Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ και Αρης είναι δίκαια στην κορυφή γιατί έχουν κάνει τα αυτονόητα

ΠΑΟΚ και Αρης είναι δίκαια στην κορυφή γιατί έχουν κάνει τα αυτονόητα

Το γεγονός ότι ΠΑΟΚ και Άρης είναι στην κορυφή, έχει κάνει αίσθηση και είναι παντού πρώτη είδηση, παρότι για όποιον παρακολουθεί προσεκτικά την Super League από την πρώτη αγωνιστική, μόνο έκπληξη δεν αποτελεί.

H ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής της Super League βρήκε στην πρώτη θέση τον ΠΑΟΚ και τον Αρη που εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία στη Nέα Φιλαδέλφεια και με τη νίκη επί της Καλλιθέας 2-0 έπιασε τον Δικέφαλο του Βορρά στους 17 βαθμούς.

Οι «κίτρινοι» είχαν τέσσερα χρόνια να βρεθούν στην κορυφή, από τις 2 Δεκεμβρίου του 2020, όταν νίκησαν 3-0 την ΑΕΛ στο εξ αναβολής ματς που διεξήχθη στις 2 Δεκεμβρίου, με προπονητή και τότε τον Ακη Μάντζιο, πιάνοντας στους 22 βαθμούς τον Ολυμπιακό.

Το γεγονός ότι δύο ομάδες από τη Θεσσαλονίκη είναι στην κορυφή, έχει κάνει αίσθηση και είναι παντού πρώτη είδηση, παρότι για όποιον παρακολουθεί προσεκτικά την Super League από την πρώτη αγωνιστική, μόνο έκπληξη δεν είναι.

Δεν χρειάζεται να προχωρήσει κάποιος σε εξιδεικευμένη… επιστημονική ανάλυση για να αντιληφθεί ποια είναι η διαφορά των δύο ομάδων, από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Λουτσέσκου και Μάντζιος έχουν καταλήξει στον βασικό κορμό της ομάδας εδώ και καιρό και πορεύονται χωρίς πολλές αλλαγές, την ίδια ώρα που Μεντιλίμπαρ, Αλμέιδα και Αλόνσο προσπαθούν να χωρέσουν στην ενδεκάδα τους νεοαποκτηθέντες παίκτες.

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ χρησιμοποίησε μόνο δύο ποδοσφαιριστές από τις μεταγραφές του καλοκαιριού, τους Λόβρεν και Τσάλοφ και οι υπόλοιποι ήταν μέλη της πρωταθλήτριας ομάδας του 2024. Και μπορεί ο «μαυρόασπροι» να μην έχουν φτάσει ακόμα στα επίπεδα της περσινής χρονιάς, όπως φάνηκε στην εντός έδρας ήττα από τον Άρη και την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό.

Το ίδιο σε γενικές γραμμές ισχύει και στον Αρη με τον Μάντζιο να αλιεύει τους παίκτες του, από μία βάση 16 – 17 ποδοσφαιριστών, στην πλειοψηφία τους Ισπανοί με αποτέλεσμα η ομοιογένεια να είναι το βασικό χαρακτηριστικό των «κιτρίνων». Απόδειξη οι δύο νίκες στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τον Ολυμπιακό στο Βικελίδης.

Οι τέσσερις διαδοχικές νίκες αποτελούν ισοφάριση της καλύτερης επίδοσης μέσα στην εξαετία και ο Αρης θα πάει για το ρεκόρ, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, κόντρα στο «τριφύλλι» την επόμενη αγωνιστική.

Εντελώς διαφορετική εικόνα στους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου. Ο Μεντιλίμπαρ έχει χρησιμοποιήσει οκτώ διαφορετικές ενδεκάδες στα οκτώ ματς του πρωταθλήματος και είναι φανερό ότι ακόμα δεν έχει καταλήξει στους βασικούς του.

Ο Αλμέιδα επίσης ψάχνεται για να δει πως θα χωρέσει όλους τους παίκτες κλάσης που διαθέτει, στη μεσαία γραμμή και την επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μαρσιάλ, η κορυφαία μεταγραφή της ΑΕΚ, έκανε ντεμπούτο μόλις σε αυτή την αγωνιστική, μπαίνοντας ως αλλαγή.

Οσο για τον Ντιέγκο Αλόνσο η γκρίνια είναι μεγάλη λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων από την αρχή της σεζόν με τον Ουρουγουανό να ακροβατεί συνεχώς σε τεντωμένο σχοινί προσπαθώντας να καταλήξει σε έναν βασικό κορμό, αλλά δεν μπορεί. Κι ευτυχώς υπήρχε ο Τετέ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στην Κρήτη και να προσφέρει χρόνο στον Αλόνσο.

Η διαρχία στο πρωτάθλημα θα γνωρίσει βέβαια σημαντικούς τριγμούς την ερχόμενη αγωνιστική. Ο ΠΑΟΚ λογικά δεν θα έχει πρόβλημα στην Τούμπα κόντρα στον ΟΦΗ, παρότι φέτος σκοράρει με δυσκολία, αλλά η αποστολή του Αρη στο ΟΑΚΑ είναι δύσκολη.

Ωστόσο θα αποδείξει σε μεγάλο βαθμό εάν η πρωτιά των «κιτρίνων» είναι ευκαιριακή ή αποτελεί συνέπεια μίας καλής ομάδας που θέλει να πρωταγωνιστήσει.

Only in

Το χρονικό του «ψαλιδίσματος» των δωρεάν απογευματινών χειρουργείων - Ξεκινούν στα μέσα Νοεμβρίου

Τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία από 50.000 που είχαν ανακοινωθεί από τον υπουργό Υγείας Άδ. Γεωργιάδη τελικά… «κουρεύτηκαν» σε 37.000 ενώ παράλληλα άνοιξε διάπλατα η πόρτα στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024