Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o

The Underground Youth: Ο κινηματογραφικός τους ήχος επιστρέφει στην Αθήνα

Με ρίζες από το Μάντσεστερ αλλά με έδρα το Βερολίνο, οι Underground Youth έρχονται για ένα ακόμα εντυπωσιακό live στην Ελλάδα.

Υπάρχει ο κόσμος της μουσικής βιομηχανίας που ζει μέσα από τον Τύπο, τα downloads και τα βραβεία. Οι Underground Youth δεν ανήκουν σε αυτόν – ποτέ δεν άνηκαν και ποτέ δεν θα γίνουν μέλη του. Και δεν τους ενοχλεί καθόλου.

Η τετράδα από το Μάντσεστερ ξεκίνησε το 2008 σαν ένα μουσικό project του Κρέγκ Ντάιερ. Μουσικός, συγγραφέας και ποιητής ο ίδιος, είχε ως ιδέα να φτιάξει μια μπάντα που να μεταφέρει την post punk λογική σε ένα κινηματογραφικό πλαίσιο.  Η μουσική τους να συνδυάζει τη ρομαντική μελαγχολία με τους σκληρούς θορυβώδεις ήχους.

Η πρώτη τους δουλειά «Morally Barren» κυκλοφόρησε έναν χρόνο αργότερα και αποτέλεσε το ξεκίνημα μιας εκρηκτικής πορείας, που τους έχει βρει να έχουν κυκλοφορήσει συνολικά 11 άλμπουμ και 4 EPs.

Τι κι αν δεν είδαν τα πρόσωπά τους στα εξώφυλλα των μεγάλων μουσικών περιοδικών; Τι κι αν τα αλμπουμ τους δεν σκαρφαλώνουν στην κορυφή των παγκόσμιων charts, ούτε κάνουν ρεκόρ σε πωλήσεις;

Μέσα στα χρόνια οι Underground Youth κατάφεραν να αποκτήσουν ένα παθιασμένο κοινό, χάρη στα σκοτεινά και ατμοσφαιρικά live τους. Είπαμε, μπορεί ο Τύπος να μην τους «έπαιζε», οι ίδιοι όμως θα βρίσκονταν συνεχώς on the road από Ευρώπη, Ασία και μετά Αμερική «χτίζοντας» τη fanbase τους κομμάτι – κομμάτι, συναυλία – συναυλία.

Ένα fanbase που έχουν αποκτήσει και στην Ελλάδα, την οποία επισκέπτονται με συνέπεια τα τελευταία χρόνια. Χωρίς αμφιβολία, από τις κορυφαίες τους εμφανίσεις στα μέρη μας αυτή που πραγματοποίησαν το 2019 στο Fuzz Club, γιορτάζοντας τα δέκα χρόνια πορείας τους.

Και μια αντίστοιχη ευελπιστούν όλοι να δούμε στη νέα τους επίσκεψη στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο ARCH στις 15 Νοεμβρίου.

Προπώληση εισιτηρίων στο inTickets.
(Προπώληση εισιτηρίων για το live στους στο Block 33 στη Θεσσαλονίκη στο inTickets)

[Κεντρική φωτογραφία: Fuzz Club / Ιωάννα Κίτρου]

Only in

Τι θα ήταν το ΠΑΣΟΚ χωρίς την Φώφη Γεννηματά;

Ο πρόωρος χαμός της Γεννηματά, από μια ασθένεια που πολεμούν κάθε μέρα όλο και περισσότερες γυναίκες, συγκινεί ακόμα και εκείνους που ποτέ θα άκουσαν όσα έλεγε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024