Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Briefing: Κάλυψη του Παύλου Μαρινάκη στον Χρήστο Σταϊκούρα για τις απευθείας αναθέσεις

Briefing: Κάλυψη του Παύλου Μαρινάκη στον Χρήστο Σταϊκούρα για τις απευθείας αναθέσεις

Μη θέμα για την κυβέρνηση οι απευθείας αναθέσεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε εταιρείες συμβούλων με άμεση εμπλοκή συγγενικών προσώπων. Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Απόλυτη κάλυψη στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη ένα 24ωρο μετά το δημοσίευμα στον Κυριακάτικο Τύπο για απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες συμβούλων, με άμεση εμπλοκή συγγενικών προσώπων.

Στο δημοσίευμα δεν υπάρχει καμία υπόνοια για την νομιμότητα των αναθέσεων αλλά τίθεται ευθέως θέμα ηθικής τάξης με τον ίδιο τον υπουργό πάντως να δηλώνει πως «το σύνολο των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί επί των ημερών μου είναι αυτονοήτως στη διάθεση της Δικαιοσύνης».

Δεν υπάρχει κανένα θέμα λέει ο Παύλος Μαρινάκης

Σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών αν υπάρχει πολιτικό θέμα για τον κ. Σταϊκούρα ο κυβερνητικός αξιωματούχος απάντησε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα και παρέπεμψε στην ανακοίνωση του υπουργού.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα, έχει απαντήσει ο ίδιος ο υπουργός, ο κύριος Σταϊκούρας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης.

Το δημοσίευμα

Σύμφωνα με την «Κυριακάτικη Δημοκρατία», έγγραφα που δημοσιεύθηκαν στις 20 Οκτωβρίου 2024, αποδεικνύουν πως ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέθεσε έργο στην εταιρεία συμβούλων όπου εργάζεται η σύζυγός του.

Χθες, ο υπουργός μεταξύ άλλων σημείωνε πως «η απόλυτη διαφάνεια και η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος αποδεδειγμένα διέπουν όλη την πολιτική διαδρομή μου τις προηγούμενες περίπου δύο δεκαετίες, και, προφανώς, και τη θητεία μου ως υπουργού Υποδομών και Μεταφορών»

Με ανακοίνωση του Τομέα Υποδομών και Μεταφορών ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει  πώς «πέρα από το γεγονός ότι ιδιωτικές εταιρείες αποκτούν επιρροή στο νομοθετικό έργο και τις διαγωνιστικές διαδικασίες για κρίσιμα έργα υποδομών τίθεται σαφέστατα και ζήτημα ηθικής τάξης στο οποίο πρέπει να απαντήσει τόσο ο κ. Σταϊκούρας όσο και η κυβέρνηση συνολικά καθώς αυτή η πρακτική αυτή έχει κοστίσει στους Έλληνες πολίτες τα τελευταία 6 χρόνια εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».

Only in

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα παιδιά - Αποκαλυπτική έρευνα της Unicef σε ελληνικά σχολεία

Συγκλονιστική είναι η μελέτη της Unicef για το πώς η κλιματική αλλαγή και οι καταστροφικές της συνέπειες επηρεάζουν αρνητικά την ευημερία των παιδιών στην Ελλάδα. Ανοχύρωτα τα δημόσια σχολεία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024