Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Επίσκεψη στο Κίεβο από τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας – Θα συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ουκρανία: Επίσκεψη στο Κίεβο από τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας – Θα συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να συνεχίζεται από τον Φεβρουάριο του 2022, ο Λόιντ Όστιν ταξίδεψε στο Κίεβο για να δείξει τη συμπαράσταση των ΗΠΑ

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ανακοίνωσε σήμερα το πρωί την άφιξή του στην Ουκρανία, στην πρωτεύουσα Κίεβο, όπου πρόκειται να δείξει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και να έχει συναντήσεις με ανώτερους Ουκρανούς αξιωματούχους.

«Επιστρέφω στην Ουκρανία για τέταρτη φορά ως υπουργός Άμυνας, για να δείξω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τη διεθνή κοινότητα, συνεχίζουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία», έγραψε ο επικεφαλής του Πενταγώνου στο Χ.

Με ποιους θα συναντηθεί στην Ουκρανία

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας έχει επίσης προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και με τον Ουκρανό ομόλογό του Ρουστέμ Ουμέροφ, σύμφωνα με το CNN.

Οι δύο υπουργοί Άμυνας θα εξετάσουν το αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, το πρώτο σημείο του «σχεδίου νίκης» που επιθυμεί ο πρόεδρος Ζελένσκι.

Η επίσκεψη του Όστιν πραγματοποιείται μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές–καθοριστικές για το Κίεβο- με τον υποψήφιο και πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να αμφισβητεί την κρίσιμη υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία.

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό συναντήθηκε την Κυριακή στο Κίεβο με τις ουκρανικές αρχές, στο πλαίσιο συζητήσεων για το «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Αιώνιοι φοιτητές το 48% των εγγεγραμμένων στα ελληνικά ΑΕΙ - Η άβολη αλήθεια πίσω από τους αριθμούς

Από το 2025 το 48% των εγγεγραμμένων φοιτητών κινδυνεύουν να διαγραφούν, ως «αιώνιοι φοιτητές». Έχουν ξεπεράσει δηλαδή το όριο των v+2 χρόνων σπουδών. Η πραγματικότητα όμως είναι πιο σύνθετη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024