Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Στον Άρη αγωνίστηκαν περισσότεροι Ισπανοί απ’ ότι σε δέκα ομάδες της La Liga

Στον Άρη αγωνίστηκαν περισσότεροι Ισπανοί απ’ ότι σε δέκα ομάδες της La Liga

Ο Άρης είναι ο νέος πρωτοπόρος του πρωταθλήματος και η ομάδα με τους περισσότερους Ισπανούς στις τάξεις της στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Η αποικία των Ισπανών στον πλανήτη Άρη οδηγεί τους Κιτρινόμαυρους στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ. Η νέα πρωτοπόρος του πρωταθλήματος είναι η ομάδα με τους περισσότερους Ισπανούς στις τάξεις της στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και στο αρχικό σχήμα της ενδεκάδας της παίζουν περισσότεροι παίκτες από την Ιβηρική απ’ ότι στην πλειονότητα των ομάδων της La Liga.

Εναντίον της Athens Kallithea ξεκίνησαν το παιχνίδι έξι ισπανοί παίκτες, όταν το τελευταίο Σαββατοκύριακο στην Ισπανία από τις 18 ομάδες που αγωνίστηκαν, οι δέκα είχαν τον ίδιο ή μικρότερο αριθμό γηγενών παικτών.

Η Σεβίλλη παράταξε τέσσερις Ισπανούς, η Ρεάλ δύο, η Ατλέτικο τέσσερις, η Λεγανιές πέντε, όσους οι Μαγιόρκα, και Τζιρόνα. Με έξι Ισπανούς παίκτες, όσους και ο Αρης, παρατάχθηκαν οι Βαγιαδολίδ, Μπέτις, Ράγιο Βαγιεκάνο και Χετάφε.

Σούπερ Λιγκ και Λα Λίγκα εκκίνησαν φέτος μαζί, την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου. Στην πρεμιέρα ο Αρης παρατάχθηκε εναντίον του Ατρομήτου με επτά Ισπανούς συν τον Σεβέριο που διαθέτει επίσης ισπανικό διαβατήριο, ενώ την ίδια στιγμή στη Λα Λίγκα 11 ομάδες αγωνίστηκαν με λιγότερους Ισπανούς παίκτες.

Το απίστευτο «φαινόμενο» στον Άρη

Πριν από τέσσερις ημέρες η «Mundo Deportivo» ασχολήθηκε με το φαινόμενο Αρης και το γεγονός ότι το 39,28% των παικτών του είναι Ισπανοί, φαινόμενο μοναδικό στη Γηραιά Ηπειρο.

Γενικότερα το ελληνικό πρωτάθλημα αγαπά τους Ισπανούς. Για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν κυριαρχούν μεταξύ των ξένων που αγωνίζονται στη Σούπερ Λιγκ. Τη σεζόν 2021/22 αγωνίζονταν 31 Ισπανοί, την επόμενη χρονιά έφτασαν τους 38, πέρυσι έκαναν ρεκόρ με 41 και φέτος υποχώρησαν ξανά στους 31 που αντιστοιχούν στο 12,1% επί του συνόλου των ξένων παικτών του πρωταθλήματος.

Τη μεγαλύτερη αξία, σύμφωνα με το transfermarkt.de έχει ο άσος του Αρη, Μοντσού, με την τιμή του να εκτιμάται στα πέντε εκατ. ευρώ. Ακολουθούν ο Τζόνι Οτο του ΠΑΟΚ με τέσσερα εκατ. ευρώ και ο Λορέν Μορόν με τρία εκατ. ευρώ.

Ο τελευταίος, μιλώντας στην «Ας» στην αρχή της φετινής σεζόν, παραδέχτηκε πως το να συναντά ένας Ισπανός στα αποδυτήρια αρκετούς συμπατριώτες του κάνει την προσαρμογή πιο εύκολη. Παρά τους αρχικούς φόβους για τον ξενιτεμό του διαπίστωσε πως υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα, ενώ η Θεσσαλονίκη είναι μια θαυμάσια πόλη.

Η παρουσία πολλών Ισπανών παικτών στον Αρη αλλά και σε άλλες ομάδες κάνει επίσης πιο εύκολη την προσέλκυση ποδοσφαιριστών από την Ιβηρική. Βέβαια δεν είναι όλα ρόδινα. Όπως σημειώνει η «Ας» ο Αρης πάντα παίζει στα όρια όσον αφορά τις καταβολές μισθών, ενώ οι παίκτες χάνουν τα προνόμια που είχαν σε άλλες ομάδες. Όπως λέει ο Λορέν στην Ισπανία του καθάριζαν τα παπούτσια ακόμα και όταν έπαιζε στην Μπέτις Β’, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα.

Για να διαπιστώσει πως τελικά οι παίκτες στην Ισπανία ζουν σε μία φούσκα.

Only in

Αιώνιοι φοιτητές το 48% των εγγεγραμμένων στα ελληνικά ΑΕΙ - Η άβολη αλήθεια πίσω από τους αριθμούς

Από το 2025 το 48% των εγγεγραμμένων φοιτητών κινδυνεύουν να διαγραφούν, ως «αιώνιοι φοιτητές». Έχουν ξεπεράσει δηλαδή το όριο των v+2 χρόνων σπουδών. Η πραγματικότητα όμως είναι πιο σύνθετη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024