Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μπεν Γκβιρ καλεί για εποικισμό στη Γάζα – Η μετανάστευση των Παλαιστινίων η πιο «ηθική λύση»

Ο Μπεν Γκβιρ καλεί για εποικισμό στη Γάζα – Η μετανάστευση των Παλαιστινίων η πιο «ηθική λύση»

Ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, δηλώνει πως ενθαρρύνει την μετανάστευση των Παλαιστινίων με σκοπό να ξαναφτιαχτούν οι ισραηλινοί οικισμοί στη Γάζα.

Ο Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ καλεί για την αποκατάσταση και την επανίδρυση των ισραηλινών οικισμών στη Γάζα.

Εποικισμός στη Γάζα

Πέραν αυτού δηλώνει ότι η «ενθάρρυνση της αποχώρησης» του παλαιστινιακού πληθυσμού από την περιοχή είναι η «πιο ηθική» λύση που μπορεί να υπάρξει κατά την διάρκεια της υφιστάμενης σύγκρουσης.

«Αν το θελήσουμε μπορούμε να ξαναφτιάξουμε τους οικισμούς στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο  υπουργός σε μια διάσκεψη για τα σύνορα της Γάζας που διοργάνωσε η οργάνωση υπέρ του εποικισμού Ναχάλα η οποία ενθαρρύνει την προώθηση της κατασκευής εβραϊκών οικισμών.

«Μπορούμε επίσης να κάνουμε κάτι άλλο: να ενθαρρύνουμε τη μετανάστευση. Η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι η πιο ηθική και η πιο σωστή λύση», συνέχισε.

Πρόσθεσε ωστόσο στη δήλωση αυτή πω αυτό «δεν θα γίνει με τη βία» και ότι οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας πρέπει να λάβουν γνώση ότι το Ισραήλ «τους δίνει την δυνατότητα να επιλέξουν» να μετακινηθούν σε άλλες χώρες.

«Η Γη του Ισραήλ είναι δική μας» είπε.

Αποτρόπαια σχόλια

Σημειώνεται ότι ο Μπεν Γκβιρ είναι γνωστός για τις χαρακτηριζόμενες από πολλούς ακραίες δηλώσεις και ενέργειες.

Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του εξετάζει την ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων κατά του Μπεν Γκβιρ και του ακροδεξιού υπουργού Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ για τα «προφανώς αποτρόπαια σχόλια» σχετικά με τους αμάχους στη Γάζα και τους εποίκους της Δυτικής Όχθης.

Σύμφωνα με τον Σμότριτς η επιβολή λιμού στους άμαχους της Γάζας «μπορεί να είναι δικαιολογημένη». Από την άλλη, κατά τον Γκβίρ οι υπεύθυνοι για τις βίαιες επιθέσεις των Εβραίων εποίκων στη Δυτική Όχθη «είναι ήρωες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Τι θα ήταν το ΠΑΣΟΚ χωρίς την Φώφη Γεννηματά;

Ο πρόωρος χαμός της Γεννηματά, από μια ασθένεια που πολεμούν κάθε μέρα όλο και περισσότερες γυναίκες, συγκινεί ακόμα και εκείνους που ποτέ θα άκουσαν όσα έλεγε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024