάλο χαλασμό στη Βουλή την Τετάρτη, περιμένετε άδικα.

Αμα τo’ χει ο άνθρωπος…

Πάντως, αν ο άλλος έχει κοινωνική ενσυναίσθηση, όπως και να το κάνουμε, αυτό δεν κρύβεται. «Φωνάζει» από μακριά! Για τον Κυριάκο μιλάμε πάντα. Χθες στην εκπομπή» που είχε στο … «Ράδιο Κυριάκος» – ξέρετε, η εβδομαδιαία ανάρτηση στο FB – αναφέρθηκε και στο θέμα των φιλοδωρημάτων των εργαζομένων. Κι αφού έγραψε πως ως μεγαλόψυχη η κυβέρνηση έδωσε 300 ευρώ αφορολόγητα τον μήνα, συμπλήρωσε λέγοντας ότι «είναι και μία δίκαιη πολιτική έναντι άλλων χαμηλόμισθων εργαζομένων που δεν λαμβάνουν φιλοδωρήματα και φορολογούνται από το πρώτο ευρώ»! Μάλιστα, αυτό έγραψε. Η εξίσωση προς τα κάτω κι όχι προς τα πάνω. Στα φιλοδωρήματα! Είπαμε αν έχει κοινωνική ενσυναίσθηση δεν κρύβεται….

Ζόρια

Η αλήθεια βέβαια είναι πως και ο Κυριάκος έχει τα ζόρια του και το ξέρει. Γι’ αυτό κι έχουν αρχίσει ήδη οι διαρροές για νέο ανασχηματισμό που έχει στο μυαλό του, σε μια προσπάθεια να κρατάει σε αγωνία τους «διαφωνούντες», μπας και αυτοί πιστέψουν ότι θα τους υπουργοποιήσει και σταματήσουν τις ερωτήσεις σε υπουργούς και κάτι δηλώσεις που χαλάνε το αφήγημα της κυβέρνησης.

Ακάλυπτες

Εγώ δεν το νομίζω! Διότι τα «παραμύθια» περί υπουργοποιήσεων μπορούσαν να «πιάσουν» … χθές! Μετά όμως από τις ευρωεκλογές, που η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου «παλεύει» στο 22% – λίγο πάνω, λίγο κάτω – αυτές οι υποσχέσεις μοιάζουν με … «ακάλυπτες επιταγές»! Δεν πιάνουν!

Δεν θα εκλεγούν

Γιατί το πρόβλημα πλέον είναι ότι τουλάχιστον 30 βουλευτές από την υπάρχουσα κοινοβουλευτική δύναμη δεν πρόκειται να εκλεγούν στο επόμενες εκλογές! Αρα αντιπολιτευόμενοι την κυβέρνηση δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Ασε που κυκλοφορεί στα … πέριξ και η κυρία Λατινοπούλου! Και δεν είναι κακό …«στέγαστρο»! Προβλήματα ρε παιδιά, πολλά προβλήματα έχει ο άνθρωπος και δεν βρίσκει κατανόηση από πουθενά….

Only in

Μετρά αντίστροφα ο Κασσελάκης για Συνέδριο και νέο κόμμα – «Πιο κοντά στη ΝΔ» τα γραφεία των 1.500τ.μ.

Σε τέσσερις ημέρες ο Στέφανος Κασσελάκης θα γνωρίζει και τυπικά ότι το όνομά του δεν θα είναι στο φάκελο των υποψηφιοτήτων για το Συνέδριο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024