Αεροδρόμιο βάζει χρονικό όριο στις αγκαλιές – Αντιδράσεις από τους ταξιδιώτες
«Όχι» αγκαλιές για πάνω από 3 λεπτά, λένε σε αεροδρόμιο της Νέας Ζηλανδίας - Το μέτρο που προκαλεί ερωτήματα
Πόσο κρατά μια αγκαλιά; Για κάποιους λίγα μόνο δευτερόλεπτα και για άλλους μερικά λεπτά. Όταν όμως οι αγκαλιές δίνονται στο αεροδρόμιο έχουν τη δική τους αξία και παίρνουν τον δικό τους χρόνο.
Στο αεροδρόμιο Ντούνεντιν στη Νέα Ζηλανδία επιβάλλεται χρονικό όριο στις αγκαλιές αποχαιρετισμού. Σύμφωνα με την πινακίδα, που έχει τοποθετηθεί, οι αγκαλιές αποχαιρετισμού επιτρέπονται μέχρι τα τρία λεπτά στην ζώνη αποβίβασης. Παράλληλα, κάνοντας «χάρη» στον κόσμο, ανακοινώνει πως «για περισσότερους αποχαιρετισμούς, χρησιμοποιήστε το χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων».
Το όριο στις αγκαλιές ως μέτρο αποφυγής συνωστισμού
Αντιδράσεις, όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει το νέο, όντας κάπως απάνθρωπο και αρκετά περιοριστικό, σύμφωνα με τη Maureen O’Hare στην στήλη της Travel στο CNNi.
Ο χώρος στάθμευσης του αεροδρομίου Ντούνεντιν επιτρέπει μια επίσκεψη 15 λεπτών δωρεάν
Άλλοι πάλι εστιάζουν στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο αεροδρόμιο εξακολουθεί να έχει δωρεάν χώρο αποβίβασης, δεδομένης της γενικής αύξησης των τελών και των προστίμων σε άλλα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του αεροδρομίου Ντούνεντιν, Ντάνιελ ντε Μπόνο, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο RNZ της Νέας Ζηλανδίας, παρουσίασε το όριο, ως μέτρο αποφυγής συνωστισμού και καθυστερήσεων.
Μάλιστα, χαρακτήρισε τα αεροδρόμια ως «εστίες συναισθημάτων» και αναφέρθηκε σε μια μελέτη που υποδεικνύει ότι μια αγκαλιά 20 δευτερολέπτων είναι αρκετή για να πάρει μια έκρηξη της «ορμόνης της αγάπης» ωκυτοκίνης. Επίσης, υποστήριξε ότι η γρήγορη μετακίνηση των επιβατών, επιτρέπει σε περισσότερους ανθρώπους να κάνουν περισσότερες αγκαλιές.
Ο χώρος στάθμευσης του αεροδρομίου Ντούνεντιν επιτρέπει μια επίσκεψη 15 λεπτών δωρεάν. Για το συγκεκριμένο σημείο ο ντε Μπόνο τόνισε ότι «η ομάδα μας έχει δει ενδιαφέροντα πράγματα να συμβαίνουν όλα αυτά τα χρόνια».
- Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος
- Κορονοϊός: Πέντε χρόνια πριν η Κίνα ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο – Η πανδημία που άλλαξε τον κόσμο
- «Ερυθρός Σταυρός»: Με χειρουργικό εργαλείο άνοιξαν το ασανσέρ – «Περιμέναμε χειρότερα» ανέφερε γιατρός
- Το μυθικό ρεκόρ που έσπασε ο Κέντρικ Ναν κόντρα στην Παρτιζάν
- Δημοσίευμα στη Βραζιλία για Ελίασον και Γκρέμιο: «Ζήτησε να μην παίξει στα επόμενα ματς της ΑΕΚ»
- Ζαν-Μαρί Λεπέν: Ο επαγγελματίας του μίσους