Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Tα πλεκτά που θα φορέσουμε φέτος βγήκαν από τη ντουλάπα της γιαγιάς

Tα πλεκτά που θα φορέσουμε φέτος βγήκαν από τη ντουλάπα της γιαγιάς

Το TikTok είναι γεμάτο από βίντεο με πλεκτά και συμβουλές για το πώς να φοράτε τα μάλλινα πλεκτά - και αυτό δεν έχει ξεφύγει από την προσοχή των high street εμφανίσεων.

Φέτος το φθινόπωρο, οι trend setters φοράνε πλεκτά που μοιάζουν, κατά έναν περίεργο τρόπο, με τα παλιά πουλόβερ της γιαγιάς ή ακόμα και του παππού. Τα πουλόβερ του γκολφ με τους ρόμβους παίζουν δυναμικά, ενώ υπάρχουν αναφορές και στα πουλόβερ του μπόουλινγκ με τα γράμματα και τα χρώματα.

Η τραγουδίστρια Billie Eilish φόρεσε αυτό που μπορεί να περιγραφεί απλά ως μάλλινο γιλέκο με κόκκινες ρίγες «αλά παππού» στα βραβεία Screen Actors Guild τον Φεβρουάριο.


Στην πρώτη σειρά στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου τον περασμένο μήνα, το σούπερ μόντελ Bella Hadid συνδύασε ένα κλασικό πουλόβερ με ρόμβους, μπορντό και γκρι, μάρκας Argyle, κατάλληλο για έναν γύρο γκολφ, με δερμάτινο παντελόνι και καμπαρντίνα.

Εν τω μεταξύ, στις πασαρέλες, ο γαλλικός πολυτελής οίκος μόδας Lacoste ανανέωσε το αρχειακό χοντρό, λευκό με πλεξίδες πουλόβερ της εξοχής με νέον κίτρινα, ναυτικά και φωσφορούχα ροζ σιρίτια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lacoste (@lacoste)

Πλεκτά από τη χώρα του «για πάντα»

Η συλλογή της Miu Miu περιελάμβανε μπλουζάκια πόλο σε κίτρινο μουσταρδί και μαύρο χρώμα, ενώ η προσφορά της Burberry επικεντρώθηκε σε πλεκτά καρό σε μπλε του κοβαλτίου και λευκό.

Υπογραμμίζοντας την πείνα για τη «γιαγιαδίστικη» τάση, η δανέζικη μάρκα Baum und Pferdgarten ξεπούλησε δύο φορές το μπλε και λευκό κασμιρένιο crew-neck με διαμαντένιο σχέδιο κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Κοπεγχάγης.

Αυτοί που καταλαμβάνουν τις πρώτες σειρές στις επιδείξεις μόδας αυτής της σεζόν μοιάζουν με ταξιδιώτες του χρόνου, χαλαροί μέσα στην μαλακή θαλπωρή των πλεκτών τους -πλεκτά που έρχονται από τη χώρα του «για πάντα».

Η γενιά Z προσεγγίζει με πρακτικό τρόπο τη γοητεία που ασκείται από όλα τα μάλλινα ρούχα και αξεσουάρ. Στο TikTok, το hashtag #grandpacore έχει 46 εκατομμύρια αναρτήσεις σχετικά με το πώς να στιλιζάρετε το λουκ – και υπάρχουν 153,4 εκατομμύρια βίντεο με πλεκτά.

Αυτοί που καταλαμβάνουν τις πρώτες σειρές στις επιδείξεις μόδας αυτής της σεζόν μοιάζουν με ταξιδιώτες του χρόνου, χαλαροί μέσα στην μαλακή θαλπωρή των πλεκτών τους -πλεκτά που έρχονται από τη χώρα του «για πάντα»

Τα πλεκτά πουλάνε

Το χόμπι είναι τόσο δημοφιλές που η διαδικτυακή πλατφόρμα έχει πάρει το παρατσούκλι «KnitTok».

Τίποτα από όλα αυτά δεν ξέφυγε από την πεπατημένη της αγοράς, τελικά. Η Monsoon ανέφερε αύξηση 52% στις αναζητήσεις για ζακέτες κρίκετ και το google search για «πουλόβερ για παππούδες» αυξήθηκε κατά 150%.

Ομοίως, στο John Lewis, οι αναζητήσεις πελατών για «Argyle knits» αυξήθηκαν κατά 80 τοις εκατό.


Η μάρκα κασμίρ Pringle of Scotland, αγαπημένη των μελών του Μπάκιγχαμ, αποτελεί προπύργιο του preppy look από το 1815.

Αυτόν τον μήνα, η υπογραφή της σε πουλόβερ μπορντό και γκρι μοτίβο ρόμβων με V-neck είναι best seller. Το είδαμε σε It girls, τα οποία φορούν επίσης σπορ μάλλινα γιλέκα με πλισέ μίνι φούστες, μικρο-σορτς και τζιν σε φαρδιά γραμμή ή λεοπάρ τζιν.

*Με στοιχεία από thetimes.com | Αρχική Photo: BERNADETTE / Instagram

Only in

Ποινικές δικογραφίες για Σταϊκούρα, Χατζηδάκη και Κικίλια στη Βουλή

Τι αφορούν οι ποινικές δικογραφίες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024