Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Σινουάρ: Αρνήθηκε πρόταση διαμεσολαβητών να φύγει από τη Γάζα

Σινουάρ: Αρνήθηκε πρόταση διαμεσολαβητών να φύγει από τη Γάζα

Πριν τον θάνατό του Σινουάρ, υπήρχε έντονη φημολογία ότι ο ηγέτης της Χαμάς εξέταζε το ενδεχόμενο να διαφύγει στην Αίγυπτο

Ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, είχε την ευκαιρία να φύγει από τη Γάζα αλλά αρνήθηκε αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Πριν σκοτωθεί από τα πυρά του ισραηλινού στρατού, πολλά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Σινουάρ σκεφτόταν μία τέτοια πρόταση χωρίς ωστόσο να έχουν παρουσιάσει κάποια επιβεβαίωση από την πλευρά της Χαμάς.

Ο Σινουάρ γνώριζε ότι θα μπορούσε να σκοτωθεί και σύμφωνα με τους διαμεσολαβητές, είχε προτείνει η οργάνωση να επιλέξει ηγετικό συμβούλιο που θα κυβερνούσε και θα διαχειριζόταν τη μεταβατική περίοδο μετά τον θάνατό του

«Δεν είμαι υπό πολιορκία, είμαι σε παλαιστινιακό έδαφος», φέρεται να είχε απαντήσει ο ηγέτης της Χαμάς στην πρόταση των Αράβων διαμεσολαβητών, λίγο μετά την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με τη WSJ.

Ο Σινουάρ γνώριζε ότι κινδύνευε να σκοτωθεί

Kαθώς ο πόλεμος συνεχιζόταν, ο ηγέτης της Χαμάς γνώριζε ότι θα μπορούσε να σκοτωθεί και σύμφωνα με τους διαμεσολαβητές, είχε προτείνει η οργάνωση να επιλέξει ηγετικό συμβούλιο που θα κυβερνούσε και θα διαχειριζόταν τη μεταβατική περίοδο μετά τον θάνατό του.

Σύμφωνα με αναφορές, υπό την προηγούμενη ισραηλινή κυβέρνηση, είχαν γίνει απόπειρες δολοφονίας τόσο κατά του Σινουάρ όσο και του στρατιωτικού ηγέτη της Χαμας, Μοχάμεντ Ντέιφ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι ο Ναφτάλι Μπένετ, προκάτοχός του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε προτείνει τη δολοφονία του Σινουάρ σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις πριν καταρρεύσει η κυβέρνησή του.

Ωστόσο, αξιωματούχοι τον έπεισαν να μην το κάνει διότι όπως είπαν επικεντρωνόταν στη διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας που δεν αποτελούσε πραγματική απειλή για το Ισραήλ.

Only in

Αιώνιοι φοιτητές το 48% των εγγεγραμμένων στα ελληνικά ΑΕΙ - Η άβολη αλήθεια πίσω από τους αριθμούς

Από το 2025 το 48% των εγγεγραμμένων φοιτητών κινδυνεύουν να διαγραφούν, ως «αιώνιοι φοιτητές». Έχουν ξεπεράσει δηλαδή το όριο των v+2 χρόνων σπουδών. Η πραγματικότητα όμως είναι πιο σύνθετη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024