Ο Ολυμπιακός καλείται να αφήσει πίσω του την ήττα-πισωγύρισμα από την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη για την Euroleague και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο αυτή ήρθε και να επικεντρωθεί στην απαιτητική συνέχεια που έχει μπροστά του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι Πειραιώτες έχουν να ανέβουν ένα αγωνιστικό «βουνό» με έξι δύσκολους αγώνες σε 15 ημέρες και πρέπει περισσότερο από ποτέ να βρουν τον καλό τους εαυτό και να κάνουν την υπέρβαση, παρότι ακόμα βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν. Το ευχάριστο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι πως βλέπει σιγά σιγά το «οπλοστάσιό» του να γεμίζει και πάλι, με την πιο πρόσφατη επιστροφή, αυτή του Νίκολα Μιλουτίνοφ να ικανοποιεί τον Έλληνα τεχνικό.

Ο Σέρβος σέντερ, είναι στη διάθεση του προπονητή του, αρχής γενομένης από τη σημερινή αναμέτρηση με την Καρδίτσα για το πρωτάθλημα της Stoiximan GBL. Μάλιστα ο «Μιλού» μπήκε για πρώτη φορά φέτος στην αποστολή των Πειραιωτών σε επίσημο αγώνα και είναι πιθανό να πατήσει παρκέ στον αγώνα με τους Θεσσαλούς αν κριθεί απαραίτητο, ενώ πήρε τη θέση του Φίλιπ Πετρούσεφ στη λίστα των ξένων για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Θυμίζουμε ότι ο Μιλουτίνοφ βρέθηκε στα πιτς στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν και τραυματίστηκε σε μια προπόνηση των Κυπελλούχων Ελλάδος, έχοντας υποστεί διάστρεμμα δευτέρου βαθμού και έχασε την αρχή της σεζόν. Σε συνδυασμό και με την απουσία του Φαλ που είχε προκύψει από τη τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε ένα μεγάλο πρόβλημα στη θέση «5», με τους Ράιτ και Πετρούσεφ να προσπαθούν να καλύψουν αυτό το κενό.

Η επιστροφή του Σέρβου «γίγαντα» ωστόσο (και με τον Φαλ ήδη να έχει μπει σε κανονικούς ρυθμούς) ήρθε την κατάλληλη στιγμή για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να ανταπεξέλθει στο πρόγραμμα «φωτιά» που ακολουθεί.

Το δύσκολο πρόγραμμα του Ολυμπιακού:

25/10 Μπάγερν Μονάχου-Ολυμπιακός EUROLEAGUE
27/10 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός Stoiximan GBL
29/10 Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης EUROLEAGUE
31/10 Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα EUROLEAGUE
2/11 ΑΕΚ-Ολυμπιακός Stoiximan GBL
8/11 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός EUROLEAGUE

Οι Ερυθρόλευκοι πληγώθηκαν πολύ στο κομμάτι των ριμπάουντ στα προηγούμενα παιχνίδια, ένας τομέας όπου ο Μιλουτίνοφ θα βοηθήσει ξεκάθαρα. Ενδεικτικά στα πρώτα 4 παιχνίδια της Euroleague οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού παίρνουν κατά μέσο όρο περίπου 15 επιθετικά ριμπάουντ (14 η Φενέρ, 18 η Ζαλγκίρις, 14 η Αρμάνι και 13 η Εφές).

Πέρα από τα ριμπάουντ ο Μιλουτίνοφ ασφαλώς είναι καταλυτικός στο επιθετικό μέρος του παιχνιδιού, καθώς μπορεί να σκοράρει με οποιονδήποτε τρόπο από το ζωγραφιστό. Είναι εξαιρετικός rim protector στην άμυνα, ενώ θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει το pick and roll με τους πολύ καλούς χειριστές της μπάλας που διαθέτει πλέον ο Ολυμπιακός.