Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
«Δεν είναι η γη σου, δώστε πίσω ότι κλέψατε»: Ο βασιλιάς Κάρολος επισκέφθηκε την Αυστραλία και προκλήθηκε χάος

«Δεν είναι η γη σου, δώστε πίσω ότι κλέψατε»: Ο βασιλιάς Κάρολος επισκέφθηκε την Αυστραλία και προκλήθηκε χάος

Ο βασιλιάς Κάρολος επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Αυστραλία με τον νέο του τίτλο, αλλά η υποδοχή δεν ήταν αυτή που περίμενε.

Ήταν ακόμα παιδί όταν ο βασιλιάς Κάρολος (τότε ως πρίγκιπας) επισκέφθηκε για τελευταία φορά την Αυστραλία. Τώρα, μετά από περίπου έξι δεκαετίες και με νέα καθήκοντα, ο 75χρονος μονάρχης επέστρεψε στην «χώρα των καγκουρό» στο πλαίσιο της περιοδείας του, προκειμένου να συναντηθεί με πολιτικές και επιχειρηματικές προσωπικότητες της χώρας.

Ωστόσο, η παρουσία του στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας δεν ήταν αυτή που φανταζόταν. Ο βασιλιάς Κάρολος, έχοντας δίπλα του τον πρωθυπουργό Άντονι Αλμπανίζι, ολοκλήρωνε την ομιλία του όταν δέχτηκε έντονη φραστική επίθεση από την ανεξάρτητη γερουσιαστή Λίντια Θορπ.

«Αυτή δεν είναι η χώρα σου. Διαπράξατε γενοκτονία κατά του λαού μας. Δώστε μας τη γη μας πίσω. Δώστε μας ό,τι μας κλέψατε – τα οστά μας, τα κρανία μας, τα μωρά μας, τον λαό μας» άρχισε να φωνάζει η Θορπ, την ώρα που άνδρες της ασφάλειας προσπαθούσαν να την απομακρύνουν και δεν την άφηναν να πλησιάζει τον βασιλιά Κάρολο.

«Αυτή δεν είναι η γη σου. Δεν είσαι ο βασιλιάς μου. Δεν είσαι ο βασιλιάς μας» συνέχισε η Θορπ, προτού την βγάλουν εκτός της αίθουσας, ενώ στο τέλος του βίντεο ακούγεται να φωνάζει από μακριά «να γ***θεί η αποικία».

Παρά το χάος που επικράτησε στο Κοινοβούλιο, ο βασιλιάς Κάρολος δεν έδειξε ούτε να σοκάρετε ούτε να επηρεάζεται από αυτό, συνεχίζοντας μια ήσυχη συζήτηση με τον Άντονι Αλμπανίζι.

Η επιστροφή μετά από 60 χρόνια

Από το απόγευμα της Παρασκευής, ο βασιλιάς Κάρολος βρίσκεται στην Αυστραλία μαζί με τη σύζυγό του Καμίλα. Το Σάββατο το αφιέρωσε στην ξεκούρασή του, καθώς έχει διαγνωστεί με καρκίνο και το πρωί της Κυριακής έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, καθώς παρέστη στη λειτουργία της αγγλικανικής εκκλησίας Saint Thomas, στα βόρεια περίχωρα του Σίδνεϊ.

Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το κτίριο και χειροκροτούσαν, κρατώντας στα χέρια τους λουλούδια και σημαίες.

Αργότερα, ο Κάρολος εκφώνησε έναν σύντομο λόγο ενώπιον του νομοθετικού συμβουλίου της πολιτείας της Νότιας Νέας Ουαλίας, όπου χαιρέτισε «την υπόσχεση και τη δύναμη της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας».

Only in

Αιώνιοι φοιτητές το 48% των εγγεγραμμένων στα ελληνικά ΑΕΙ - Η άβολη αλήθεια πίσω από τους αριθμούς

Από το 2025 το 48% των εγγεγραμμένων φοιτητών κινδυνεύουν να διαγραφούν, ως «αιώνιοι φοιτητές». Έχουν ξεπεράσει δηλαδή το όριο των v+2 χρόνων σπουδών. Η πραγματικότητα όμως είναι πιο σύνθετη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024