Η πρώτη χειμερινή μεταγραφή του ΠΑΟΚ τον περασμένο Ιανουάριο ο Ισπανός Γιόνι Οττο και – κυρίως – η τελευταία θερινή πριν ενάμιση μήνα περίπου ο Κροάτης, Ντέγιαν Λόβρεν ήταν οι πρωταγωνιστές του ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ήταν οι πυλώνες του πρωταθλητή στο να φύγει – σχετικά άνετα – αήττητος από ένα γήπεδο όπου έχει «υποφέρει» την τελευταία διετία με τρεις ήττες (2-0, 4-0, 2-0) και μια ισοπαλία (2-2).

Και οι δύο από προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες και κυρίως με τεράστια εμπειρία έκαναν τη διαφορά και ουσιαστικά πρόσφεραν στον ΠΑΟΚ μια σιγουριά στα μετόπισθεν και όχι μόνο.

Όταν τον περασμένο Ιανουάριο ο ΠΑΟΚ αποκτούσε τελικά από τη Γούλβς τον Γιόνι Οττο, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Πολύ απλά διότι επρόκειτο για έναν παίκτη που δεν είχε καν κλείσει τα 30 και μετρούσε κοντά στα 300 επίσημα παιχνίδια σε Λα Λίγκα με Θέλτα και Ατλέτικο Μαδρίτης και Πρέμιερ Λίγκ με τη Γούλβς.

Λίγο ο εκρηκτικός χαρακτήρας του αλλά κυρίως οι δύο σοβαροί τραυματισμοί του. Καθώς υπέστη δύο σχεδόν απανωτές ρήξεις χιαστού στο ίδιο πόδι, η πρώτη λίγο μετά τον Αύγουστο του 2020 όταν είχε παίξει με τον Ολυμπιακό μεταχρονολογημένα (ελέω Covid) στο Γιουρόπα Λιγκ και η δεύτερη τον Απρίλιο του 2021, σχεδόν με το που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και ενώ νωρίτερα είχε υπογράψει επέκταση του συμβολαίου του με τη Γουλβς.

Η… επανεκκίνηση στον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ του πρόσφερε την ευκαιρία να κάνει ένα restart στην καριέρα του και μάλιστα το ντεμπούτο του ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο σε ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ με το ίδιο αποτέλεσμα (1-1) απλά σε άλλο γήπεδο (Τούμπα).

Χθες είχε μπόλικη δουλειά από την πλευρά του με αντιπάλους τους Κοϊτά και Πήλιο και αυτός ήταν ο λόγος που δεν επιχείρησε να ανέβει πολύ (κάτι το οποίο μπορεί να κάνει) και το πρόσημό του ήταν παραπάνω από θετικό καθώς ήταν αποτελεσματικός αμυντικά και έκανε τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει ήσυχο το κεφάλι του και να μην σιχτιρίζει που δεν πήρε ο ΠΑΟΚ άλλο μπάκ. Ο Οττο καλύπτει επάξια το κενό και το έδειξε και σε ένα απαιτητικό ντέρμπι.

Όμως ο κορυφαίος – με διαφορά – στην ομάδα του Δικεφάλου ήταν ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός Ντέγιαν Λόβρεν τον οποίο η ομάδα τον απέκτησε στο…και πέντε της μεταγραφικής περιόδου προλαβαίνοντας στο τσάκ τις προθεσμίες τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ένας παίκτης που αποτελεί ξεκάθαρη αναβάθμιση στα στόπερ της ομάδας προσδίδοντας σιγουριά στα μετόπισθεν. Είχε ηγετικό ρόλο, «καθάριζε» στα στημένα και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο πήρε εύκολα τον τίτλο του mvp της ομάδας του στην οποία – με την εμπειρία και την κλάση του μόνο – δείχνει σαν να παίζει χρόνια και όχι μόλις έναν μήνα και κάτι.

Η Θεσσαλονίκη καμαρώνει στην κορυφή του πρωταθλήματος με Αρη και ΠΑΟΚ να έχουν αφήσει πίσω τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και το πρωτάθλημα υπόσχεται ακόμα περισσότερο σασπένς και δράση, ίσως και από πέρυσι που μας επεφύλασσε ένα τρομερό φινάλε με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τον τίτλο χάρη στο 4/4 που έκανε στα συνεχόμενα ντέρμπι με τρεις νίκες στην Τούμπα και μια στο Κλεάνθης Βικελίδης.