Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Μεξικό: Τουλάχιστον 2 νεκροί από τροπική καταιγίδα στην Τσιάπας

Μεξικό: Τουλάχιστον 2 νεκροί από τροπική καταιγίδα στην Τσιάπας

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην πολιτεία Τσιάπας του Μεξικού προκάλεσε η καταιγίδα Ναντίν, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μεξικό έπειτα από ισχυρές βροχοπτώσεις στη νοτιοανατολική πολιτεία Τσιάπας, εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας Ναντίν, ανακοίνωσαν χθες Κυριακή οι αρχές (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Χ).

Η καταιγίδα προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Τσιάπας, που γειτονεύει με τη Γουατεμάλα. Σε όλη την πολιτεία, δρόμοι υπέστησαν σοβαρές ζημιές, όπως και κατοικίες και διάφορες άλλες υποδομές.

Κατοικίες, δρόμοι και διάφορες άλλες υποδομές υπέστησαν σοβαρές ζημιές

Η πολιτεία έχει ορεινή γεωγραφία και τη διαρρέουν πολλοί ποταμοί, αρκετοί από τους οποίους υπερχείλισαν εξαιτίας των ισχυρών κατακρημνίσεων.

Η καταιγίδα έφθασε πάνω από το έδαφος προχθές Σάββατο στις κεντρικές ακτές του Μπελίζ, προτού καταφθάσει στα σύνορα της Γουατεμάλας και του Μεξικού.

Χθες, συνέχιζαν να πνέουν ριπαίοι άνεμοι ταχύτητας ως και 45 χιλιομέτρων την ώρα στο νοτιοανατολικό Μεξικό, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο κυκλώνων (NHC).

Πολύ ισχυρά φαινόμενα

Στο Μεξικό, χώρα η οποία βρέχεται τόσο από τον Ατλαντικό, όσο και από τον Ειρηνικό Ωκεανό, η ετήσια περίοδος των τυφώνων και των κυκλώνων έχει ήδη σημαδευτεί φέτος από τέσσερα πολύ ισχυρά φαινόμενα του είδους.

Ο τυφώνας Τζον ήταν ο πιο καταστροφικός, άφησε πίσω τουλάχιστον 16 νεκρούς στην πολιτεία Γκερέρο (νότια) κι αναρίθμητες ζημιές στη λουτρόπολη Ακαπούλκο, που είχε ήδη υποστεί βαρύ χτύπημα πέρυσι, εξαιτίας του καταστροφικού τυφώνα Οτις.

Πηγή: ΑΠΕ

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αριθμοί και η αλήθεια για την πτώση διαρκείας

Παράλληλη, καθοδική πορεία ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ και Στέφανος Κασσελάκης εδώ κι ένα χρόνο. Τι λένε οι αριθμοί για τον αντίκτυπό των δύο στην κοινωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024